v1ru5 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, mozecie polecic jakies dobre filmy o samurajach?! Niekoniecznie z zapierającymi dech w piersi pojedynkami, byle to byly powazne produkcje (filmy a'la "przyczajony tygrys..." z fruwającymi jak w matrixie wojownikami odpadają). Wole jakies nowsze filmy, klasyka Kurosawy juz obejrzana :). Moze ogladal ktos ten film: http://icine.it/fmm/schedafilm.php?id=19686# niestety nie moge znalesc trailera. Japońska kinematografia nie jest za bardzo popularna, a szkoda bo trafiają sie naprawde dobre filmy. Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 niestety nie moge znalesc trailera 1379217[/snapback] Słabo szukasz :-P LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) KOBAYASHI Masaki JA i-Uchi HairyA Tsuma Shimatsu [samurai Rebellion] Kobayashi Masaki Seppuku [Harakiri] poszukaj na forach zwiazanych z emulem np. donkey.outs.pl napewno znajdziesz troche filmow. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Ogladales juz Zabojca Shogunow? Szukam tego od czasow gdy uslyszalem fragment tekstu w plycie Liquid Sword Geniusa z Wu Tang Clan. Pozniej jeszcze ten sam fragment byl w Kill Bill vol 2 (gdy kladla coreczke spac w domu Billa). Oczywiscie Zatoitchiego musisz zobaczyc. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Nop.. własnie miałem wspomniec -> Zatoichi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 samurai jack ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Zatoichi obejrzany, Twilight Samurai tez, zabojce samurajow nie kojarze. Podobno ten jest rewelacyjny http://www.dvdtimes.co.uk/content.php?contentid=55545 kurcze tak bym sobie poogladal takie filmy :( ooo jaaaaaa jeszcze jeden wysmienity (opinia znajomego) http://imdb.com/title/tt0275083/ Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) v1ru5 piszesz, pytasz o filmy japońskie a sam podajesz linki do koreańskich ;] (poza jednym). Ja jak zwykle polecam Azumi oraz filmy Takeshi Kitano, wspomniany już Zatoichi ale, także inne niekoniecznie o samurajach ale jeśli ktoś interesuje się kulturą japońską to napewno mu się spodobają, np. Lalki - wyśmienity film. Przejrzyj jeszcze (jeśli jeszcze nie znasz) stronkę http://kungfucinema.com/ można tam znaleźć, także czasem coś ciekawego. EDIT Jeszcze jedna bardzo dobra strona http://www.j-fan.com/ Czy ktoś zna działający link do trailera When The Last Sword Is Drawn? sprawdziłem parę na szybko i nie działają grrr :mur: a film mnie zainteresował. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Crazy_Ivan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 sorry ze myle japonskie z koreanskimi, ale jak filmy o samurajach to mi bez roznicy chyba. Film Azumi wydał mi sie nieco fantasy (moja subiektywna opinia), preferuje raczej dzieła bez jakiejs magii i sil nadprzyrodzonych. Dolls wydaje sie byc ok acha znalazlem trailery tego When The Last Sword Is Drawn dzieki za linki, pozdr. v1ru5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Azumi 2 juz chyba jest... Poza tym "Ostatni Samuraj", ale jezeli siedzisz w japonskich klimatach tylko, to moze sie niespodobac;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgadza się Azumi 2 już jest ale w Japoni kiedy dotrze do nas? niestety pewnie nie szybko. v1ru5, thz za link - zapowiada się bardzo ciekawy film :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ostatni samurai. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 (edytowane) hero <- moze nie bardzo o samurajach :wink: ale z podobnej tematyki a pozatym warto obejrzec. Edytowane 11 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To ja dorzuce jeszcze "Dom latajacych sztyletow" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 dzieki za propozycje ale nie o takie filmy mi chodzilo, pisalem ze wole powazne filmy. Ninjie i baby wojowniczki latające jak batmany mnie nie interesują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ame Agaru, scenariusz Kurosawy. Generalnie polecam filmy Kurosawy badz jego 'uczniow'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...