Skocz do zawartości
Kaeres

Jaki Radeon (kaeres) !

Rekomendowane odpowiedzi

a to ciekawe leniuszku bo na stronie futuremark jest wszystko co potrzebne ...

1393968[/snapback]

Przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz :)

Mam wszsytkie laty tylko, ze nie da sie ich zainstalowac bo zawsze pisze, ze mam nie ta wersje co trzeba. Sciagam zatem starsze i tak w kolko, az mnie faktycznie znudzilo.

Po weekendzie sie pobawie bo bede mial czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres zlodziejaszku niedziwne ze niechce opublikowac skoro masz "kupiona" wersje, wyczysc kompa z tego marka (rejestry przeczesz) potem zainstaluj od nowa i nie "kupuj" tylko zrob testy dostepne w wersji za free (to beda wszystkie) i wtedy sobie mozesz publikowac wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres zlodziejaszku niedziwne ze niechce opublikowac skoro masz "kupiona" wersje, wyczysc kompa z tego marka (rejestry przeczesz) potem zainstaluj od nowa i nie "kupuj" tylko zrob testy dostepne w wersji za free (to beda wszystkie) i wtedy sobie mozesz publikowac wyniki.

1394107[/snapback]

Zdolnosc czytania ze zrozumieniem to chyba naprawde wyczyn w dzisiejszych czasach.

Przeciez Kaeres napisal ze nie daja sie zainstalowac pache a nie ze nie moze opublikowac wynikow :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o co chodzi keiename.

Faktycznie ma racje.

Po prostu nie lubie czekac na wynik ogladajac te wszystkie testy.

Wiem, ze wygodniej sie porownuje w compare ale macie szczegolowe wyniki kazdego z testow na screenach moze ciezej ale rowniez da sie porownywac.

Oczywiscie tak jak obiecalem zrobie testy z linkami do compare (oczywiscie je poprawie - moim celem jest ponad 5000 i 16000 co oczywiscie osiagne bez klopotu bo jeszcze proca nie puscilem na max oraz zly bios w karcie drzemie i kiepawo pamieci sie kreca przez niego).

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mala podpowiedz :rolleyes: 30 mhz na rdzeniu ( cpu ) daje jakies 23 ptk <- taka relacja zachodzi na bartonach :wink: czyli podnoszac zegar o 100mhz otrzymujemy plus ~75ptk B)

EDIT: tak na marginesie gdzie w omegach wylacza sie temporalny AA, bo za chiny ludowe nie moge znalesc :mur:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mala podpowiedz  :rolleyes:  30 mhz na rdzeniu ( cpu ) daje jakies 23 ptk <- taka relacja zachodzi na bartonach  :wink: czyli podnoszac zegar o 100mhz otrzymujemy plus ~75ptk  B)

1396170[/snapback]

Nigdy tego nie sprawdzalem :)

Wychodzi z tego, ze wiele do gadania maja w takim razie pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoregos zimnego dnia robiac kolejne marki :wink: Jakos sie bawilem cpu /gpu.

Ustawilem wkoncu CPU na 2450mhz i gpu na 460/380 tescik przeszedl malina, potem zwiekszylem fsb i cpu mial 2481mhz, nie zmienialem taktowania gpu i ilosc markow podskoczyla o 23 B) <- tzn. taka relacja zachodzi w 3DMarku03

PS: wie ktos gdzie ten temporal aa sie wylacza :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) zwiekszylem fsb i cpu mial 2481mhz, nie zmienialem taktowania gpu i ilosc markow podskoczyla o 23  B)  <- tzn. taka relacja zachodzi w 3DMarku03

1396200[/snapback]

takie różnice mieszczą się w błędzie statystycznym

ale może być że masz rację :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ja sie poce, biegam, szukam po miescie kabli, przejsciowek, koncowek.

A zapomnialem o starym dobrym allegro.

Skladalem sam kabel 5 metrowy i komponenty kosztowaly mnie razem z 40 pln.

Wchodze na allegro a tam gotowce 15 metrowe po 37 pln.

Na przyszlosc - http://www.allegro.pl/showcat.php?id=1302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi