Skocz do zawartości
_Z_

Xpower 4614 - Opinie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Co sądzicie o tej obudowie, pytanie kieruje do osób które miały styczność z tą budą i mogą cos o niej powiedzieć. Zastanawiam się nad zakupem takiej obudowy i wszystkie opinie mile widziane. Tu macie link do strony producenta

http://www.xpower.pl/index.php?act=3&produkt=107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać nikt nie miał, skoro nikt się nie odzywa.

Ja też nie mmiałem styczności z tą skrzynką, ale posiadam jakąś ogólną wiedzę na ten temat więc się podzielę.

Weź skrzynię do ręki, pomacaj blachy. Jeśli dajesz je radę wygiąć w rękach bez przesadnego wysiłku, to ją sobie odpuść. Zasilacze w takich obudowach zazwyczaj walą pytongiem, więc czeka Cię wymiana zasilacza też.

Następna sprawa, to jakość wykonania. Wątpię, żeby mirror finish w obudowie za takie pieniądze wyglądał porządnie. Obmacaj też krawędzie, czy nie są ostro zakończone, zwróć uwagę na różne niedoróbki.

IMHO Daruj sobie.

Za ok 200pln możesz dostać najmniejszego Chiefteca, który jest wielkości tej skrzynki mniej więcej. Chodzi mi o serię DG. Za 280 pln dostaniesz chiefteca da 01-bd, który jest już naprawdę fajną skrzynią. I dużą w dodatku. Ceny z angeli, bez zasiłek, ale do tej skrzynki i tak byśzasiłkę musiał dokupić, więc na jedno wychodzi.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, byłem w sklepie tego xpowera oglądać. Pierwsze co mnie zastanowiło to to że ta buda jest strasznie lekka jakby ją jakiś ryżochłon z kartony skleił, ścianki boczne chudziutkie jak z papieru, w srodku szaro zero "chromu" nic z tych rzeczy, z tego wynika że ona tylko ładnie wygląda. Prawde mówiąc to nie wiem do końca co o niej myslec z big towerem który bez zasilki waży z 8-9 kg to nie ma porównaia jesli chodzi o wage, a wątpie żeby tą obudowe robili z aluminium albo chociaż czegos o podobnej wadze. Jak ktos wie jak sie takie budy sprawują to niech napisze.

Z kolei zacząłem sie zastanawiać nad takimi dwoma

CHIEFTEC DRAGON ATX MIDI TOWER DG-01B-D-U

ANTEC SLK 3000 B

z czego ta druga to juz troche za dużo jak na moje możliwosci, sama buda bez zasilki około 250 zł :cry: , a jeśli sie spręże i nie będe jadł przez miesiąc to może z 300 zł uciułam :? :mur:

Znalazłem recenzje bardzo podobnej ( rożniącej sie tym że xpower ma z tyłu 2 miejsca na wentylatory i inną ścianke boczną ) :unsure:

http://hslab.pl/index.php?module=subjects&...page&pageid=149

Edytowane przez _Z_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a ja mam to odbudowe i sie wlasnie zdziwilem, poszedlem do sklepu i zobaczylem ja za 223 zl a sam kupilem za 175 zl i tak podchodze do sprzedawcy czy moge zobaczyc obudowe on ja przynosi a ja w brecht ani to podobne do tej co mam ani nic. ja tam dostalem 7sledzi zestaw srod do montarzu mobo, 4 zestawy szybkosrubek ( po 4 sztuki) i 2 wentyle. Scianki to to mialo takie ze tylko taki odglos przy zdjemowaniu wydawaly jak zginana pila reczna. a okno to wypadlo. Dlatego podsumowujac jak trafisz na dobry egzemplarz i sklep to bardzo fajna buda fajnie przewiewna, a jak taka jak w boskim sklepie to wez wysmiej zamawiajacego ja do sklepu i powiedz zeby ja wrocil i zeby przyslali mu "normalna". Aha uwazaj na allegro na sprzedawcow co je sprzedaja bo tam shit wpychaja najczesciej, musisz pochodzi po sklepach i poszukac inaczej nie da rady

EDIT: O tych sciankach i oknie to chodzi mi o tej wersji sklepowej bo ja mam fajnie i nie narzekam, fajna obudowa za przystepna cene, a i zapomnialem ja mam podswietlenie ocz aliena a w biednej wersji nie bylo tych diod nawet tylko zaslepki

Edytowane przez Bl4ck Sh4dow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi