Skocz do zawartości
Remi_K

Potrzebne Info Na Temat Pat I Asus P5ad2-e

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam pytanka:

gdzie sprawdzić czy PAT na płycie jak w temacie jest włączony?

od czego zależy czy da się go włączyć czy nie?

gdzie się go włącza?

na ile duże przyspieszenie odczuję?

pewnie powtarzam trochę pytań, ale po wyszukaniu informacji o PAT dostałem kilka mylnych odpowiedzi, nie znalazłem też w instrukcji do swej płyty głownej

informacji konkretnej gdzie się PAT włącza (see page 4-27), jest informacja, że

płyta PAT obsługuje, na mój mały rozumek mam włączony, ale cpu-z nie pokazuje performance - enabled (tu się to sprawdza?), nie jest on disabled tylko po prostu nieaktywny...

sprzęt: ASUS P5AD2-E, P4 640@3,84GHz FSB 240MHz, Geil 2x512MB 667 dual (chodzą w trybie 4:3@640GHz), reszta chyba nieistotna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pat podkręca fsb i pare innych rzeczy w kompie o 10%. Pat uruchamia się w biosie. Pat nie zadziała bo masz kompa już podkręconego. I z tego wiem że nie na każdej płycie działa.

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominik -> jak sie nie znasz to nie pisz!!

pat to technologi ktora pozwala na transfer danych proc-ram z wylaczeniem kilku buforow w chipset

w zaden sposub nie podkreca fsb i nie wylancza sie po jego podnisieniu. Ja na IC7 mam pata na fsb 272!! wiecej proc nie wyciaga na napieciu ktore wtrzymuje cooler

pat wlancza sie automatycznie przy starcie kompa

dziala tylko na 2 kosciach - na 4 nie dziala

przyspieszenie jest raczej niezauwazalene (nieznacznie szysbszy system pamieci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi