jerod Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 :mur: ostatnio grzebalem troche w kompie, stary mam sprzet wiec sie nie martwilem, a przyznam sie ze bardzo sie znam na wszystkim :) i sie narobilo. po wykryciu procka, pamieci i dyskow wyskakuje CMOS checksum error. zmienialem baterie i to nic nie daje. nawet do biosa wejsc nie moge. nic kurde nie moge po wyswietleniu tego komunikatu. jak ktos bylby mi w stanie pomoc to serdecznie dziekiuje.bez kompa jestem jak bez reki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 A robiłeś ClearCMOS? Jeśli to nic nie dało to pewnie kość Biosu odeszła albo jakaś inna cześć w tej okolicy. Nie podałeś jaki masz sprzęt ale pewnie próba naprawy będzie cenowo zbliżona do ściągnięcia płyty z allegro. Pozdrawiam i życzę żeby sprzęt się zreanimował! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) :mur: ostatnio grzebalem troche w kompie, stary mam sprzet wiec sie nie martwilem, a przyznam sie ze bardzo sie znam na wszystkim :) i sie narobilo. po wykryciu procka, pamieci i dyskow wyskakuje CMOS checksum error. zmienialem baterie i to nic nie daje. nawet do biosa wejsc nie moge. nic kurde nie moge po wyswietleniu tego komunikatu. jak ktos bylby mi w stanie pomoc to serdecznie dziekiuje.bez kompa jestem jak bez reki :( 1361673[/snapback] Robiles clear cmos?Mozesz jescze odlaczyc wszystkie dyski i napedy i podlaczyc jescze raz (pokombinuj z ustawieniami slave,master) POWODZENIA!!! ------------------------------ Duron 1600@2100(drut mod vcore 1,65)ecs via kt600 2x256 twinmoos ddr 400 cl2,5@2.0 maxtor 80 gb 8 mb cache liteon 48x12x48 saphire radeon 9550 250/400 mhz@350/520 mhz Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Rezker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 A robiłeś ClearCMOS? Jeśli to nic nie dało to pewnie kość Biosu odeszła albo jakaś inna cześć w tej okolicy. Nie podałeś jaki masz sprzęt ale pewnie próba naprawy będzie cenowo zbliżona do ściągnięcia płyty z allegro. Pozdrawiam i życzę żeby sprzęt się zreanimował! 1362184[/snapback] Jesli to tylko bios to wgranie nowego na programatorze to koszt max 50 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 20zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...