11111 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 wlasnie zastanawialem sie juz od dluzszego czasu nad zmiana chlodzenia.... mam falcon rocka i mam w stresie 62C a jak jest cieplo to mam zwiechy:/ no i mam paste arctic silver 5 juz kupiona:P ale teraz jaki cooler.... boje sie o socket...... mam plyte gigabyte ga-7vt600 bez dodatkow.... czy ktos ma ta plyte i czy ma zywy socket z ciezkim chlodzeniem ??? boje sie o ciezar cooleka i mysle ze zamiast 80cu kupie 80alcu ... jaka bedzie roznica w wydajnosci..... teraz mam antka t-bred 2000mhz@2250.....I BOJE SIE O SOCKET ps. kasy na zalmana nie mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 o socket sie niemartw;)bardziej o rdzeń procka zeby nieukruszyc <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Nic się nie stanie, ludzie nie takie rzeczy na socket zakładali i było OK. Dziwi mnie tylko tak wysoka temperatura, jakie masz napięcie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 na plyte z mojego podpisu zalozylem Pentagrama 92Cu ktory wazy ponad 0.5 Kg :) i nic tyle ze tem z 58 spadl na 45 w stresie :P i nawet uzywalem pasty dolaczonej do coolera :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 napiecie 1,69 skacze do 1,72..... czytalem ze plyty gigabyte standartowo zawyzaja napiecie o 5%..... mierzone pogramem easytune 5... aha a ile w stresie moze byc roznicy w C miedzy alcu a cu roznica w cenie to ponad 30zl :):):):):) aha i co z wymiana wentylatorkow czy sa jakies problemy jak np. ten sie juz rozjedzie za jakis czas???:> i gdzie mozna takie wentylki dostac... i za ile.... oby nie allegro.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Ja przez 2 lata jechałem na Zalmanie 7000 CU na EPOX RDA3 i :blink: wygięła mi się płyta główna w taki łagodny łuk wokół procka - ale jak narazie wszystko działa - czyli i tego pentagrama płyta powinna wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 nie boj nic, madrzejsi ludzie od Ciebie pomysleli nad tym problemem. Socketa nie wyrwiesz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mici Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Na Pentagrama masz 3 lata gwarancji wiec czym sie martwisz . Zdechnie wentyl to ci wymienia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 temat poruszany wiele razy, a niby jak wieszają tego samego pentasia tylko, ze wersję 120mm? na linkach i wkopują w ziemię? :wink: socket to silna bestia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 jak powiedział sailence socket to silna bestia w przeciwieństwie do jądra procesora ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 a co powiecie ozakaldaniu radiatora o wadze 1KG ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 wlasnie zastanawialem sie juz od dluzszego czasu nad zmiana chlodzenia.... mam falcon rocka i mam w stresie 62C a jak jest cieplo to mam zwiechy:/ no i mam paste arctic silver 5 juz kupiona:P ale teraz jaki cooler.... boje sie o socket...... mam plyte gigabyte ga-7vt600 bez dodatkow.... czy ktos ma ta plyte i czy ma zywy socket z ciezkim chlodzeniem ??? boje sie o ciezar cooleka i mysle ze zamiast 80cu kupie 80alcu ... jaka bedzie roznica w wydajnosci..... teraz mam antka t-bred 2000mhz@2250.....I BOJE SIE O SOCKET ps. kasy na zalmana nie mam :P 1361016[/snapback] Co wam wszystkim z tymi socketami :] przecież one mają kilka(set) lutowanych styków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Co wam wszystkim z tymi socketami :] przecież one mają kilka(set) lutowanych styków 1364563[/snapback] nom maja 462 styki i co z tego znam przypadki urwania:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ej a co mi max wejdzie na plyte freezone 80cu czy moze cos wiekszego :wink: plyta: gigabyte ga-7vt600 ---> nie jest za nowa i mam nadzieje ze strasze = mocniejsze :P:P:P:P :D :D :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 zalerzy ile masz miejsca do zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...