Skocz do zawartości
turzol

Hotfixy Wydane Po Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

@sgj

Thx za hotfixy, ale znalazłem paczkę z hotfixami wydanymi do 25.02.05 (ściągałem z XP.net.pl). Wydaje mi się, że lepiej będzie odpalić taką paczkę ręcznie niż kombinować z załączaniem ich do nienadzorowanej instalki - zresztą gdzieś czytałem, że nie wszystkie łaty się zainstalują poprawnie.

Mniejsza z hotfixami - mam problem z wywołaniem pliku RunOnceEx.cmd znajdującego się na C:\XPCD\$OEM$\. W tym samym folderze mam plik cmdlines.txt, a w nim:

[COMMANDS]"RunOnceEx.cmd"

Od 7 rano siedzę nad nienadzorowaną instalką i szczerze mówiąc już opadam z sił. Okrajam najpierw nLitem z niektórych komponentów oraz driverów. Następnie za pomocą setupmgr.exe robie plik winnt.sif.

Później tworzę iso i odpalam ten obraz w MS Virtual 2004. Cała instalacja przebiega ok (nie wysypuje się nic), później jest ekran powitalny ("ZAPRASZAMY") i ładują się ikony oraz reszta składników systemu.

Nie mam pojęcia, w którym momencie instalacji powinien być wywoływany plik cmdlines.txt :blink: Czy to się dzieje w trakcie instalacji czy już po ekranie powitalnym?

A może brakuje mi jakiegoś wpisu w winnt.sif?

U mnie wygląda on tak:

;SetupMgrTag[Data]    AutoPartition=0    MsDosInitiated="0"    UnattendedInstall="Yes"[Unattended]    UnattendMode=FullUnattended    OemSkipEula=Yes    OemPreinstall=Yes    TargetPath=\WINDOWS    UnattendSwitch="yes"    WaitForReboot="No"    DriverSigningPolicy=Ignore[GuiUnattended]    AdminPassword=*    EncryptedAdminPassword=NO    OEMSkipRegional=1    TimeZone=100    OemSkipWelcome=1    [Shell]DefaultStartPanelOff = YesDefaultThemesOff = Yes[UserData]    ProductID=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX    FullName="Arturo"    OrgName="Tweak"    ComputerName=DRAGON[Display]BitsPerPel=32Xresolution=1024YResolution=768Vrefresh=60[RegionalSettings]    LanguageGroup=2[Identification]    JoinWorkgroup=TSI[Networking]    InstallDefaultComponents=No[NetAdapters]    Adapter1=params.Adapter1[params.Adapter1]    INFID=*[NetClients]    MS_MSClient=params.MS_MSClient[NetServices]    MS_SERVER=params.MS_SERVER[NetProtocols]    MS_TCPIP=params.MS_TCPIP    MS_NWIPX=params.MS_NWIPX[params.MS_TCPIP]    DNS=Yes    UseDomainNameDevolution=No    EnableLMHosts=Yes    AdapterSections=params.MS_TCPIP.Adapter1[params.MS_TCPIP.Adapter1]    SpecificTo=Adapter1    DHCP=Yes    WINS=No    NetBIOSOptions=0[params.MS_NWIPX]    VirtualNetworkNumber=00000000    AdapterSections=params.MS_NWIPX.Adapter1[params.MS_NWIPX.Adapter1]    SpecificTo=Adapter1    PktType=0xFF    NetworkNumber=00000000[Components]msmsgs=offmsnexplr=offzonegames=off

HELP ludzie bo mnie noc zastanie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi