tukuest Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Czy ktos stosowal taka kombinacje? Chodzi mi o tego co mozna puscic na silent- 20db. Moj codegen nie jest wcale glosny ale moze z tym zalmanem bylby niemal bezglosny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 kronzy opinia ze zalmany som dla nielubioncych halasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 do 230wat można wyjąć zasilacz, jak nie póść go na 5V, moze nie wystartować więc będziesz musiął pokombinować na 7v :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 do 230wat można wyjąć zasilacz, jak nie póść go na 5V, moze nie wystartować więc będziesz musiął pokombinować na 7v :-) Nie spotkalem jeszcze 80mm wentylatora ktory by nie ruszal na 5V. Powinien chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 To może by tak, od razu ten wiatrak z Codegena puścić na 5V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Dodam, ze mam 350W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja na twoim miejcu sprubował z tym zelmanem zawsze przeciez mozna go zmienic na stary wiatrak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 b dobry pomysl, mam dwa takie zalmanki w wyciagu na wys bloku wodnego, oba robia swoje na 5v bezproblemowoi i sa bezglosne, jest tylko 1 ale....codegeny to porazka nie zasilacze i grzeja sie jak cholera przy obciazeniu, najpierw sprawdz jakie ma temp przy normalnym obciazeniu, potem wloz zalmana 5v do srodka i znowu zmierz, jesli nie bedzie duzych roznic np p3 godz ostrego poboru mocy mozesz zostac przy tej konfiguracji, inaczej usmazysz zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 polecam zrobic cos z czujnikiem temp. co bedzie automatycznie dostosowywalo predkosc wentylatora do obciazenia zasialcza http://web.pertus.com.pl/~andyk/ albo jeszcze prostsze :!: ftp://213.25.234.186/pub/elektronika/schematy/pc/ (sciagnij 2 pliki WentylatorPNP.gif i Wentylator.txt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Thermal take smart? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 do 230wat można wyjąć zasilacz, jak nie póść go na 5V, moze nie wystartować więc będziesz musiął pokombinować na 7v :-)Chyba wyjąc wentyl a nei zasilacz, bo zasilacz bez zasilacza jakoś nie pochodzi :D :D :D (nie mogłem się powstrzymać) A można też wyciąc kratkę z tyłu zasilacza i też będzie troszkę ciszej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...