Skocz do zawartości
samhain

Frost 2 Slim - Prezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, akurat o tym myslalem, i dlatego zadalem to pytanie. Nie mam pojecia jak wygladaja mocowania socket A, bo w zyciu na zywo nie widzialem takiej plyty, ale np. s478 i sT maja otwory calkiem blisko siebie, chociaz jedynym problemem moga byc kondensatory wokol procka. Poza tym, nie znam sie, dlatego sie pytam :)

1419648[/snapback]

Wybacz jesli CIe uraziłem - mam dzisiaj bardzo zły dzien.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz jesli CIe uraziłem - mam dzisiaj bardzo zły dzien.

Pozdrawiam

1419790[/snapback]

Mnie urazic jest naprawde ciezko :D A tak poza tym, Uriel Multitop sie klania :D Chyba ze ten sie nie miesci na wszystkich plytach Socket A (bo z reszta raczej nie ma problemow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie urazic jest naprawde ciezko :D A tak poza tym, Uriel Multitop sie klania :D Chyba ze ten sie nie miesci na wszystkich plytach Socket A (bo z reszta raczej nie ma problemow)

1422300[/snapback]

no tu nie trafiles, bo Uriel multitop to byla zmora kazdego kto mial sA... ;)

nie da sie tego zrobic w plexi aby wyszlo taniej niz zapinka... ;) a te metalowe zapinki nie sa takie drogie w produkcji, drozsze sa sruby i to o wiele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tu nie trafiles, bo Uriel multitop to byla zmora kazdego kto mial sA... ;)

nie da sie tego zrobic w plexi aby wyszlo taniej niz zapinka... ;) a te metalowe zapinki nie sa takie drogie w produkcji, drozsze sa sruby i to o wiele :)

1422371[/snapback]

Za przeproszeniem po kiegu hu** dajesz ich az tyle??? :D (srub oczywiscie)

dajesz o ile sie nie myle po 4 na strone czyli razem 8 - do mocowanai samych blaszek - jak 4 wystarczyloby w zupelnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie raczej zastanawiam jak zapinka jest mocowana do bloku, bo wydaje mi sie, ze ani otwory na sA ani na s478 nie sa gwintowane, a to wlasnie tam jest mocowanie.

A sruby moim zdaniem akurat dobrze ze sa 4 na strone, bo zapinka jest wtedy sztywniejsza i sie nie wygina. W ogole jesli chodzi o te zapinki, to uwazam, ze sa genialne w swej prostocie, i jak Sam sie zgodzi, to tez takich bede uzywal :) Chyba ze on bedzie je sprzedawal na licencji :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie raczej zastanawiam jak zapinka jest mocowana do bloku, bo wydaje mi sie, ze ani otwory na sA ani na s478 nie sa gwintowane, a to wlasnie tam jest mocowanie.

1423596[/snapback]

nie musza byc gwintowane, nakretki pasuja idealnie i ine trzymaja sruby ;)

A sruby moim zdaniem akurat dobrze ze sa 4 na strone, bo zapinka jest wtedy sztywniejsza i sie nie wygina. W ogole jesli chodzi o te zapinki, to uwazam, ze sa genialne w swej prostocie, i jak Sam sie zgodzi, to tez takich bede uzywal :) Chyba ze on bedzie je sprzedawal na licencji  :lol:

1423596[/snapback]

tsaa licencja... :> zawsze bedziesz mogl kupic u mnie ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam odpowiedz cos :) Bo tu ludzie spragnieni blokow na GPU :D Wrocilem z gor wczoraj lece do kompa bo mial blok juz byc a tu nic :/

1426670[/snapback]

no na pewno PO, ale jak dlugo PO tego nie powiem... chciabym w poniedzialek po pokazac juz i wrzucic do sklepu :>

1413949[/snapback]

terminy dotyczyly PO dlugim weekendzie! wiec o co chodzi? ;)

no ludzie dajcie sie wyspac i zrobic cos pozadnie a syfy na rynek wypuszczac ;)

wole opozniej o tydzien premiere ale byc pewnym ze wszystko jest ok... postaram sie pokazac je do poniedzialku, co z tego wyjdzie zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem krótko bo nie mam czasu.

Bloczek mi wczoraj zalał mobo :|

Jest NIESZCZELNY

1429793[/snapback]

no to deczja powinna byc krotka... telefon/kontakt ze mna!! na forum spoko ale wiesz jako producent chyba powinienem to naprawic... a nie moge naprawic nie wiedziec ze cos sie zrypalo... (dobrze ze forum czytam)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cashasty

brawa ... rozumiem ze szkoda ci bylo czasu na testy hmm? nie padlo nic aby ?

1429831[/snapback]

nie padlo nic, przeciek przy kroccu (stara metoda uszczelnianai - juz poprawiona), mobo zalane - dziala :)

taki komunikat dostalem :> i uszczelni we wlasnym zakresie bo stwierdzil ze tak bedzie szybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem trochę jak przy króćcu może nastąpić uszczelnienie? Proszę wytumaczcie mi czemu tak się dzieje?

1429927[/snapback]

jest kilka sposobow uszczelniania:

- teflonowa tasma, (takie biale ciagnace sie)

- pasta uszczelniajaca + oring (i tutaj czasami oring zawodzil - jak w tym wypadku),

- silikon - tutaj minusem jest ciezka wymiana kroccow...

ee chyba wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz jeszcze raz, bo poprawiłem swoje pytanie :-)

No dobra w zasadzie jest odpowiedź, a są jeszcze jakieś inne przyczyny przecieku na króćcach, bo czasami o tym słyszę.

Edytowane przez Jamin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest kilka sposobow uszczelniania:

- teflonowa tasma, (takie biale ciagnace sie)

- pasta uszczelniajaca + oring (i tutaj czasami oring zawodzil - jak w tym wypadku),

- silikon - tutaj minusem jest ciezka wymiana kroccow...

ee chyba wszystko :)

1429932[/snapback]

Samhain czy ja wiem, przynajmniej u mnie w px jak musialem wymienic krocce (byly na silikon bezbarwny) to kombinerkami lekko sie odkrecily, palcem starlem tary silikon i nowe wkrecilem, takze nie wiem w czym widzisz problem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samhain czy ja wiem, przynajmniej u mnie w px jak musialem wymienic krocce (byly na silikon bezbarwny) to kombinerkami lekko sie odkrecily, palcem starlem tary silikon i nowe wkrecilem, takze nie wiem w czym widzisz problem :/

1430233[/snapback]

Własnie silikon nie wiaze praktycznie wcale jest on do kitu króciec moze sie zacząc wykrecac przy zakladaniu weza wiec ja tez nie rozumiem w czym problem. Dlatego krócce wklejone silikonem najłatwiej wykrecic wiec nie wiem oco ci chodzi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak sa silikonem 'przyklejone' a nie sa przyklejone wcale ciezej sie to robi, mialem przypadek ze czlowiek wykrecil, wymienil i cieklo, pozniej sie okazalo ze... nie wyczyscil starego silikonu ;)

no ale sa rozne przypadki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz bez przesady...

Tak samo postepowal Mate w przypadku problemow z nieszczelnoscia,

Obecnie jego bloczki sa na tyle dobrze zrobione/uszczelnione ze juz od dawna nie bylo z zadnym problemow.

Pozatym tak na przyszlosc, jesli sa jakiekolwiek problemy to wpierw kontaktujcie sie z producentem a nie zaczynajcie wyplakiwac na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOMP DZIAŁA W 100% ;) nic nie siadło!

JEST IDEALNIE!!!!

ZDECYDOWANIE polecam DOKŁADNE wysuszenie mobo i całej reszty - rdza w slotach kart/pamięci/sokecie moze sie pojawić dopiero po jakimś czasie....

wiem bo sam tak miałem :D i płyta padła bez widocznej przyczyny po 3 miesiącach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz bez przesady...

Tak samo postepowal Mate w przypadku problemow z nieszczelnoscia,

1431734[/snapback]

no wydaje mi sie ze nikt nikomu łaski nie robi... gwarancja jest gwarancja

Obecnie jego bloczki sa na tyle dobrze zrobione/uszczelnione ze juz od dawna nie bylo z zadnym problemow.

1431734[/snapback]

a to chyba nie kwestia zrobienia a wypracowania jakichs metod i rozwiazan, nie ukrywam ze Mate jest dluzej na trynku i pewnie wielu rzeczy moge (ja i pewnie wielu innych ;)) sie od Niego nauczyc... a ze czasami zdarza sie ze cos pada... no coz nikt nic nie poradzi :) mozna sie jedynie starac... co tez czynie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi to o nawiazanie do myśli Logana- bloczek sie popsuł a Sam go szybko wymienił, wiec bede kupowac u niego.

Oczywiste jest, że dla każdy liczącego się producenta gwarancja to podstawa. Ale najważniejsze żeby bloczki były tak skonstruowane aby w żadnym miejscu nie wyszedł przeciek.

Pamiętam jaką miałem sytuacje z bloki.pl - ich bloczek z pleksy przeciekał, potem się tłumaczyli, że kanał na oring miał 2,5mm głębokości i coś tam coś tam. oficjalnie to przyznali i od tamtej pory zmienili na 2 mm i problemów już nie było.

Może i Ty mógłbyś sprawdzić czy konstrukcja nie wymaga jakichś minimalnych zmian. Nie bierz tego do siebie, to tylko taka moja anegdotka :>

Edytowane przez gaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i Ty mógłbyś sprawdzić czy konstrukcja nie wymaga jakichś minimalnych zmian. Nie bierz tego do siebie, to tylko taka moja anegdotka :>

1431967[/snapback]

brac do siebei nie biore ale jak napisalem na gorze strony:

nie padlo nic, przeciek przy kroccu (stara metoda uszczelnianie - juz poprawiona), mobo zalane - dziala :)

1429834[/snapback]

wiec wsio ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moze troche odgrzebie temat, poniewaz z niecierpliwością czakam na nowego Frosta na Gpu. Kiedy będą?!?!!

Wstrzymuje sie z kupnem jakiegoś bloku jak moge.

Please o info!

Dzieki i pozdro

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzmy tak:

czekam na odpowiedni moment na premiere... ;)

tak serio serio to ostatnio dokupilem kilka maszyn wiecej do zakladu i musialem otworzyc nowa linie produkcyjna.. niedlugo osiagnie 100% mocy przerobowych i zacznie trzaskac t co trzeba... wtedy pokaze wszystko...

nie chce pokazywac1 sztuki, a pozniej 2 tygdodnie mowic ze sie robia kolejne... wole odwrotnie :)

Pozdro

(czas jest wzgledny, czas premiery - blisko ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi