turzol Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Chciałbym zitegrować hotfixy z instalką SP2 za pomocą nLite, ale nie wiem gdzie można znaleźć wszystkie hotfixy wydane po SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam. Poprawki znajdziesz na stronce www.centrumxp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Na mojej stronie(link w profilu) w downloadzie, w zipie są same poprawki do XP po Sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 @sgj Thx za hotfixy, ale znalazłem paczkę z hotfixami wydanymi do 25.02.05 (ściągałem z XP.net.pl). Wydaje mi się, że lepiej będzie odpalić taką paczkę ręcznie niż kombinować z załączaniem ich do nienadzorowanej instalki - zresztą gdzieś czytałem, że nie wszystkie łaty się zainstalują poprawnie. Mniejsza z hotfixami - mam problem z wywołaniem pliku RunOnceEx.cmd znajdującego się na C:\XPCD\$OEM$\. W tym samym folderze mam plik cmdlines.txt, a w nim: [COMMANDS]"RunOnceEx.cmd" Od 7 rano siedzę nad nienadzorowaną instalką i szczerze mówiąc już opadam z sił. Okrajam najpierw nLitem z niektórych komponentów oraz driverów. Następnie za pomocą setupmgr.exe robie plik winnt.sif. Później tworzę iso i odpalam ten obraz w MS Virtual 2004. Cała instalacja przebiega ok (nie wysypuje się nic), później jest ekran powitalny ("ZAPRASZAMY") i ładują się ikony oraz reszta składników systemu. Nie mam pojęcia, w którym momencie instalacji powinien być wywoływany plik cmdlines.txt :blink: Czy to się dzieje w trakcie instalacji czy już po ekranie powitalnym? A może brakuje mi jakiegoś wpisu w winnt.sif? U mnie wygląda on tak: ;SetupMgrTag[Data] AutoPartition=0 MsDosInitiated="0" UnattendedInstall="Yes"[Unattended] UnattendMode=FullUnattended OemSkipEula=Yes OemPreinstall=Yes TargetPath=\WINDOWS UnattendSwitch="yes" WaitForReboot="No" DriverSigningPolicy=Ignore[GuiUnattended] AdminPassword=* EncryptedAdminPassword=NO OEMSkipRegional=1 TimeZone=100 OemSkipWelcome=1 [Shell]DefaultStartPanelOff = YesDefaultThemesOff = Yes[UserData] ProductID=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX FullName="Arturo" OrgName="Tweak" ComputerName=DRAGON[Display]BitsPerPel=32Xresolution=1024YResolution=768Vrefresh=60[RegionalSettings] LanguageGroup=2[Identification] JoinWorkgroup=TSI[Networking] InstallDefaultComponents=No[NetAdapters] Adapter1=params.Adapter1[params.Adapter1] INFID=*[NetClients] MS_MSClient=params.MS_MSClient[NetServices] MS_SERVER=params.MS_SERVER[NetProtocols] MS_TCPIP=params.MS_TCPIP MS_NWIPX=params.MS_NWIPX[params.MS_TCPIP] DNS=Yes UseDomainNameDevolution=No EnableLMHosts=Yes AdapterSections=params.MS_TCPIP.Adapter1[params.MS_TCPIP.Adapter1] SpecificTo=Adapter1 DHCP=Yes WINS=No NetBIOSOptions=0[params.MS_NWIPX] VirtualNetworkNumber=00000000 AdapterSections=params.MS_NWIPX.Adapter1[params.MS_NWIPX.Adapter1] SpecificTo=Adapter1 PktType=0xFF NetworkNumber=00000000[Components]msmsgs=offmsnexplr=offzonegames=off HELP ludzie bo mnie noc zastanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Skorzystaj z winnt.sif z sekcji [GuiRunOnce] Odpalisz od razu batcha z poleceniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...