IRZYN Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 WITAM!!!! (troche mnie nie było) Mam płyte ECS k7s5a i mam pare pytań Niech ktoś mi powie jakie tam są wyprowadzenia na diody (power i hdd) i reset po za chiny nie moge tego wyjumać pawer sw znalazłem i w cale nie był taki jak pisze w instrukcji I co to jest S.M.A.R.T. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 S.M.A.R.T to techologia wykorzystywana w dyskach i jest czymś w rodzaju autodiagnozy ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ja mam podłączone dokładnie tak jak w instrukcji i działa wszystko O.K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vedmin Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ja mam tak tyż samo jak w jak na schemacie i działa (sąsiad w bloku równierz) błędów nie stwierdzono Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 S.M.A.R.T---> Self Monitoring And R(zapomniałem :oops:) Thniqe (czy jakoś tak) i jest tak jak napisał Mateoosh. A co do kabelków to zerknij jeszcze raz do instrukcji dokładnie, musi działac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Może Self Monitoring And Reporting Technology??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 a może mi powiedzie co daje włączenie SMART-u Aha i gdzie macie na tej płycie reset Power mam na trzecim dwukropku ::::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Przy zainstalowanym stosownym oprogramowaniu (ActiveSMART na przyklad) i wlaczonej w BIOSie obsludze SMART dla dysku bedziesz mial dostep do raportow, jakie generuje ow SMART. Dane te generalnie pozwalaja na uzyskanie informacji o aktualnej kondycji dysku. Mozna w ten sposob dowiedziec sie o grozacej w przyszlosci awarii dysku i przed czasem dokonac stosownego backupu. Ogolnie bardzo pomocna rzecz, szczegolnie w dobie duzych pojemnosci i sporej ilosci danych narazonych na zniszczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 ktos na tym forum pisał że smart to shit, który tylko zwalnia hdd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 wiem tylko że wszystkie kabelki podłącz zgoznie z instrukcją a kabelek z zielonej diody podłącz do wejścia at bo tam są dwie wersje podłączeń at i atx tak przynajmniej jest u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 NO u mnie było jak w instrukcji tylko musiałem troche nożem zmodyfikować wtyczke o HDD LED i PWR LED reszta jak w książce napisali i zreszta na MOBO też pisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...