kubotka Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Kupiłęm niedawno dysk SATA Samsung 160GB i utworzułem trzy partycje , wczoraj wszystko było ok a dziś jedna z nich pokazuje że jest na max pełan i nie mogę na nią wejść bo "Uszkodzona główna tabela plików " Pomóżcie .... Edytowane 29 Marca 2005 przez kubotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Taki przycisk słuzy do edycji osta/zmiany tytułu tematu. A tu masz regulamin. Poczytaj zanim nastepnym razem dasz tytuł "Pomocy!" http://forum.purepc.pl/index.php?act=boardrules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Napisz jakie partycje utworzyles na tym dysku i na jakim systemie plików (FAT32 czy NTFS)?? Probowales uruchomic chkdsk do naprawy tablicy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 utworzyłem 3 partycje 1x8gb FAT32 na system ; 1x 40GB NTFS ; 1X100gb NTFS i właśnie ta 40 GB mi znikła :-) tzn widzą ją progsy ale przy próbie uróchomienia chkdsd wyskakuje błąd jak wyżej i program się wyłącza :-( Uruchamiałem EasyRecovery i nic HDDregenerator i nic inne programy diagnostyczne pokazują że fizycznie dysk jest ok.... Więc wczoraj ją sformatowałem i niby jest ale na jak długo....??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Dobra a napisz jeszcze czym tworzyles te partycje?? NIe polecam uzywaniu do tego jakis programów typu Partition Magic lub cos w tym stylu. Najlepiej zrobic to FDISKIEM wpisujac rozmiary partycji w % lub instalatorem windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 niestety Fdiskiem nie mogłem bo nie wiedział całości partycje robiłem w Acronis Disk Director Suite :) w windzie i tak widzi tylko 149 GB zamiast 160GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 niestety Fdiskiem nie mogłem bo nie wiedział całości partycje robiłem w Acronis Disk Director Suite :) w windzie i tak widzi tylko 149 GB zamiast 160GB 1359280[/snapback] Trzeba było tworzyć windowsem. W windows widzi dobrze bo ten dysk ma 149 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No wlasnie sgj dobrze powiedzial. 160Gb tak naprawde widzi mniej bo wiadomo taka polityka :) A co do FDISKA to jakbys podal mu rozmiar partycji w % to po sformatowaniu by juz widzial normalnie. To co pokazuje FDISK, to sie tym nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 sprubuję :) i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...