w1wlodek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) cześć mam kosci ... nowłasnie TwinMos DDR 400 3200 Dual Chanel KIT 2x256 i ciałbym wiedziec o nich wiecej : jakie kosci/jakie oc/jaka max temperatura/max napiecie itd. dodam ze mi udało sie je pokrecic na 265Mhz 2,5-3-3-8 @ 3,1V posiadaczy zachecam do dzielenia sie spostrzezeniami ps. na forum nie znalazłem nic konkretnego a z googli to sam syf wyskakuje, ale z tego co przejrzałem to wnioskuje ze to mogą być winbond CH-5 pomóc moze >>>ten artykuł<<< ,moj angielski jest troche słaby :wink: , ale moze ktoś z tego arta cos wywnioskuje ponirzej real fota Edytowane 30 Marca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 to nie winbondy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 1T czy 2T bo to duza roznica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) to nie winbondy :lol: 1357598[/snapback] to było moje przypuszczenie niekoniecznie słuszne 1T czy 2T bo to duza roznica.. 1357598[/snapback] napisz jasniej bo ja niewiem co to za oznaczenia "1T czy2T" :wink: Edytowane 29 Marca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) command per clock chyba to bylo jak jest 1T to jest wlaczone a jak jest 2T to wylaczone , 2T stosowalo sie na plytach z nf2 ktore posiadaly 2x512 ramu , ogulnie 1T jest o wiele wydajniejsze niz 2T tak wygladaja kostki winbonda , modul powinien miec dwa kolka i jedno male w dolnym rogu i posiadac po dwie blaszki metalowe na kazdej krotszej krawedzi kazdego modulu aha no i zeby to byli winbondy na koncu p/n ma byc AA4T , pozdro Edytowane 29 Marca 2005 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wydaje mi sie ze czasy kiedy mozna bylo spotkac dobre kosci w pamiatkach z serii value dawno juz minely , watpie zeby jakis producent pozwolil sobie teraz na takie marnotrastwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 command per clock chyba to bylo jak jest 1T to jest wlaczone a jak jest 2T to wylaczone , 2T stosowalo sie na plytach z nf2 ktore posiadaly 2x512 ramu , ogulnie 1T jest o wiele wydajniejsze niz 2T 1357843[/snapback] z tego co piszesz moje powinny byc 1T bo kupiłem je jako oryginalny zestaw 2x256Mb i urzywam ich na i875(IC7) a jak sprawdzic ze "command per clock" jest włączone lub nie? tak wygladaja kostki winbonda , modul powinien miec dwa kolka i jedno male w dolnym rogu i posiadac po dwie blaszki metalowe na kazdej krotszej krawedzi kazdego modulu aha no i zeby to byli winbondy na koncu p/n ma byc AA4T , pozdro 1357843[/snapback] jesli to jest ogólna zasada dla kosci winbond'a to ja mam cos innego poniewasz jest brak tych wiekszych kólek i blaszek na krutszych bokach karzdej pojedynczej kostki ktos ma jakies pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...