Skocz do zawartości
Gość

Moja baza wyników procków al'a Overclockers Cpu-base!!!!!!

Czy dzial podkrecalnosci kart graficznych to dobry pomysl???  

1. 1. Czy dzial podkrecalnosci kart graficznych to dobry pomysl???

• TAK!!!!!!!
      23
    • Nie!!!!!
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiec chcialem zaprezentowac swoja strone na ktorej beda wyniki oc procow, i jesli pomysl wypali to bedzie rowniez ranking kart graficznych :D 8) . Tu macie link : Cpu-Datebase . Mam nadzieje, ze sie wam spodoba. Jak u was jest z szybkoscia dzialania??? Ja na modemie nie mam problemow. A przy okazji prosze oddac glos w ankiecie na temat dzialu podkrecalnosci kart graficznych. Ten dzial bylby podobny do tego z baza prockow czyli:

Autor/OC;GPU/OC;Memory/Wady karty/Zalety karty/Chlodzenie/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne , tylko czemu nie mozna zmieniac wpisow ? np. ja sie pomylilem :)

Hm to fsb za niskie i 1720MHz z takiego grzejnika to tez sporo :) chyba poprosze o scrina z wcpuide. Podaj prawdziwa wartosc magistrli i proca. A 122MHz z kt133 jest nie mozliwe ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm to fsb za niskie i 1720MHz z takiego grzejnika to tez sporo :) chyba poprosze o scrina z wcpuide. Podaj prawdziwa wartosc magistrli i proca. A 122MHz z kt133 jest nie mozliwe ;).
- gdybym wpisal wszystko dobrze to bym nie narzekal ze sie nie da zmienic

- zamiast 1720 mialo byc 1620 , a tak btw. to ludzie wyciagaja wiecej z tego procka niz 1720 ....

- fsb w tej chwili jest na 124 dosc stabilne od 4-5 godzin z malym peltierem 38w, widocznie trafil mi sie dobry egzemplarz , ale skoro plyta spavatcha chodzila na zwyklym radiatorku na 119, to nie rozumiem o co ci chodzi

Screen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- gdybym wpisal wszystko dobrze to bym nie narzekal ze sie nie da zmienic

- zamiast 1720 mialo byc 1620 , a tak btw. to ludzie wyciagaja wiecej z tego procka niz 1720 ....

- fsb w tej chwili jest na 124 dosc stabilne od 4-5 godzin z malym peltierem 38w, widocznie trafil mi sie dobry egzemplarz , ale skoro plyta spavatcha chodzila na zwyklym radiatorku na 119, to nie rozumiem o co ci chodzi

Screen

Spokojnie nie denerwuj sie. Poprostu musze sprawdzac wyniki(i poprawiac w razie bledu), zeby calosc byla realnie przedstawiona.

AD1. Ponad 1720MHz z Athlona TB uzyskuja nieliczni pamietam jak lisek na vapochillu nie stabilnie wykrecil na 1700MHz.

AD2. FSB masz bardzo wysokie jak na kt133 wiec nie dziw sie, ze nie wierzylem w taki wynik(peltier tez robi swoje). Na forum byly przypadki, ze plyty na wiecej niz 111MHz nie chodzily. Przy okazji wspolczuje twojemu twardzielowi, 124x1/3~41MHz PCI b.duzo.

PS: Dzieki za umieszczeniu twojego wyniku w bazie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogole ta baze masz w plikach czy w SQL'u? Jak w sql'u to mozesz dosc latwo zrobic sortowanie np. wg zegara, co byloby fajnym bajerem :)

oj przydalo by sie, latwiej by sie przegladalo

Nie przydalo :))). Bo procki beda posegregowane w odpowiednie kategorie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w ogole ta baze masz w plikach czy w SQL'u? Jak w sql'u to mozesz dosc latwo zrobic sortowanie np. wg zegara, co byloby fajnym bajerem :)

oj przydalo by sie, latwiej by sie przegladalo

Nie przydalo :))). Bo procki beda posegregowane w odpowiednie kategorie.

dobrze wiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi