Skocz do zawartości
stilk

Problem Z Napięciem +12v

Rekomendowane odpowiedzi

Od mniej więcej tygodnia komputer wyłącza się sam czy to w stresie czy idle. Czasem chodzi stabilnie przez dzień a czasami nie mogę go postawić przez godzinę. Myślałem z początku ze to temperatura ale zaczałem je obserwować zobaczylem ze to napięcie +12V spada na łeb na szyje. I często są wachania a komp wyłacza się kiedy spadnie poniżej 11V. Mam fortrona 300.... eh właśnie zaczął znowu wyć alarm. Czy dobrze zakładam ze czas wymienic zasiłkę? Zasilacz przełozylem do drugiego komputera w domu i tez sie wyłaczył. Eh podejrzewam ze jeśli to zasilacz to padł gdy naokrągło wyłączano prąd w miescie. Od tego czasu mialem problem z wiatrakiem w zasiłce, ciągle "wrzucał drugi bieg".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie odczyty z progsów są bardzo niedokładne..ale jak masz napiecie w granicach 11v to zaczął bym sie bać o kampa i leciał po zasiłke. Nawet jeśli monitoring nieco przekłamuje to te napięcie jest tragiczne. Z drugiej strony lepiej,że masz 11v a nie np 13,5 bo wtedy to komp by mógł zacząć nieco smierdziec spalenizną :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie odczyty z progsów są bardzo niedokładne..ale jak masz napiecie w granicach 11v to zaczął bym sie bać o kampa i leciał po zasiłke. Nawet jeśli monitoring nieco przekłamuje to te napięcie jest tragiczne. Z drugiej strony lepiej,że masz 11v a nie np 13,5 bo wtedy to komp by mógł zacząć nieco smierdziec spalenizną :P

1387106[/snapback]

No co ty :P ja mam gdzies kolo 13, jak nie wiecej i komp sie nei spalil jeszcze :D a chodzi bardzo dlugo juz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co ty :P ja mam gdzies kolo 13, jak nie wiecej i komp sie nei spalil jeszcze :D a chodzi bardzo dlugo juz ;]

1388499[/snapback]

Mierzone softem? eeee

... bo jeśli sprawdzane miernikiem, to dobrze piszesz : jeszcze

kocham takich ludzi, dzięki nim ma stałe źródło kasy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi