mattnick Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 wpadł ktoś na tak dziwny pomysł jak ja ?? Może go zrealizuję... Układ bez zapinek przyklejany na taśmę klejącą termoprzewodzącą 8 małych bloków albo 4 większe na 8 kości...jakieś pomysły kub refleksje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 wszystko fajnie ale cholernie kosztowne w wykonaniu... chyba ze garazowka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 hmmm, jesli chodiz o ram to ebay.de... tam widzialem taki calosciowy blok na jedna strone ramu... jak to dziala nie mam pojecia... ale po co tak chlodzic ram jak za wiele to i tak nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 hmmm, jesli chodiz o ram to ebay.de... tam widzialem taki calosciowy blok na jedna strone ramu... jak to dziala nie mam pojecia... ale po co tak chlodzic ram jak za wiele to i tak nie da? 1375837[/snapback] Zebys miał pytanie... Po co zakładać vmody, oginiwa pelta - skoro zyskujemy tylko kilkadziesiat mhz? Pomysł, ze tak powiem utopijny... Ale podoba mi sie - hardkor... ;] Chociaz sam nigdy bym sie nie bawił - duzo roboty, duzo kombinowania z wezami, przymocowanie na stałe klejem - u mnie odpada.. No chyba ze mowimy o zestawie firmowym.. Miedziane radiatorki lub bloki jak mowił venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 witam wszystkich jestem nowy na tym forum juz jakis czas temu widzialem cos takiego o tutaj ...... : http://www.alphacool.de/perl/shop.pl?s=101...22&art_id=12260 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 mozna by zrobic 2 bloki po jednym na kazda strone ramu i skrecic je ze soba, wtedy nie trzeba zadnej tasmy tylko zwykla pasta termoprzewodzaca, gorzej jesli chcemy miec 2 kosci ramy uzyte:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Chodzi mi raczej o cały układ miedziany z jednej i drugiej strony gpu połączony wężem (coś w stylu razora 2 z bloki.pl). Mniej wiecej widzę to tak, że w rurkę miedzianą montuję mały radiator miedziany. Szkoda, że nie umiem rysować dobrze bo od razu byście zrozumieli o co mi chodzi... Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 też o tym myślałem ale mi chodziło raczej o dwa bloki na całą grafe jeden na góre część z gpu i ramem a drugi na ram po drugiej stronie karty ten pomysł odpada w moim przypadku ponieważ ram jest niższy od gpu można by kombinować z spodem bloku ale gra warta świeczki chyba że ma sie frezarke dlatego lepszym pomysłem wydaje sie zrobienie 3 bloków na grafe temat w tym stylu założył już kiedyś misio15go chyba może on ci pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 eeeeeeee nie ma takiego użytkownika albo ja nie umiem szukać...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Hmm.. jak sie nie myle fachowe wykonanie bloku o który ci chodzi oferował rowniez Kyniek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 eeeeeeeeeee czy tylko ja widzę różnicę między ram i gpu ram (bga, tsop) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Myslisz ze mowimy o kosciach ramu? ;] Hehe.. dobre... Cały czas o grafach i jej ramach... ;] Znalazłem kilka fotek: http://lexacooling.free.fr/BDD/122.jpg Te są tylko na ramy... Zaraz zapodam "połączone" na ram+gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak masz karte Ati 9500 , 9700 , 9800 albo inna ktora mo seryjnie otwory na radiatory ramu to mozesz zrobic cos takiego : a tu ostatnie zdjecie ale wieksze wiec daje linka KLIK EDIT : Rotfl mechl!k widze , ze w tym samym czasie posty piszemy :P Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez HeatFighter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) dzięki za inspiracje...chociaż miałem wizję czegoś innego...:) http://lexacooling.free.fr/BDD/103.jpg to jest już bliższe...:) Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 http://www.piter.mily.pl/frezarka/IMG07.JPG moze to kogos zainspiruje, blok niestety czeka na dokonczenie, a na to brak czasu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Też mozna.. ;] Obiecałem blok gpu+ram? Mistrz bloków wodnych morphling i jego dzieła: http://www2.arnes.si/~mlivak/Gf4%20design/ Warto poprzegladac jeszcze inne zdecia w innych kategoriach... I własnie taki blok oferował do zrobienia Kyniek... HeatFighter -> You'r 2 slow.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 1376613[/snapback]To dopiero musi ważyć, grafa się nie nie wygnie zbyt mocno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 moja grafa po modyfikacach wazyła rowny 1kg po jakimiś czasie padla ;o ale przyczyny padniecia nie sa 100% znane (do jakeigos magika nie chce sie dupci ruszyć ; / ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 gib Ale z wodą, czy bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Już sie raz zastanawialiśmy nad chłodzeniem ram na grafice, wtedy mi jeszcze po głowie peltier chodził :-) LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 oczywiście chodziło mi o "Misiu15go" no a tamten temat misia dotyczył właśnie bloczków morphling-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) oczywiście chodziło mi o "Misiu15go" no a tamten temat misia dotyczył właśnie bloczków morphling-a 1377147[/snapback] Własnie niestety projekt upadł z powodu ze ram jest na innej wysokosci niz gpu (albo odwrotnie) bez frezarki ani rusz bo przeciez pilnikiem nie bede szlifował tego :blink: Ale zrobic osobno na gpu i na ram to jak najbardziej sie da ale trzeba by miec ta karte na która sie robi chłodzenie na miejscu u siebie bo trzeba przeciez dokładnie wszystko pomiezyc :D Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 fajnie miec bloczek na ramie ale przy naszych standardach srednicy wezy jest to raczej niemozliwe . Jedna fajna fotke znalazlem : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) fajnie miec bloczek na ramie ale przy naszych standardach srednicy wezy jest to raczej niemozliwe . Jedna fajna fotke znalazlem : 1380302[/snapback] Szkoda ze straciłem ulubione strony :mur: bo bym zapodał duzo takich fotek :) Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Widzialem na forum zdjecia bloku gpu + mem na GF3Ti w temacie n/t modyfikacji kart graficznych - topic z samymi fotkami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ciekawe ile kosztuje taki bloczek:d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Z dawnych informacji jakie pamietam to Kyniek chyba mowil cos o 150zł (??)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) gdyby wygladal jak to \|/ za 150zl to calkiem calkiem;D http://lexacooling.free.fr/BDD/126.jpg Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) może tak to by było bardziej realne jak na homemade Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez bober9035 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) znalazlem bloczek na radki 9xxx;) cena 360zl -10%;) "AlphaCool NexXxos ATXP ATI 9xxx" i "Cool-Matic ATI Rev1.1 - einseitig" - Innovatek cena 317 -10%:) Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...