Skocz do zawartości
srekal34

Jaki Piesek Do 50m2 Mieszkania?

Rekomendowane odpowiedzi

Labradory sa naprawde...

Planuje zakup niedlugo

Ale nie wiem czy Labradora czy Golden retriver ten z długa sierscia

Sa w okolicy dwa takie jeden Labrador a drugi ten Retriver i jakos mi bardziej Labrador sie podoba :D

Taki milusi...

srekal34 u Ciebie w domu to taki pies zajmował by cały przedpokój :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Witam :)

Zastanawiam się and wyborem psiaka....ale wybór jest trudny, bo mieskzam an 4 piętrze w bloku - więc piesek musi być dosc wysportowany. Nie może być duży bo moje m ma 50m2, a mieskzam z rodizcami...

Nie może być bardzo agresywny, bo zabiłby mojego ojca, ktorego psy nie lubią :]

No i ma być dość zywy...

Co byscie polecili?

PS.No i ma nie kosztować fortuny :]

1353504[/snapback]

Kundelki też fajne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej labrador. Sam bede mial takiego w przyszlym miesiacu. To duzy pies, ale zupelnie nie sprawia klopotow bo to dosc grzeczne psy. W mieszkaniu jak najbardziej mozna je trzymac. Labrador mojego ojca tylko domaga sie dosc czestych spacerow. Jedyna wada. Poza tym swietny pies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Jak najbardziej labrador. Sam bede mial takiego w przyszlym miesiacu. To duzy pies, ale zupelnie nie sprawia klopotow bo to dosc grzeczne psy. W mieszkaniu jak najbardziej mozna je trzymac. Labrador mojego ojca tylko domaga sie dosc czestych spacerow. Jedyna wada. Poza tym swietny pies.

1357193[/snapback]

Wydaje mi się że każdy kto ma psiaka w bloku musi często wychodzić z nim na pole :)

Edytowane przez Michał_misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buldog francuski

Bez rodowodu ~400zl / z ~1200zl

-Maly pies

-Niewiele wymaga

-Nie oczekuj po nim posluszenstwa

-Jest psem obronnym ktorego trzeba bronic :D

-Potrafi wystraszyc cieciow sprzed blokow swoim warczeniem (chrapanie)

-Lubia spac pod koldra i umia same pod nia wlazic :D

-Trzeba przyzwyczaic sie do chrapania

-Przywiazane i calkiem madre psy. Kiedy cos sie dzieje przed drzwiami czy nawet pitro nizej potrafi zaszczekac w nocy.

-Strasznie lubia pieszczoty i ludzi.

-Srednio zwawe i chetne do zabawy.

-Nie zjadaja mebli jak boxery (juz to przechodzilem jak wiekszosc boxeromaniakow :D)

-Kochaja dzieci.

Tyle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że każdy kto ma psiaka w bloku musi często wychodzić z nim na pole :)

1357219[/snapback]

Sek w tym ze moj ojciec mieszka w domu jednorodzinnym ... pies chodzi swobodnie na podworku do domu wchodzi keidy chce bo taras jest otwarty caly czas... Ale co 2-3 h domaga sie wyjscia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci polecam Cocer spaniela. Jak na mieszkanie to idealny pies. Wychodzi sie z nim 3 razy dziennie i to mu w zupełności wystarcza. Ogólnie piesek milusi. Nie za duży, nie za mały. Wcale nie jest agresywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Rok mieszkał w mieskzaniu ... misiek qwa, na pole a na spacer to sa 2 rozne rzeczy ...

1357414[/snapback]

Acha, przepraszam źle przeczytałem

Ja ci polecam Cocer spaniela. Jak na mieszkanie to idealny pies. Wychodzi sie z nim 3 razy dziennie i to mu w zupełności wystarcza. Ogólnie piesek milusi. Nie za duży, nie za mały. Wcale nie jest agresywny.

Też mam takiego pieska i naprawde jest bardzo fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He,he ja na około 50m2 trzymam kaukaza...... waży około 90kg..ma juz dziewiec lat....tak naprawde to nie wyobrazam sobie zycia bez niego, ale kiedys bede musial :( w domu mi nie przeszkadza. Braciak albo ja biore na pole wybiegam i potem kładzie sie w kącie i nyna... czasem kogos ustawi z balkonu pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba was popiescilo panowie, labradora do takiego malego mieszkania proponujecie, w zadnym wypadku nie polecam, te psy potrzebuja ruchu i miejsca, kapac mozna je tylko raz do roku, poza tym (konkretnie retriever) gubi ogromne ilosci siersci, wlasnie sie zaczelo, dwa razy do roku to samo!

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam kundla ze schroniska :) labradorobiglowaty :D i tez potrzebuje duuuzo ruchu nawet teraz jak ma juz 9 lat musi spedzic godzine na spacerze biegajac za kamykami/patykami bo potem w domu jest nieznosny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi