CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Ktos slyszal o wydajnosci tych pamieci ??? Czy ktos mial z nimi stycznosc ??? Co mozecie o nich powiedziec ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Dołączam się do pytania bo rzuciłem temat ram do podkręcania i nadal jestem ciekawy co sądzicie o OCZu bo zawsze mi się podobał!!! A w postach pod tematem ram do podkręcania nikt nie poleca OCZa dlaczego? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 popatrz sobie na testy ocz vs. samsung notabene są one na tweak'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Dołączam się do pytania bo rzuciłem temat ram do podkręcania i nadal jestem ciekawy co sądzicie o OCZu bo zawsze mi się podobał!!! A w postach pod tematem ram do podkręcania nikt nie poleca OCZa dlaczego? :?: :?: :?: jezeli OCZ i OCSystem to jest to ta sam firma to spoxxxxxxxxxxxxxxxxx :wink: Pamieci OCZ: http://www.ocztechnology.com/products/memo...c3200/index.asp Pamieci OCSystem: http://store4.yimg.com/I/ocsystem_1707_2789694 :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Moim zdaniem jak na pamięci za 140$(miałem przyjemność tylko z 512MB ale wydajność chyba ta sama prawda?) to są całkiem nie złe. Na Abit BD7II i FSB(asynchronicznej dla pamięci czyli właściwie nie Front Side Bus) 210MHz przy 2-5-2-2 zaczeły wymiękać, ale cóż na standartowych ustawieniach 3-6-3-2 a nawet 3-5-3-2 na 210MHz działałały. Porównał bym je do Samsungów PC-3200 cl2.5. Dla kogoś kto ma AMD zupełnie wystarczy no chyba że ma dzielnik 1/6 albo jest po prostu "dobry". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Moim zdaniem jak na pamięci za 140$(miałem przyjemność tylko z 512MB ale wydajność chyba ta sama prawda?) to są całkiem nie złe. Na Abit BD7II i FSB(asynchronicznej dla pamięci czyli właściwie nie Front Side Bus) 210MHz przy 2-5-2-2 zaczeły wymiękać, ale cóż na standartowych ustawieniach 3-6-3-2 a nawet 3-5-3-2 na 210MHz działałały. Porównał bym je do Samsungów PC-3200 cl2.5. Dla kogoś kto ma AMD zupełnie wystarczy no chyba że ma dzielnik 1/6 albo jest po prostu "dobry". no ja mam raczej P4 :) ale jak do Samsungow je Porownujesz to znaczy sie ze sa dosc dobre.... a Wiesz moze na jakich kosciach one sa ???? (pisze do sklepu ale jakos jeszcze nie byli laskawi odpisac :( tzn. jaki maja czas dostepu???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Moim zdaniem jak na pamięci za 140$(miałem przyjemność tylko z 512MB ale wydajność chyba ta sama prawda?) to są całkiem nie złe. Na Abit BD7II i FSB(asynchronicznej dla pamięci czyli właściwie nie Front Side Bus) 210MHz przy 2-5-2-2 zaczeły wymiękać, ale cóż na standartowych ustawieniach 3-6-3-2 a nawet 3-5-3-2 na 210MHz działałały. Porównał bym je do Samsungów PC-3200 cl2.5. Dla kogoś kto ma AMD zupełnie wystarczy no chyba że ma dzielnik 1/6 albo jest po prostu "dobry". Ja też mam p4 :D I chodzi mi o to czy poza fajnym wyglądem oferują coś więcej od samsunga czy corshaira? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 OCZ wymiataja !!! Dzialaja spokojnie na 210 = DDR420 przy napieciu 2,9V Obecnie wchodzi na rynek OCZ DDR 434 = PC3500 na CL2 Wiec moze kup wlasnie te, a wtedy to im nikt nie podskoczy !!! Nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 podskoczy podskoczy np. Geil Platinum Ultra Pc 433 - a to dlatego ze sa na 4.5 ns kosciach a OCZ z tego co pamietam sa na 5 ns. :D ale i tak juz za kilka miesiecy dosc powszechny bedzie DDR II i to one beda wymiatac... :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 OCZ wymiataja !!! Dzialaja spokojnie na 210 = DDR420 przy napieciu 2,9V Obecnie wchodzi na rynek OCZ DDR 434 = PC3500 na CL2 Wiec moze kup wlasnie te, a wtedy to im nikt nie podskoczy !!! Nara Spoko, zastanowie się, w grę wchodzi też cena i to czy uda mi sie sprzedać stary ram!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Spoko co do DDR II to sie okarze :-) A tu pelna specyfikacja Pamieci OCZ DDR434 : ULN Technology: (U)ltra (L)ow (N)oise shielded PCB Optional - Copper Heat Spreader Lifetime Warranty 256MB or 512MB Modules based on OCZ brand EL DDR IC (4.5 ns) CL 2 217 (434) MHz 184 Pin Dimm Unbuffered Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 256MB or 512MB Modules based on OCZ brand EL DDR IC (4.5 ns) upssssss... hehe moj blad :oops: ale co do tego jerstem pewien ze to Geil pierwszy wyprodukowal pamieci PC 433 :).... a i jeszcze trzeba spojrzec na cene owych pamieci :) i tu Geil wygrywa na calym froncie :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 Optional - Copper Heat Spreader Unbuffered a i jeszcze OCZ skompi na chlodzeniu :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...