Skocz do zawartości
w1wlodek

Twinmos 3200 2x256 "50b" I Co Wiecej :?:

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

mam kosci ... nowłasnie TwinMos DDR 400 3200 Dual Chanel KIT 2x256

i ciałbym wiedziec o nich wiecej : jakie kosci/jakie oc/jaka max temperatura/max napiecie itd.

dodam ze mi udało sie je pokrecic na 265Mhz 2,5-3-3-8 @ 3,1V

posiadaczy zachecam do dzielenia sie spostrzezeniami

ps. na forum nie znalazłem nic konkretnego a z googli to sam syf wyskakuje, ale z tego co przejrzałem to wnioskuje ze to mogą być winbond CH-5 pomóc moze >>>ten artykuł<<< ,moj angielski jest troche słaby :wink: , ale moze ktoś z tego arta cos wywnioskuje

ponirzej real fota

Dołączona grafika

Edytowane przez w1wlodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie winbondy :lol:

1357598[/snapback]

to było moje przypuszczenie niekoniecznie słuszne

1T czy 2T bo to duza roznica..

1357598[/snapback]

napisz jasniej bo ja niewiem co to za oznaczenia "1T czy2T" :wink: Edytowane przez w1wlodek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

command per clock chyba to bylo jak jest 1T to jest wlaczone a jak jest 2T to wylaczone , 2T stosowalo sie na plytach z nf2 ktore posiadaly 2x512 ramu , ogulnie 1T jest o wiele wydajniejsze niz 2T

tak wygladaja kostki winbonda , modul powinien miec dwa kolka i jedno male w dolnym rogu i posiadac po dwie blaszki metalowe na kazdej krotszej krawedzi kazdego modulu

Dołączona grafika

aha no i zeby to byli winbondy na koncu p/n ma byc AA4T , pozdro

Edytowane przez VerB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

command per clock chyba to bylo jak jest 1T to jest wlaczone a jak jest 2T to wylaczone , 2T stosowalo sie na plytach z nf2 ktore posiadaly 2x512 ramu , ogulnie 1T jest o wiele wydajniejsze niz 2T

1357843[/snapback]

z tego co piszesz moje powinny byc 1T bo kupiłem je jako oryginalny zestaw 2x256Mb i urzywam ich na i875(IC7)

a jak sprawdzic ze "command per clock" jest włączone lub nie?

tak wygladaja kostki winbonda , modul powinien miec dwa kolka i jedno male w dolnym rogu i posiadac po dwie blaszki metalowe na kazdej krotszej krawedzi kazdego modulu

aha no i zeby to byli winbondy na koncu p/n ma byc AA4T , pozdro

1357843[/snapback]

jesli to jest ogólna zasada dla kosci winbond'a to ja mam cos innego poniewasz jest brak tych wiekszych kólek i blaszek na krutszych bokach karzdej pojedynczej kostki

ktos ma jakies pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi