Skocz do zawartości
jerod

Cmos Checksum Error (to Nie Bateria)

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: ostatnio grzebalem troche w kompie, stary mam sprzet wiec sie nie martwilem, a przyznam sie ze bardzo sie znam na wszystkim :) i sie narobilo. po wykryciu procka, pamieci i dyskow wyskakuje CMOS checksum error. zmienialem baterie i to nic nie daje. nawet do biosa wejsc nie moge. nic kurde nie moge po wyswietleniu tego komunikatu. jak ktos bylby mi w stanie pomoc to serdecznie dziekiuje.bez kompa jestem jak bez reki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A robiłeś ClearCMOS? Jeśli to nic nie dało to pewnie kość Biosu odeszła albo jakaś inna cześć w tej okolicy. Nie podałeś jaki masz sprzęt ale pewnie próba naprawy będzie cenowo zbliżona do ściągnięcia płyty z allegro.

Pozdrawiam i życzę żeby sprzęt się zreanimował!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: ostatnio grzebalem troche w kompie, stary mam sprzet wiec sie nie martwilem, a przyznam sie ze bardzo sie znam na wszystkim :) i sie narobilo. po wykryciu procka, pamieci i dyskow wyskakuje CMOS checksum error. zmienialem baterie i to nic nie daje. nawet do biosa wejsc nie moge. nic kurde nie moge po wyswietleniu tego komunikatu. jak ktos bylby mi w stanie pomoc to serdecznie dziekiuje.bez kompa jestem jak bez reki :(

1361673[/snapback]

Robiles clear cmos?Mozesz jescze odlaczyc wszystkie dyski i napedy i podlaczyc jescze raz (pokombinuj z ustawieniami slave,master)

POWODZENIA!!!

------------------------------

Duron 1600@2100(drut mod vcore 1,65)ecs via kt600 2x256 twinmoos ddr 400 cl2,5@2.0 maxtor 80 gb 8 mb cache liteon 48x12x48 saphire radeon 9550 250/400 mhz@350/520 mhz

Edytowane przez Rezker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A robiłeś ClearCMOS? Jeśli to nic nie dało to pewnie kość Biosu odeszła albo jakaś inna cześć w tej okolicy. Nie podałeś jaki masz sprzęt ale pewnie próba naprawy będzie cenowo zbliżona do ściągnięcia płyty z allegro.

Pozdrawiam i życzę żeby sprzęt się zreanimował!

1362184[/snapback]

Jesli to tylko bios to wgranie nowego na programatorze to koszt max 50 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi