Tmk1 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam, mam Celerona D 335 podkreconego do 3.5 ghz (fsb 166) i pamieci Twinmos 2x256 (dual). Na razie mam ustawiony tryb synchroniczny i timingi 2.5-2-2-5. W everescie mam takie wyniki: odczyt: 4472 MB/sek zapis: 1577 MB/sek oczekiwanie: 98.5 ns czy pamieci beda lepiej dzialaly asynchronicznie na 415 mhz, czy moge dac takie timingi jak teraz, czy da sie jakos obnizyc czas oczekiwania, ktory jak na razie jest najlepszy (wczesniej przy 2.5-3-3-7 mialem 105.4 ns)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_86 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Z tego co mi wiadomo, to bez problemu możesz ram i fsb ustawić asynchronicznie... Im szybszy ram tym lepiej. Oczywiście w INTELU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 To znaczy, ze jesli mam pentiuma 4 (FSB 100@133) to jak kupie se pamieci 400mhz to dac je na asynchroniczne? powiedzmy 3:2 i czy kazda plyta ma aynchronicznosc?, bo wlasnie chce zmieniac i jescze do konca nie wiem co kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tmk1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 zalezy, jak ja puszcze asynchronicznie (fsb 166) to musze zmieniac timingi i wydajnosc spada. musisz probowac i zobaczyc co lepsze. a co do plyt to sie nie znam, ale wydaje mi ze wszytskie pozwalaja na zmiane z synchro na asynchro i odwrotnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Juz bym sie pobawil ale caly czas zwlekam z kupieniem nowej plyty bo podobno trzbea zrobic format po zmianie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...