Pietia_PL Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Czesc, no i stalo sie. spalilem plyte Abit NF7-S :( ...A bylo to tak... Staralem sie zmierzyc napiecia VCore miernikiem na mofsetach przy procu, podczas pomiaru ktory wypadl pozytywnie ;-) obsunela mi sie lapa i zrobilem zwarcie. Komp sie juz nie wlaczyl. ...Co sie moglo stac??... 'No to po procku' pomyslalem, ale wkladam innego proca - kicha. 'No to zasilka moze?', podlaczam zasilke pod inna plyte - chodzi. No to plyta poszla :( ...Zachowanie plyty w tej chwili... Po podlaczeniu zasilania zapala sie ta paskudna czerwona dioda (wiec mysle, ze cos sie jeszcze uda zrobic, chocby diode wymontowac :lol:). Power ON - nic, nawet wiatraki sie nie rusza ani na moment, dioda zielona sie nie zapala. Macie jakies propozycje? Jakies linki co z tym zrobic? Znacie kogos kto to naprawi? Jestem zly na siebie, ze taka sierota jestem... <_< Pozdrawiam :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 na allegro ogłasza się firma która prowadzi "profesjonalna naprawę płyt głównych" koszt bodajże 30 bądź 50 zeta n ie pamiętam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś się do Owsa albo Świdra z forum, może coś Ci pomogą. A jak nie to możesz kombinować na allegro. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 juz chyba ta historie gdzies slyszalem ;) odwied najblizszy serwis elektroniczny/komputerowy tylko nie taki gdzie sie specjalizuja w wymianie bezpiecznikow/reinstalacji windy i tak z kilkadziesiat zlotych Ci to zrobia bo do poczty mam ograniczone zaufanie a mobo jest raczej w miare delikatne :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) zartujesz w najbliższym serwisie elektronicznym naprawią mu może padnięte mobo :lol: reinstalacji wina :-P Edytowane 18 Marca 2005 przez feluś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 takie porownanie male przed "/" tyczy sie elektroniko po "/" servisow komputerowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Czesc, no i stalo sie. spalilem plyte Abit NF7-S :( Nie martw sie ;-) Ja tez swoja spalilem.... :D Oddaj do serwisu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Nie masz co sie martwic ja od wakacji spalilem juz 120gb 200gb abita nf7s dfi infinity (robila spokojnie 263fsb) i bartka 2500+ (robil 2750Mhz 1.9v ac) I nie zamiezam konczyc z oc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ja na twoim miejscu chyba zakonczył bym z O/c bo widac ci to cos nie wychodzi, skoro az tyle sprzetu palisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ja za to jestem ciekaw ile sprzetu siadlo samo od siebie a ile z bledu/pecha/braku umiejetnosci wlasciciela ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Posiadałem : 7mobo 6procków 4k.graficzne i tylko jendo mobo i procka spaliłem z mojego ewidentnego błedu. a wszytkie inne smigaja do dzis u innych włascicieli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ja przez oc spaliłem 3 karty dzwiękowe z czego jedna była zintegrowana;] i sie nie przejmuje jakos;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Dyski padly z mojej winy ale nie do konca. Wiazka z moleksem zwisala do samego dolu w szefie i zachaczyla o srobke ktora przymocowuje nozke. Za 2 razem juz wiedzialem co z czym sie zwarlo. Czy to moja wina??. Tak i nie. Moglem nie dotykac budy albo inaczej puscic kable. 200 oddali na gwarancji nowke:) Abit padl ale po 3in1 modzie. Wszystko bylo wykanane jak nalezy. Z powodow czysto idiopatycznych. Zreszta ostatnio mial go rapra i tez go posadzil. Zrobili na gwarancji i znow pojechal na serwis. I w koncu najwieksza ciekawostka Moja DFI. Walnelismy pod kaskade berkuta i spodziwalismy sie mega OC. I co z niewyjasnionych dotad przyczyn poszedl dym. Linoge :blurp: Twierdzisz ze brak mi i berkutowi doswiadczenia?? :mur: Popatrz na wyniki. I przemilcz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Dyski padly z mojej winy ale nie do konca. Wiazka z moleksem zwisala do samego dolu w szefie i zachaczyla o srobke ktora przymocowuje nozke. Za 2 razem juz wiedzialem co z czym sie zwarlo. Czy to moja wina??. Tak i nie. Moglem nie dotykac budy albo inaczej puscic kable. 200 oddali na gwarancji nowke:) Abit padl ale po 3in1 modzie. Wszystko bylo wykanane jak nalezy. Z powodow czysto idiopatycznych. Zreszta ostatnio mial go rapra i tez go posadzil. Zrobili na gwarancji i znow pojechal na serwis. I w koncu najwieksza ciekawostka 1337033[/snapback] OT jak robiłes podstwaki do tych dtucianych radiatorków?? jakiej grubości są druciki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 OT jak robiłes podstwaki do tych dtucianych radiatorków?? jakiej grubości są druciki 1337076[/snapback] hehe to są/były gwoździe miedziane :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 @culmen ja nie twierdze ze brak Wam doswiadczenia tylko bylem ciekaw ile sprzetu pada z niewyjasnionych przyczyn a ile z bledow uzytkownikow lub lekkomyslnosci, bo jak widac lwia czesc sprzetu pada z powodow nie tyle oc ale nieodpowiedniego traktowania pc-ta zdaje sobie sprawe ze sprzet czasami pada z powodow od nas niezaleznych pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi :-) Skusze sie na naprawe z Allegro za 40 zl :) Sorry ze odzywam sie tak pozno, ale przez weekend walczylismy z kuzynem z celeronkiem 266, p2 433 i p2 550 - wiecej zaraz puszcze na ten dzial w innym topicu... Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: za cipki trza sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: żartuje ta firma co sie ogłasza na allegro jest całkiem okej kolega miał ecsa pod p4 1.6 ghz bodajze nortwoda i za 20 zł zrobili bo płyta warta 40 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Edytowane 20 Marca 2005 przez feluś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: za cipki trza sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: żartuje 1337982[/snapback] True... true... :lol: Chyba faktycznie na glowe spadlem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...