Skocz do zawartości
Worms14

Logitech Momo Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo słyszałem zanim kupiłem tą kierownice o problemach z pedałami, ale nie chciało mi sie wirzyć, bo wczesniej miałem Logitech® Formula™ Force GP i żadnych problemów przez 3 lata.

Momo 5 miesiecy i problem z gazem-(rozwiniecie maxymalnej predkosci niemożliwe, wskazówka dochodzi tylko do polowy zakresu) i hamulcem(niekiedy bywa wciśniety troche). Może ktoś z was miał wczesniej taki problem i wie jak temu zapobiec? Nabyłem kiere z allegro bez gwarancji i nie wiem co teraz począć.

Natrafiłem na program DXTweak2, ale nie mogę nic wywalczyć brak znajomosci programu i zrozumienia.

Panowie doradźcie co mam dalej począć.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KTÓRE momo? Jak 5 miesięcy to raczej racing, które, mimo ceny, jest padaką straszną (padające poty w pedałach itp)

momo force to inna bajka- skórka, alu, idealne wykonanie. Jej "wadą" była elitarność (mała seria trafiła na rynek). Praktycznie nie do dostania teraz (ja za swoją, używaną choć wygląda jak nówka, dałem prawie 600pln)

PS. Wskakuj na http://racing-forum.pulse.pdi.net/. Tam znajdziesz rady odnośnie tweaków Twojej kiery. Najlepsze tego typu forum w Polsce.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie chcę zakładać dodatkowego topicu więc piszę tutaj. Ale do rzeczy. Jak rozkręcić pedały do momo racing? Odkręciłem wszystkie śrubki (w sumie 8 ) ale dolna pokrywa nie chce za nic zejść. Boję się brać ją na siłę bo to w końcu plastik i głupio byłoby jakby pękło coś... Dziękuję za rady.

Edytowane przez Carkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi