Skocz do zawartości
Pietia_PL

Smutna Historia...

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

no i stalo sie. spalilem plyte Abit NF7-S :(

...A bylo to tak...

Staralem sie zmierzyc napiecia VCore miernikiem na mofsetach przy procu, podczas pomiaru ktory wypadl pozytywnie ;-) obsunela mi sie lapa i zrobilem zwarcie. Komp sie juz nie wlaczyl.

...Co sie moglo stac??...

'No to po procku' pomyslalem, ale wkladam innego proca - kicha.

'No to zasilka moze?', podlaczam zasilke pod inna plyte - chodzi.

No to plyta poszla :(

...Zachowanie plyty w tej chwili...

Po podlaczeniu zasilania zapala sie ta paskudna czerwona dioda (wiec mysle, ze cos sie jeszcze uda zrobic, chocby diode wymontowac :lol:). Power ON - nic, nawet wiatraki sie nie rusza ani na moment, dioda zielona sie nie zapala.

Macie jakies propozycje? Jakies linki co z tym zrobic? Znacie kogos kto to naprawi?

Jestem zly na siebie, ze taka sierota jestem... <_<

Pozdrawiam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz chyba ta historie gdzies slyszalem ;)

odwied najblizszy serwis elektroniczny/komputerowy tylko nie taki gdzie sie specjalizuja w wymianie bezpiecznikow/reinstalacji windy i tak z kilkadziesiat zlotych Ci to zrobia bo do poczty mam ograniczone zaufanie a mobo jest raczej w miare delikatne :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz co sie martwic ja od wakacji spalilem juz 120gb 200gb abita nf7s dfi infinity (robila spokojnie 263fsb) i bartka 2500+ (robil 2750Mhz 1.9v ac)

I nie zamiezam konczyc z oc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadałem :

7mobo

6procków

4k.graficzne

i tylko jendo mobo i procka spaliłem z mojego ewidentnego błedu. a wszytkie inne smigaja do dzis u innych włascicieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyski padly z mojej winy ale nie do konca. Wiazka z moleksem zwisala do samego dolu w szefie i zachaczyla o srobke ktora przymocowuje nozke. Za 2 razem juz wiedzialem co z czym sie zwarlo. Czy to moja wina??. Tak i nie. Moglem nie dotykac budy albo inaczej puscic kable. 200 oddali na gwarancji nowke:) Abit padl ale po 3in1 modzie. Wszystko bylo wykanane jak nalezy. Z powodow czysto idiopatycznych. Zreszta ostatnio mial go rapra i tez go posadzil. Zrobili na gwarancji i znow pojechal na serwis. I w koncu najwieksza ciekawostka Moja DFI. Walnelismy pod kaskade berkuta i spodziwalismy sie mega OC. I co z niewyjasnionych dotad przyczyn poszedl dym. Linoge :blurp: Twierdzisz ze brak mi i berkutowi doswiadczenia?? :mur: Popatrz na wyniki. I przemilcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyski padly z mojej winy ale nie do konca. Wiazka z moleksem zwisala do samego dolu w szefie i zachaczyla o srobke ktora przymocowuje nozke. Za 2 razem juz wiedzialem co z czym sie zwarlo. Czy to moja wina??. Tak i nie. Moglem nie dotykac budy albo inaczej puscic kable. 200 oddali na gwarancji nowke:) Abit padl ale po 3in1 modzie. Wszystko bylo wykanane jak nalezy. Z powodow czysto idiopatycznych. Zreszta ostatnio mial go rapra i tez go posadzil.  Zrobili na gwarancji i znow pojechal na serwis. I w koncu najwieksza ciekawostka 1337033[/snapback]

OT

jak robiłes podstwaki do tych dtucianych radiatorków?? jakiej grubości są druciki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@culmen

ja nie twierdze ze brak Wam doswiadczenia tylko bylem ciekaw ile sprzetu pada z niewyjasnionych przyczyn a ile z bledow uzytkownikow lub lekkomyslnosci, bo jak widac lwia czesc sprzetu pada z powodow nie tyle oc ale nieodpowiedniego traktowania pc-ta zdaje sobie sprawe ze sprzet czasami pada z powodow od nas niezaleznych

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi :-)

Skusze sie na naprawe z Allegro za 40 zl :)

Sorry ze odzywam sie tak pozno, ale przez weekend walczylismy z kuzynem z celeronkiem 266, p2 433 i p2 550 - wiecej zaraz puszcze na ten dzial w innym topicu...

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: za cipki trza sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: żartuje ta firma co sie ogłasza na allegro jest całkiem okej kolega miał ecsa pod p4 1.6 ghz bodajze nortwoda i za 20 zł zrobili bo płyta warta 40 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: za cipki trza sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: żartuje

1337982[/snapback]

True... true... :lol: Chyba faktycznie na glowe spadlem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...