safek43 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 DOKŁADNIE CHODZI O NF7 i A7N8X-E DELUXE CO LEPSZE PEWNIE NAPISZECIE ZE PORUWNYWALNE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zależy do czego... Jeśli Ci nie zależy na wysokim O/C to chyba ASUS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Moim zdaniem też Asus. Sorka jeszcze że sie wbije w ten temat ale prosiłbym o porade. Czy każda płyta pod socket 754 obsługuje pamięci w dualu?? Bo chciałbym sobie kupić taką "http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1742&katid=59&grupa=9" i nie wiem cz ona obsłuży np: 2x512 DDR... Bardzo bym był wdzieczny za odpowiedź, nie chce kupować w ciemno... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Moim zdaniem też Asus. Sorka jeszcze że sie wbije w ten temat ale prosiłbym o porade. Czy każda płyta pod socket 754 obsługuje pamięci w dualu?? Bo chciałbym sobie kupić taką "http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1742&katid=59&grupa=9" i nie wiem cz ona obsłuży np: 2x512 DDR... Bardzo bym był wdzieczny za odpowiedź, nie chce kupować w ciemno... :-| 1361485[/snapback] Żadna płyta na socket 754 nie posiada dual channel!!! Ale nie widzę problemu, żeby w mobo wsadzić dwie kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 pytanie typu 'ktory kolor ladniejszy: czerwony czy zielony'... ja bym napisal ze porownywalne ; d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 w tym wypadq Asus, gdyz NF7 to model okrojony do cna. Ale NF7-S sadze, ze juz przebija Asusa. tzn. ja patrze glownie pod katem potencjalu o/c :D ale jezeli jestes zwyklym "zjadaczem pasjansa :D" i nie chcesz sie bawic w hardkorowe oc to bierz Asusa bez wahania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Dokladnie Raul ma rację. Asus jest stabilniejszy ale nie pozwala na takie O/C jak NF7 => odpowiednik A7N8X-E Deluxe jest NF7-S rev.2.0 (nie mylić z S2) Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama1x Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Tylko A7N8X-E DELUXe posiadam jeszcze u siebie wersje beez E ale wymoit straszny.... tylko mój stary procek odmawia mi posłuszeństwa powyzej FSB 57 :) Ale na 166 i napięciu na rdzeniu 1,85 chodzi :) Pozdro . A co do Abita to bym sie długo zastanawiał został ci jeszcze DFI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Bierz NF7 ja mialem ASUSA A7V880 i to syf...przy ABICIE kumplem ma ASUSA A7N8X Deluxe-E i to syf przy ABICIE:)problemy z niekompatybilnoscią np Sapphire Radeon 9800 pro.czy dziwen akcje jak jest ram w dualu,nie jednokrotnie się krzaczy nawet na Hynixach d-43.Po za tym ABIT NF7 nie jest gorszy w O/C od NF7-S,jedynie rożnai się SoundStormem,i SATA,a tak naserio do O/C najlepiej miec płytke bez bajerów,co obciąza mniej procka.In ie sluchaj "porad" "speców" od kiedy to ABIT NF7 jest w czymś gorszy od NF7-S ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Bierz NF7 ja mialem ASUSA A7V880 i to syf...przy ABICIE kumplem ma ASUSA A7N8X Deluxe-E i to syf przy ABICIE:)problemy z niekompatybilnoscią np Sapphire Radeon 9800 pro.czy dziwen akcje jak jest ram w dualu,nie jednokrotnie się krzaczy nawet na Hynixach d-43.Po za tym ABIT NF7 nie jest gorszy w O/C od NF7-S,jedynie rożnai się SoundStormem,i SATA,a tak naserio do O/C najlepiej miec płytke bez bajerów,co obciąza mniej procka.In ie sluchaj "porad" "speców" od kiedy to ABIT NF7 jest w czymś gorszy od NF7-S ? ;/ 1362544[/snapback] Jak masz problemy z niekompatybilnością to bardzo dobrze i znaczy to, że Twoja płyta nie ma problemów z kompatybilnością urządzeń więc masz dobrą płytę. Trochę logiki trzeba wykazywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 ja mialem ASUSA A7V880 i to syf...to albo nie umiales sobie z nia dac rady, pomimo banalnego interfejsu BIOS, albo miales wadliwy model skoro tak mowisz. Ja mam te plyte i nie nazekam, a przeciez nie qpil bym syfu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Porównaj mosfety i ogólną konstrukcję płyty....... to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek_z_klb Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Nie jestem typowym "zjadaczem pasjansa" ani też "zapalonym overclockerem". W płycie chodzi mi głównie o to aby po kręceniu ( Nie takim hardcorowym ) , lecz przeciętnym płyta działała stabilnie z AMD Athlon 64 2800+ (ClawHammer) . Tylko tyle. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Moze by sie skupic o jakiej platwormie mówimy czy o Athlon Xp czy Athlon 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) haha ty móisz o logice?Śmieszne niekomatybilnosc to problem więc można nazwac ze mam problem z kompatybilnością bądz też z niekompatybilnością obie formy są poprawen,niekompatybilnośc to problem..jeżeli coś jest niekompatybilne to oznacza ze gryzie się z inną częścią,więc na logikę to pomyśl trochę nad sensem tego.A do do tego czy umiem się obłusgiwać banalnym i dajaćym mało funckji biosem ASUSA A7V880 to bez wątpienia tak,i ten bios jest już sam w sobie lipny,co do plyty,też ją na początku chwalilem,olałem jej wady...między innymi ponad 500 mb/s gorszy odczyt i zapis pamięci w sandrze przy dokladnie tych samych moduląch i ustawieniach,ale...plyta od tak sobie padła po jakichs 3-ch 4-ch miechach,padlo jej zasilanie,gosc w serwisie powieidzał ze praktycznie kazdy ASUS wraca z tą usterką.No i kupilem ABITA NF7 po zrobieniu Drut Moda,płytka pięknie śmiga z moim MObilem,nie mam żadnych problemów i wydjanośc jest większa...i te możliwosći O/C miód.Więc skoro ASUSA osobisćie mialem tyle czasu(tez na poczatku byłem pewien ze ABIT jest gorszy) i przejechalem się na owym ASUSIE,to wyrażam swoją opinię.Tyle. EJ a po za tym to topic o płytach pod socket a a nie pod AMD 64..nie róbcie offtopa. Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 DOKŁADNIE CHODZI O NF7 i A7N8X-E DELUXE CO LEPSZE PEWNIE NAPISZECIE ZE PORUWNYWALNE 1360970[/snapback] Do krecenia zdecydowanie Abit A do codziennej pracy (no i maly Overclocking) zdecydowanie Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 haha ty móisz o logice?Śmieszne niekomatybilnosc to problem więc można nazwac ze mam problem z kompatybilnością bądz też z niekompatybilnością obie formy są poprawen,niekompatybilnośc to problem..jeżeli coś jest niekompatybilne to oznacza ze gryzie się z inną częścią,więc na logikę to pomyśl trochę nad sensem tego.A do do tego czy umiem się obłusgiwać banalnym i dajaćym mało funckji biosem ASUSA A7V880 to bez wątpienia tak,i ten bios jest już sam w sobie lipny,co do plyty,też ją na początku chwalilem,olałem jej wady...między innymi ponad 500 mb/s gorszy odczyt i zapis pamięci w sandrze przy dokladnie tych samych moduląch i ustawieniach,ale...plyta od tak sobie padła po jakichs 3-ch 4-ch miechach,padlo jej zasilanie,gosc w serwisie powieidzał ze praktycznie kazdy ASUS wraca z tą usterką.No i kupilem ABITA NF7 po zrobieniu Drut Moda,płytka pięknie śmiga z moim MObilem,nie mam żadnych problemów i wydjanośc jest większa...i te możliwosći O/C miód.Więc skoro ASUSA osobisćie mialem tyle czasu(tez na poczatku byłem pewien ze ABIT jest gorszy) i przejechalem się na owym ASUSIE,to wyrażam swoją opinię.Tyle. EJ a po za tym to topic o płytach pod socket a a nie pod AMD 64..nie róbcie offtopa. 1362792[/snapback] LOL, źle użyłeś wyrazu kompatybilność w poście, który skomentowałem. Winno być "problemy z kompatybilnością". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 @ Gosu Kto mówił że NF7 jest gorszy od NF7-S => ja tylko napisałem, że NF7-S ma jeszcze SATA i SS i że to NF7-S jest odpowiednikiem A7N8X-E Deluxe Dalej podkreślam, że jeżeli mowa o stabilności to Asus wypada lepiej a Abit daje większe możliwości O/C... I nie można porównywać KT880 z nForce2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Dobra nie róbmy off topa.W kazdym razie ABIT nf7 jest tańszy niz NF7-S i ASUS Deluxe,a myśle że i tak w obecnych czasach nie będziesz korzystał z SATA,niebawem w końcu jak podejrzewam pomyślisz o zmianie na platfome AMD 64,najprawdopodbniej s.939.Ja bym bral na twoim miejscu właśnie NF7 a kaske(coś okolo 100 zł) zaoszczędzoną przezanczył na lepsze chłodzenie baz zasialcz,zalezy co jakie masz.Napisz coś więcej o sprzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Poza tym Asus bierze zasilanie dla procka z +5V a nowym zasiłkom to niezbyt leży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloiczek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 DOKŁADNIE CHODZI O NF7 i A7N8X-E DELUXE CO LEPSZE PEWNIE NAPISZECIE ZE PORUWNYWALNE 1360970[/snapback] Coż polecał bym ASUSA sam ma ten modej i jest lux a z koleji kumpel ma Abita taka sam konfiguracja kompa i muj jest szybszy płyta bardzo stabilna z Athlona XP 2500 3200 bez zadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...