NAZIR Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Muciek się chyba podtruł smażoną gumą z ładzianki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 przetestowalem ta opalarke do farby mialem taka na "F" i miala 3 stopnie dmuchania ( dziewczyna mi z pracy przyniosla :) ) najwieksza temp 580oC chcialem rozlutowac stary blok swoj na dysk a tu [gluteus maximus]... nic tym nie zrobilem nie wiem ocb.... :/ dopiero jak odpalilem palniczek to poszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 rusz głowa ;] ... Kapisz? 1411229[/snapback] Kaipisz ;)... Muciek się chyba podtruł smażoną gumą z ładzianki :D 1411230[/snapback] No chyba się nieźle nawdychał... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Muciek się chyba podtruł smażoną gumą z ładzianki :D 1411230[/snapback] Mi sie ona zaczeła jarac nie mogłem ugasic woda bo inaczej znów bym musiał rozgrzewac metal wiec dmuchałem mocno :-P Nie sadzisz ze na gazowa kuchenka ma wieksza moc i szybciej sie rozgrzeje dany przedmiot? co do wiekszej kontroli to nie wiem bo nigdy elektryczna nie lutowąłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a experymentowaliście z palnikiem Bunsena?? taki do doświadczeń chemicznych/fizycznych... od daje ok 500-800*C (chyba) to od babki chemiczki po znajomości wezme.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 a da się przylutować zbiorniczki do reszty nagrzewnicy taka dużą lutownica jak się lutuje rynny(przynajmniej dawniej sie lutowało :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sappa Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ale po co kombinowac ?? ?? ja zakupilem ta lutowniczke i jest naprawde git. rozlutowywuje na kuchence bo mniej zabawy ale do lutowania jest zaje...st. mozna ja kupic w obi albo w nomi za 6 zl. i czy za 6 zl oplaa sie kombinowac?? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Ale po co kombinowac ?? ?? ja zakupilem ta lutowniczke i jest naprawde git. rozlutowywuje na kuchence bo mniej zabawy ale do lutowania jest zaje...st. mozna ja kupic w obi albo w nomi za 6 zl. i czy za 6 zl oplaa sie kombinowac?? ?? 1450175[/snapback] owszem opłaca, to goowno, ma swoje kaprysy i dziła jak chce, przed chwilą skończyłem lutowac tylni zbirnik japońca, a w tym kilka razy zapychła sie dysza lub puszczał zaworek i miałem płomien na kilka dobrych cm :| ten co teraz mam to mój trzeci palniczek, ale ten działa narazie nadzywaczaj dobrze,nie licząc tych wybryków, tfu tfu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) jeśli chcecie sie bawić lutowaniem to proponuje coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51481700 , a jeśli profesjonalnie to palniki rothenberga zapewnia godziwe warunki, ale tym co poprzednio wymieniłem można nawet drobne elementy (blok wodny ) lutować na twardo Edytowane 17 Maja 2005 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 (edytowane) mam to coś, tylko butle narazie sie staram wykombinowac, jak coś to zdam relacje, ale odnosze wrażenie, ze dysza 12mm wydaje sie ciut za duża :? Edytowane 17 Maja 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Odkopie temat bo sam wlasnie szukam jakiegos przyzwoitego palnika. Potrzebuje dolutowac przejsciowke na waz o grubszej srednicy do chlodnicy z podpisu. Czy lucie, ktorzy pisali, ze zakupia te palniki z Allegro kupili je i mogli by sie podzielic wrazeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 o których mówisz, tych napełnianych po 30zł czy tych do butli za 50zł ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Takie i takie. Chociaz wolalbym takie bez butli tylko z jakimis nabojami. Po prostu z takim bedzie mniej pier....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 No ja kupiłem ten do butli, naprawdę spoko, bez problemowy, ale na jeden raz to trochę za drogi zakup. Ten za 30zł ma chyba Misiu15go, to może on się wypowie :) Hmm a ten na naboje to lampy lutownicze, tanie to to nie jest, wiec kierowałbym się raczej do tego za 3 dychy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) No ja kupiłem ten do butli, naprawdę spoko, bez problemowy, ale na jeden raz to trochę za drogi zakup. Ten za 30zł ma chyba Misiu15go, to może on się wypowie :) Hmm a ten na naboje to lampy lutownicze, tanie to to nie jest, wiec kierowałbym się raczej do tego za 3 dychy. 1539345[/snapback] No ten za 30zł ehm :lol: juz nie działa zepsuł sie bo zaczoł dawac rózne rodzaje intesywnosci ognia co wygladalo tak jak by sie lutowała zapalniczka :D Palnik jest dobry na kilka uzyc mój polutował cała nagrzewnica fiata i potem sie rozleciał wiec ogólnie NIE POLECAM :mur: muciek --> wiem ze kupiłes butle z jakims tam palnikiem jako ze tez chce sie wyposazyc w takie cos moze podasz mi jakies linki co i gdzie kupiłes oraz jak sie sprawuje Mam w garazu jakas staja butle gazowa bez atestu (chyba kolor zielony) zy bez problemu mi ja napełnia ? jeśli tak to ile to kosztuje? Edytowane 10 Lipca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Palnik to ten http://allegro.pl/show_item.php?item=57013528 Może jedyna jego wadą jest to, że dyszka ma 12mm i jest naprawdę mocny, trzeba uważać, bo tak załatwiłem jedną łade :] Ale przeżyła ;) Raz mi się tylko dyszka zapchała jak wpadł mi do piachu, ale przedmuchało się i działa jak należy, kupiłem u tego samego gościa, co w aukcji. Co mi po samym palniku jak nie mam do niego gazu, a ten znajduje się w butli, ta kupiłem w Casto za 64zł, 3kg i przejściówkę, ale kupując możesz sobie wybrać, jaki chcesz gwint albo do normalnej butli albo turystyczna, ja wziąłem do normalnej i kupiłem przejściówkę za 9zł :| Z napełnianiem normalnych 12kg butli nie ma problemu, idzie kupujesz pustą butle za 100zł i na stacji benzynowej za 50-60zł wymieniasz na pełną i tak w kółko. No a turystyczna zaczynają się cyrki, nikt tego nie napełnia, bo zmieniły się przepisy, mimo to ludki na stacjach mają te końcówki. Wydzwoniłem chyba wszystkie firmy w Wałbrzychu, które dostarczają gazy techniczne, nikt tego nie chciał napełnić, jako że mój ojciec jeździ na taksówce to jest trochę oblatany po mieście i ludkach, zabrał butle na taka zadupiastą stacje benzynowa i po kryjomu taki drobny pijaczyna, co ja prowadzi za 18zł napełnił. No to miłego kombinowania! Ufff, ale się rozpisałem :D Edytowane 10 Lipca 2005 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Palnik to ten 1539392[/snapback] No to pieknie wychodzi na to ze na legalu butli nie napełnie tylko musze kombinowac Ta butle co mam to taka mała 1kg turystyczna do palnika Na ile starcza gaz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 hmmm jak podaje producent jest to 140g na 1h pracy, ale nie wiem czy to max czy min. mam butle 3kg jakoś nie odczułem znaczacej zmiany masy. A zrobiłem juz sporo nagrzewniczek i troche testów na luty twarde, czyli max płomień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sappa Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Jak na takie jedno razowe lutowanie to spokojnie styknie ci ten palniczek za 6 zl. Ja jak lutuje to mam zawsze 2 pod reka bo tak jak pisaliscie lutowniczka lubi zgasnoa albo zaczas swirowac w trakcei lllutowania. Coprawda jedna z nich zeszla juz z tego swiata ale to z mojej winy bo ukercilem zworek :mur: ale i tak nie ma co narzekac. za 6 zloty co mozna oczekiwa :D ja juz nimi wylutowalem 300ml pojemnik gazu i jedna nadal dzial wiec nie jest tak zle skoro Misiu15go pisze ze i jego 5 razy drozsza tez sie skisila Edytowane 13 Lipca 2005 przez sappa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4be Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 trochę napiszę o tych palniczkach za 6.50 1. palnik najczęściej zatyka się zaraz po napełnieniu 2. blaszkę najlepiej zrobić z folii aluminiowej z kondensatora elektrolitycznego (byle był stary i duży) - tej oksydowanej, szorstkiej 3. czasem przydaje się owinąć gwint tą samą folią (owinąć 1 raz z minimalną zakładką), bo gaz lubi tamtędy uciekać 4. ronson czy gaz z targu od ruskich - to działa tak samo 5. nie odkręcać za mocno zaworu - wtedy pojawia się 'wystrzeliwanie' płomienia, i nie gaśnie on od razu po zakręceniu 6. dzirka w blaszce: jak najostrzejszą szpilką, folię położyć na twardym blacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sappa Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 trochę napiszę o tych palniczkach za 6.50 1. palnik najczęściej zatyka się zaraz po napełnieniu 2. blaszkę najlepiej zrobić z folii aluminiowej z kondensatora elektrolitycznego (byle był stary i duży) - tej oksydowanej, szorstkiej 3. czasem przydaje się owinąć gwint tą samą folią (owinąć 1 raz z minimalną zakładką), bo gaz lubi tamtędy uciekać 4. ronson czy gaz z targu od ruskich - to działa tak samo 5. nie odkręcać za mocno zaworu - wtedy pojawia się 'wystrzeliwanie' płomienia, i nie gaśnie on od razu po zakręceniu 6. dzirka w blaszce: jak najostrzejszą szpilką, folię położyć na twardym blacie 1551071[/snapback] 7. Przed nabiceim wsadzic palnik do lodowki. do schlodzonej wchodzi duzo wiecej gazu z tym zapychaniem zaraz po napenieniu to niestety tak jest. pomaga zaraz po napelnieniu odkrecenie glowki i puszczenie troche gazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Ja myślę, że nie trzeba chować palnika do lodówki przed nabiciem. Wystarczy nabijać palnik przyciskając pojemnik z gazem kilkakrotnie tzn. dociskamy pojemnik z gazem, odsuwamy pojemnik z gazem. Zrobić tak 5-6 razy. Wtedy powietrze w palniku zostaje wypchane. Można to lepiej zaobserwować na zwykłych zapalniczkach jednorazowych przezroczystych. Gdy przyciśniemy tylko 1 raz to zapalniczka napełni się mniej więcej do połowy i dalej nie pójdzie. Wystarczy zrobić tak jak napisałem wyżej i zapalniczka napełni się prawie po brzegi. Tak samo jest z tymi palnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Jak odkrecic ta dysze od calej reszty?? :mur: :mur: Mam palnik z allegro za 6.50 i niemoge odkrecic zasr@#$$ dyszy. Jak wy odkrecaliscie ja od swoich palników. POMOCY Edytowane 16 Stycznia 2006 przez nemo1802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 A usunałeś ten klej co jest przy dyszy ? jak tak i nadal nie puszcza to podgrzej zapalniczką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo1802 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Jaki klej??? Gdzie on sie znajduje dokładnie??? nigdzie niewidze :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Znalazłem na allegro takie coś. Posiada może ktoś takie coś :D Wygląda porządnie więc nie powinien się psuć jak Pencil Torch . Pozdro Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Znalazłem na allegro takie coś. Posiada może ktoś takie coś :D Wygląda porządnie więc nie powinien się psóć jak Pencil Torch . Pozdro Myślę, że nie powinien się psuć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Myślę, że nie powinien się psuć Wybacz literówka :blink: A co myslisz na temat palinika :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 A ja myśle, ze psuć sie będzie. Takie samo badziewie jak te małe. Miałem 2 i oba oddałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 A ja myśle, ze psuć sie będzie. Takie samo badziewie jak te małe. Miałem 2 i oba oddałem.ALe miałęś dwie Pencil Torchy czy te co ja pokazałem ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...