Skocz do zawartości
Pretorian

czy jest sens wymiany Gf3ti200 na gf4 4200 ???? HELP

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam w tej chwili Gainwarda Gf 3 ti 200 Golden sample+ crystal orba

karta sie super kręci i tu nasówa sie pytanie ostatnio owładneła mnie chęć zmiany tej karty na jkąś gf 4200 :twisted: karta ma 4 miechy i nie wiem czy jest jaki kolwiek sens wymiany jej.Pytanie do was czy odczuje duża różnice w wydajności i jakości tv outa, w tym gainwarddzie tv out jest b.dobry.Więc warto czy nie ???????????????????????? :wink: :roll: :roll: :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że nie warto, ale w sumie jak ci gotówki nie zbywa, to czemu nie?

Po prostu wydajności Ci nie przybędzie za wiele, ale zawsze to przyjemnie jest mieć coś nowego...

Moim zdaniem, jeżeli masz mało forsy, i są rzeczy, których ci brakuje w kompie, to zacznij od nich, a z kartą graficzną poczekaj.

Dobry pomysł: sprzedaj swojego GF3 za grube pieniądze. Jak sie znajdzie klient to nie będziesz musiał wiele dokładać, jak sie nie znajdzie to nic nie stracisz, bo nie potrzebujesz wymieniać. GF3 od Gainwarda to jedna z najlepszych, ale GF4 Gainwardowi juz sie nie udał, tak więc wybór nalezy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pytanie... To czy chcesz zmienić to zależy tylko od ciebie i według mnie nie jest to trudną decyzją.

Jeżeli masz za mało fps`ów i narzekasz na wydajność to wymień (najlepiej na którąś karte z tego newsa: http://www.nvidia.pl/index.html?200210241455374 - może Gainward poprawił co nieco).

Jak wshystko jest spox to po co wymieniać. Prędzej bym se dołożył do czegoś innego w kompie, a jak wymieniać grafike to na NV30 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie trafila okazja na wymiane MSI GF3Ti200 na MSI GF4Ti4200 i wielkiej roznicy w wydajnosci to niby nie widac (pomijajac 3dMark i takie tam...), ale jest jedna zasadnicza roznica. AA na GF3 nie chodzil zbyt szybko, natomias na GF4 jest po prostu zaje..... Gram praktycznie w kazda gre z AAx3 i chodza one naprawde swietnie. UT2003 na GF3 z wlaczanym AA to nie bylo zbyt przyjemne, natomiast na GF4 juz jest extra. Oczywiscie nie musze pisac jaka jest roznica w wygladzie wiekszosci gier gdy wlaczy sie AA. W sumie to jest jedyny chyba powod dla ktorego warto wymienic, bo innych nie widze. Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie powiem ile zyskałem. WinFast nie chodzi, radiator na pamięciach odsunięty od samych pamięci i jest pomiędzy nim a pamięciami szczelina, ach ten system chłodzenia WinFasta.

Musiałem obniżyć taktowanie pamięci na 400 to dopiero nie mam artefaktów.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest sens sprzedawac jesli masz dobrego zyda ja swojego sprzedalem za 540zł bez chwili namyslu za miesiac dwa te karty strasznie dostana po [gluteus maximus] i beda szly za bescen , teraz jade na rivce , albo poczekaj na obniszke ti4600 i radka9700pro no chyba ze masz cierpliwosc to nv30 ale tak czekac mozna bez konca bo co chwila wychodzi cos nowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...