Hendel Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 No wiec wymienili mi w serwisie 850 na 950 , i tak ie zastanawiam co moge z tego maks. dostac przy pomocy WB i peltiera 74W??? Te 1.1 bedzie ???? (mam zamiar najpierw maks. magistarala a pozniej mnoznikiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Dużo z tego nie wyciśniesz 1.1 GHz może sie uda . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 tyle to myślę że z palcem w [gluteus maximus] wyciągniesz ja bym mierzył raczej coś na 1,2 może na 1,3 kto wie, a może i więcej hehe :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 DJ ja aż takim optymistą bym nie był, w końcu to jeszcze spitfire. 1,2 to raczej max ,o ile bedze ten peltier i WC. Bez tego to moim zdaniem 1,1 bedzie cudem :P. Chyba, ze ten proc jest jakiś wyjątkowy ... ale na to bym nie liczył . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 no może trochę przesadziłęm ale te 1,2 to chyba będzie przynajmniej mam taką naedzieję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 o 1.2 to mysle ze spokojnie moze powalczyc. a jeszcze jak uda mu sie zrobic Vcore >1.85V to spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Na 1.2 to bym nie liczył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 No wiec wymienili mi w serwisie 850 na 950 , i tak ie zastanawiam co moge z tego maks. dostac przy pomocy WB i peltiera 74W??? Te 1.1 bedzie ???? (mam zamiar najpierw maks. magistarala a pozniej mnoznikiem) przy dobrym napieciu powinienes go puscic kolo fsb=125 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 No wiec wymienili mi w serwisie 850 na 950 , i tak ie zastanawiam co moge z tego maks. dostac przy pomocy WB i peltiera 74W??? Te 1.1 bedzie ???? (mam zamiar najpierw maks. magistarala a pozniej mnoznikiem) przy dobrym napieciu powinienes go puscic kolo fsb=125 :? Czlowieku ja mam plyte na chipsecie 133A, ponizej fsb 140, nie mam zamiaru schodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jak dla mnie to 1,3 wyciagniesz :). Na powietrzu ten procek na 1,1 dziala :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tassadar Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał. Peltier ma osobny zasilacz 250W, i chlodzony bedzie WB, wiec musi dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 no nie wiem jak wy ale przy chłodzeniu blokiem wodnym nie będzie już konieczny peltier czy wy sobie wyobrażacie ile to wam prądu zeżre ???????/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tassadar Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał. Peltier ma osobny zasilacz 250W, i chlodzony bedzie WB, wiec musi dzialac czyli będzie puszczony na 12 V. Jego moc odprowadzana to: 60 W. Teraz sobie policz ile twój duronek przy 1,85 V i @1200 będzie wytwarzał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 nie radzę ci dawać peltiera. Zależy jeszcze jak chcesz go zasila, ale przy 12 V podkręcony duron będzie wydzielał więcej ciepła niż peltek odporowadzał. Peltier ma osobny zasilacz 250W, i chlodzony bedzie WB, wiec musi dzialac czyli będzie puszczony na 12 V. Jego moc odprowadzana to: 60 W. Teraz sobie policz ile twój duronek przy 1,85 V i @1200 będzie wytwarzał... hmm, tyle co athlon 1.4 :-), chyba wiecej, no ale co tam, czego sie nie robi dla kilku mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...