Skocz do zawartości
Kwiecień

Chyba poczekam na sis-655

Rekomendowane odpowiedzi

grzybu - jakie 800zł 8O Widziałes kiedyś płytę nawet ASUSa na SiSie za 800zł 8O W momencie premiery Asus na SIS648 kosztował niewiele ponad 600zł. A dwa razy Samsung 256MB DDR333 (bo takie spokojnie wystarczą nawet przy O/C) to już łatwiej IMHO przełknąć niż 2x RIMM + i850E. Nie wspomnę o tym, że duet DualDDR+P4 powinien mieć większą wydajność niż RIMM+P4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze gadasz Rafal dac Ci wodki 8) Jezeli wytrzymasz ten miesiac to zdecydowanie 655. Nie wiem czy dobrze zrozumialem wywody na benchmark.pl ale pod socketa 478 wejdzie Prescott ? Jak tak to zakup plyty Asusa z tym Sisem na pokladzie to bardzo dobry wybor i nawet przyszlosciowy bo spoko wlozysz 3 razy szybszego proca i pamiec nawet go nie bedzie ograniczac.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna uogolnic ze P4S8X z wszystkimi bajerami kosztuje 800zl (ja dalem 750) ale ten Asus jest z "wszystkimi bajerami" i z "wszystkimi bajerami GOLD". Ja mam wersje "GOLD" i mam FSB 100Mhz-200Mhz co 1Mhz a w "normalnych" wersjach jest 100Mhz-166Mhz co 1Mhz.

Co prawda fakt jest taki ze kazda zmiana biosu to 100-166 ale na szczescie mam orginal. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh to ja na tusl2 mam do 250 fsb ?? tylko eni wiem po co ale do 200 mam tesz co jedem MHz widzialem w sieci ze fsb 200 jest mozliwe ale chyba chipset peltem chlodzony bo u mnie musi byc 17 stopni na chipei zeby na fsb 170 ruszyl

Nie zrozum mnie zle ale niewielu osobom robi roznice czy jest do 166Mhz FSB czy pow. 166Mhz. Mi akurat robi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...