stilk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Od mniej więcej tygodnia komputer wyłącza się sam czy to w stresie czy idle. Czasem chodzi stabilnie przez dzień a czasami nie mogę go postawić przez godzinę. Myślałem z początku ze to temperatura ale zaczałem je obserwować zobaczylem ze to napięcie +12V spada na łeb na szyje. I często są wachania a komp wyłacza się kiedy spadnie poniżej 11V. Mam fortrona 300.... eh właśnie zaczął znowu wyć alarm. Czy dobrze zakładam ze czas wymienic zasiłkę? Zasilacz przełozylem do drugiego komputera w domu i tez sie wyłaczył. Eh podejrzewam ze jeśli to zasilacz to padł gdy naokrągło wyłączano prąd w miescie. Od tego czasu mialem problem z wiatrakiem w zasiłce, ciągle "wrzucał drugi bieg". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Czas sie wybrac do sklepu po zasilacz, przeciez to jasne jak słonce z tego co tu piszesz. Jak nie wiesz jaki zasilacz kupic to poczytaj tweaka dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 leć szybko do sklepu bo sie zaraz porzegnasz z połową (albo więcej!!!) kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 a jak ci tak często prąd wyłączają to zaopatrz się w jakiegoś upsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Wszystkie odczyty z progsów są bardzo niedokładne..ale jak masz napiecie w granicach 11v to zaczął bym sie bać o kampa i leciał po zasiłke. Nawet jeśli monitoring nieco przekłamuje to te napięcie jest tragiczne. Z drugiej strony lepiej,że masz 11v a nie np 13,5 bo wtedy to komp by mógł zacząć nieco smierdziec spalenizną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Wszystkie odczyty z progsów są bardzo niedokładne..ale jak masz napiecie w granicach 11v to zaczął bym sie bać o kampa i leciał po zasiłke. Nawet jeśli monitoring nieco przekłamuje to te napięcie jest tragiczne. Z drugiej strony lepiej,że masz 11v a nie np 13,5 bo wtedy to komp by mógł zacząć nieco smierdziec spalenizną :P 1387106[/snapback] No co ty :P ja mam gdzies kolo 13, jak nie wiecej i komp sie nei spalil jeszcze :D a chodzi bardzo dlugo juz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 No co ty :P ja mam gdzies kolo 13, jak nie wiecej i komp sie nei spalil jeszcze :D a chodzi bardzo dlugo juz ;] 1388499[/snapback] Mierzone softem? eeee ... bo jeśli sprawdzane miernikiem, to dobrze piszesz : jeszcze kocham takich ludzi, dzięki nim ma stałe źródło kasy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 :-| och rzeczywiscie powod do chwalenia sie powiedz jeszcze gdzie to wyczytales. ale skoro nie zalezy niektorym na swoim piecu.. :-| co jechania w dol z napieciem na linii +12 :arrow: a jak sie zachowuje +5?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...