Skocz do zawartości
UpioRNy_boRSUK

32 Czy 64 Bit?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko co jest lepsze pod programy 32 bitowe (tylko pod 32)

AMD BARTON 2800 + czy AMD ATHLON 64 bit 2800? Co jest lepsze? Co ma lepsze osiągi? Poprostu chce rozwiązać spór z kolegom bo się ze mną kłuci! :razz:

UPD:

aha chodzi mi o WERSJE BEZ OC!!

chyba lepsze osiągi zapewni plyta główna z lepszym chipem (pod 64 ke) ale odpowiadajcie ! :rolleyes:

Edytowane przez UpioRNy_boRSUK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 64 jest o wiele lepszy od XP-ka naprzyklad ze wzgladu na 64bity czego nie posiadaja Athlony XP

a tak poza tym to to juz kidys bylo, wystarczy poszukac

1333152[/snapback]

Człowieku przecież napisalem tylko W APLIKACJACH 32 bitowych ! ! ! to czemu mi wyjeżdżasz z tekstem "bo ma 64 bit" PRZECIEŻ JAK TEN PROCEK PRACUJE NA 32 BIT TO MUSI KONWERTOWAĆ JE NA 64 . I dlatego w aplikacjach 32 bit ma mniejszą wydajność! Także to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Odpowiadajcie ludzie Co jeST lepsZE? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku przecież napisalem tylko W APLIKACJACH 32 bitowych ! ! ! to czemu mi wyjeżdżasz z tekstem "bo ma 64 bit" PRZECIEŻ JAK TEN PROCEK PRACUJE NA 32 BIT TO MUSI KONWERTOWAĆ JE NA 64 . I dlatego w aplikacjach 32 bit ma mniejszą wydajność! Także to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Odpowiadajcie ludzie Co jeST lepsZE?  :rolleyes:

1333169[/snapback]

omg, przeczytaj sam swoje ostatnie zdanie, sam snujesz błędne wnioski, ze a64 jest gorszy od a xp w aplikacjach 32 bitowych, a potem sie pytasz co jest lepsze..he ? recenzji bylo pelno, nawet w aplikacjach 32 bitowych a64 jest lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku przecież napisalem tylko W APLIKACJACH 32 bitowych ! ! ! to czemu mi wyjeżdżasz z tekstem "bo ma 64 bit" PRZECIEŻ JAK TEN PROCEK PRACUJE NA 32 BIT TO MUSI KONWERTOWAĆ JE NA 64 . I dlatego w aplikacjach 32 bit ma mniejszą wydajność! Także to nie jest odpowiedz na moje pytanie. Odpowiadajcie ludzie Co jeST lepsZE?  :rolleyes:

1333169[/snapback]

:lol:

Jakbyś umiał szukać to byś wiedział że instrukcje 32bitowe są wykonywanie natywne a żaden Athlon XP nie ma szans z Athlonem 64 nawet w 32bitach.

Topic to zamknięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg, przeczytaj sam swoje ostatnie zdanie, sam snujesz błędne wnioski, ze a64 jest gorszy od a xp w aplikacjach 32 bitowych, a potem sie pytasz co jest lepsze..he ? recenzji bylo pelno, nawet w aplikacjach 32 bitowych a64 jest lepszy.

1333180[/snapback]

W tym zdaniu chodzilo mi tylko o poruwnanie dzialania a 64 pomiedzy aplikacjami 32 bitowymi jak i 64 bitowymi źle zrozumiales odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a64 jest szybsze zwazywszy na nowsza architekture jaka posiada bo przecierz byly tworzone tez pod aplikacje 32bit a przyszlosciowo posiadaja mozliwosc wykorzystania instrukcji 64bit...

Lepiej to widac na podstawie intela tzn sa procki taktowane 2.8GHz i sa takie 2.8GHz z HT i np extream edition i jak myslisz ktory bedzie wydajniejszy ???? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a64 jest szybsze zwazywszy na nowsza architekture jaka posiada bo przecierz byly tworzone tez pod aplikacje 32bit a przyszlosciowo posiadaja mozliwosc wykorzystania instrukcji 64bit...

Lepiej to widac na podstawie intela tzn sa procki taktowane 2.8GHz i sa takie 2.8GHz z HT i np extream edition i jak myslisz ktory bedzie wydajniejszy ???? :)

1333222[/snapback]

chodzi ci o tehnologię hyper transport czy Hammerclaw w jakiej zostal wykonany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Czlowieq qpuj 64 bity, a zouważysz różnice w wydajności szkoda kasy na xeona skoro to [ciach!]o jest do niczego. AMD to są processory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko co jest lepsze pod programy 32 bitowe (tylko pod 32)

AMD BARTON 2800 + czy AMD ATHLON 64 bit 2800? Co jest lepsze? Co ma lepsze osiągi? Poprostu chce rozwiązać spór z kolegom bo się ze mną kłuci!  :razz:

1333112[/snapback]

odrazu widac, ze nawmawiales qmplowi, ze athlon xp jest lepszy od a64 w aplikacjach 32 bitowych, a teraz sie dowiadujesz ze nie miales racji, i zaczynasz sie motać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi