Skocz do zawartości
tytus_01

Płyta Do 600 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za "rzeczowe" odpowiedzi.

Ceny się zmieniają więc rady co do kupna płyt które były zamieszczone wcześniej raczej nie muszą być aktualne.

Co do postu 7 min po zarejestrowaniu, to chciałbym przekonać szacownego kolegę że do przeglądania postów na forum, a tymbardziej szukania czegoś nie trzeba być zarejestrowanym.

Odnośnie moich preferencji wolałbym nie sugerować niczego, by nie ograniczać zakresu wyboru. Może jedynie nadmienię że płyta raczej chodzi mi o płytę z 939.

Więc jakieś rzeczowe rady ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny się zmieniają więc rady co do kupna płyt które były zamieszczone wcześniej raczej nie muszą być aktualne.

Odnośnie moich preferencji wolałbym nie sugerować niczego, by nie ograniczać zakresu wyboru. Może jedynie nadmienię że płyta raczej chodzi mi o płytę z 939.

1366012[/snapback]

ceny sie zmieniaja.... Ale chyba oczywiste, ze abrdziej na Twoja korzysc!!

A jak nie wiesz co mozna polecic na s.939 to jednak oznacza, ze nie szukales :mur: :mur: :mur: Pomoge Ci DFI! Dalej sobie sam szukaj o co mi chodzi leniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Nikt cię nie zmusza do odpowiadania na posty, tymbardziej skoro odrazu swoich rozmówców traktujesz jako leni.

Jeśli macie jakieś sugestie, to oprócz danego modelu płyty chciałbym wiedzieć jeśli można dlaczego ten wybór sugerujecie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, nikt mnie nie zmusza! Ale cos mi sie robi jak widze takie "akcje". Pomysl sobie co by bylo gdyby wszyscy robili tak jak Ty!!! Zero szukania tylko pytanie od razu, chyba by nie bylo sensu juz odwiedzac tego forum wtedy.

A na temat tej plyty gl rowniez masz b. duzo, dlaczego ta a nie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Nikt cię nie zmusza do odpowiadania na posty, tymbardziej skoro odrazu swoich rozmówców traktujesz jako leni.

Jeśli macie jakieś sugestie, to oprócz danego modelu płyty chciałbym wiedzieć jeśli można dlaczego ten wybór sugerujecie.

Pozdrawiam.

1366109[/snapback]

Po przeczytaniu tego topicu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104130 będziez wiedział dlaczego warto kupić tą płytkę.

PS. Może trzeba na forum napisać takimi literami SZUKAJ :lol: :lol:

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tytus_01

jakbys zerknal na forum AMD to tam jest przyklejony temat w ktory sa tez opisane plyty - raczej na Socket 939 ale juz wiele mozna sie dowiedziec

a tak BTW to moze napisz czego oczekujesz od plyty - przynajmniej co ma miec

- socket 754 czy 939

- zlacze AGP czy PCI-X

- jakies dodaktowe bajery - FIREWIRE, dodatkowy kontroler dla dyskow

- moze masz tez prefernecje co do producenta chipsetow - VIA / nVidia

wiec doscislij pytanie a nie sie denerwujesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to się nie denerwuję, tylko żałość mnie ogarnia na odpowiedzi typu poszukaj. Tak się składa że przejżałem niejedną stronę o płytach, ale jeśli na forum nie można zadać pytanie co polecacie, to może to już nie jest forum tylko jakieś archiwum postów ?

W związku z ograniczeniami budżetu zastanawiałem się nad płytami Gigabyte, a na pewno chciałbym zakupić płytę conajmniej z nF4 Ultra. Zastanawiam się czy jest sens pakować się w SLI.

A propo grafiki, jeśli kupuję nową płytę to chyba jasne że PciEx bo to złącze bardziej przyszłościowe.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze jedno, skoro jest to wątek pt: "Podstawowe Zagadnienia > Co kupić?" to jeśli nie można się tu zapytać o kupno podzespołów to do czego on służy ?

BTW intersują nie konkretne odpowiedzi bez wodojejstwa, więc jesli pytałem dlaczego ta a nie inna płyta to nie chodzi mi o milion danych technicznych i 1000 wątków do których każdy może mnie odesłać :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: , tylko chodzi mi o krótkie własne spostrzeżenia z użytkowania czy kupna (np dobrze się podkręca, mało kosztowała, jest stabilna, ma dużo dodatków etc.)

Podsumowując:

- 2 głosy na DFI

jakieś inne propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo grafiki, jeśli kupuję nową płytę to chyba jasne że PciEx bo to złącze bardziej przyszłościowe.

Pozdro.

1366731[/snapback]

a co my jestesmy wrozkami zeby wpasc na to czy kupujesz calego kompa czy np. zostawiasz starą grafike?

jesli masz 600zl to ja tez jestem za DFI lanparty

ps. uzywaj opcji edycji ostatniego posta zamiast pisac 1 pod 2gim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi