Skocz do zawartości
Hendel

D950 ile z tego szajsu mozna wyciagnac przy WB i peltierze?

Rekomendowane odpowiedzi

DJ ja aż takim optymistą bym nie był, w końcu to jeszcze spitfire. 1,2 to raczej max ,o ile bedze ten peltier i WC. Bez tego to moim zdaniem 1,1 bedzie cudem :P. Chyba, ze ten proc jest jakiś wyjątkowy ... ale na to bym nie liczył .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec wymienili mi w serwisie 850 na 950 , i tak ie zastanawiam co moge z tego maks. dostac przy pomocy WB i peltiera 74W??? Te 1.1 bedzie ???? (mam zamiar najpierw maks. magistarala a pozniej mnoznikiem)

przy dobrym napieciu powinienes go puscic kolo fsb=125

:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec wymienili mi w serwisie 850 na 950 , i tak ie zastanawiam co moge z tego maks. dostac przy pomocy WB i peltiera 74W??? Te 1.1 bedzie ???? (mam zamiar najpierw maks. magistarala a pozniej mnoznikiem)

przy dobrym napieciu powinienes go puscic kolo fsb=125

:?

Czlowieku ja mam plyte na chipsecie 133A, ponizej fsb 140, nie mam zamiaru schodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał.

Peltier ma osobny zasilacz 250W, i chlodzony bedzie WB, wiec musi dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał.

czyli będzie puszczony na 12 V. Jego moc odprowadzana to: 60 W. Teraz sobie policz ile twój duronek przy 1,85 V i @1200 będzie wytwarzał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli będzie puszczony na 12 V. Jego moc odprowadzana to: 60 W. Teraz sobie policz ile twój duronek przy 1,85 V i @1200 będzie wytwarzał...

hmm, tyle co athlon 1.4 :-), chyba wiecej, no ale co tam, czego sie nie robi dla kilku mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...