michalak Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Dzisiaj dostane nowiutki dysk WD 120 Gb mb cach i jak go podłącze to jak go słormatować??? a)prze windows(mój komputer/formatuj) b)partition magik c)dos(jaka komenda???) Czy moja płyta obsługuje dyski większe od 100 Gb??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wejdz do dosa i wpisz format c: u - tak ci go skutecznie wyczysci , zamiast c wsaw co chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ewentualnie partition magicem tesz mozesz poza tym jak nie bedize na nim partycji to formac c:/u nie pomoze a w partitionie klikasz na tego wd pokaze Ci sie pasek ktory symuluje dysk prawy przyciss wybierasz create new partitiom i amsz okinko w ktorym wybierasz partycje polecam kilka partycji i fat32 potem acsept poczekasz chwile i masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 A ja ostatnio "robie te rzeczy" :lol: poprzez Computer Management->Storage->Disk Management w Win2k/XP i podoba mi sie to - moge robic cos innego w miedzyczasie. Moze zmieniac rozmiarow partycji tam nie mozna, ale zalozyc, usunac i sformatowac mozna - jest wszystko, co potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Dyskietka startowa windy 98PL i format ,nastepnie po formacie restarta i z dyskietki "fdisk" , robisz partycje , po zrobieniu partycji kazda sformatuj i po problemie :) --Pozdrawiam-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ...to jak go słormatować??? a)... d) Ranish Partition Manager ver 2.40 - super program i darmowy 8) Czy moja płyta obsługuje dyski większe od 100 Gb???smialbym sie gdyby nie - juz plyty na BX z odpowiednim BIOS'em obslugiwaly :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Najlepiej użyj Partition Magica albo Ranisha, ten fdisk z win98 nie radzi sobie z tak dużymi dyskami. Już przy 80GB są jakieś problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 a mnie partition magic wqwia ostatnio... miesza mi w literach dysków skubaniec jeden i musze później przestawiać... a tak to nawety fajny i miły w obsłudze programik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Nigdy sie nie zastanawiałem formatując dysk, poprostu dos i format c:, no ale może są problemy z obsługą 120GB, ale możesz użyc partition magic jest poprostu dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ja rowniez jestem za DOSowa metoda. Uruchamisz FDISKa robisz partycje uruchamiasz kompa ponownie formatujesz kazda utworzona partycje instalka windy... i gotowe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 ja rowniez jestem za DOSowa metoda. Uruchamisz FDISKa robisz partycje uruchamiasz kompa ponownie formatujesz kazda utworzona partycje instalka windy... i gotowe :Dto zrob ta metoda przynajmniej 2 partcje podstawowe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Program do formatowania to kwestia gustu, efekt jest ten sam dokladnie. Poczytaj sobie najpierw o partycjach, jednostkach alokacji i tak dalej, potem podziel stosownie partycje zaleznie od potrzeb. Metoda "dosowa" jest moze nieprzyjazna bo nie ma GUI i nie mozna myszka klikac, ale dobrze jest ja poznac, bo sie moze okazac kiedys, ze trzeba bedzie jakis dysk partycjonowac i formatowac, a nie bedzie Partition Magic pod reka czy czegokolwiek innego oprocz starego dobrego fdiska i formata z dyskietki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 ja rowniez jestem za DOSowa metoda. Uruchamisz FDISKa robisz partycje uruchamiasz kompa ponownie formatujesz kazda utworzona partycje instalka windy... i gotowe :Dto zrob ta metoda przynajmniej 2 partcje podstawowe ;) a pewnie ze nie zrobisz ale nie nalezy od razu negowac za to tego progamu. Mysle jednak ze pytanie ktore tutaj padlo dotyczylo zwyklego dzielenia na partycje. Osobiscie nie sa mi potrzebne 2 partycje podstawowe pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...