Skocz do zawartości
Qlawy

Budżet 450pln W Gotówce I Cześć W Sprzecie

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam sprzet jak w podpisie....

Mam w gotówce ok 450pln i troszke w sprzecie by sie znalazło (ok 100pln) + stare graty I co byście mi poradizli zrobić:

- kupić 2x512 HyniX D-43 -> 540pln (bedzie tyle kasy, za stare kości też coś wezme)

- przejśc na platforme 64 bitową ale z AGP myślałem nad Microstar K8N Neo2-Platinum/939 (MS-7025-010) nForce3 250Gb i jakims 3000+ (moze by uzbierał ze starych gratów tyle)

- przejśc na platforme 64bitową ale z PCI-E (tylko skad tyle kasy skombinować?)

Prosze o porade ew. o jaką inna propozycje...

osobiście skłąniam sie ku ramowi ale A64 jakoś też kusi .... tylko ze wtedy tylko 256 ramu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja majac niewystarczajaca ilosc kasy, to bym troche poczekal/dozbieral i zainwestowal w platforme A64 z tym ze na NF4, czyli grafa juz na pci-e. Wydaje mi sie, ze ram mozna dokupic z czasem i bedzie to rozsadniejsze niz zakup ramu, a zostanie przy Socket A.

PS. Qlawy czy to Ty zaczoles grac z nami w CS:S na serwerku "tweakowym"?

Edytowane przez n4rcyz3|<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dokupił chociaż 512MB ramu. Zobaczysz jak skończą Ci się przycinać gry. :)

@ n4rcyz3|< - co szkodzi dokupić ramu? Przecież można go przełożyć na nf4, a kupno nowej płyty i procka przy 256MB ramu dla mnie jest bezsensowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alez ja niepowiedziaelm ze to bezsensowne, tylko ze druga opcja wydaje mi sie rozsadniejsza. Takie moje zdanie i tyle. Bo ja bym na jego miejcu kupil mobo i winchestera 3000+ do tego, jakis ram na teraz, jak sie kasa uzbiera, to bym poporstu kupil dobra pamiec do krecenia. No ale to tylko moje rozwiazania, kazdy moze miec swoje pomysly...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nic, spytalem z czystej ciekawosci czy to Ty. To bylo pytanie poza konkursem, ale nie bede robil juz OT wiecej w Twoim temacie.

A jesli chodzi o wypowiedzi innych, to nie zawsze mozna na to liczyc, wiec troche sam jeszcze troche looknij po forum, przeanalizuj i podejmij wlasna decyzje, takie sa najfajniesze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilbym ten ram :) Procki z oznaczeniem 64 sa fajne ale dopiero z pojawieniem sie windowsow 64 bit beda tak naprawde dzialac wykorzystujac swoje pelne mozliwosci :) Tez myslalem nad przesiadka ale zrobie to dopiero po premierze windowsa i jak juz bedzie kilka poprawek do niego. W miedzy czasie moga wyjsc nowe procki ktore beda lepsze w aplikacjach 64 bitowych :)

Prawda jest ze 939 i dwukanalowy kontroler pamieci bardzo kusi ale ja narazie sie bez niego obejde :)

Jeszcze jedno "licz kase na zamiary" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za to Hynixy już po 209 zł są w esc...

Przesiadłem się z 512 ramu na to co widać na dole i np. HL2 dostał porządnego kopa.

Chociaż w imperium chyba są podobno niezłe a-datki za 389 zeta(za 2X512)...

Ja też planowałem przesiadkę na 64 bity ,ale nie trafiłem porządnego winniego i teraz w oczekiwaniu na venice kupiłem ten ramek.... i nie żałuję! :D

Edytowane przez -< WormBoy >-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi