Gość Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 dodalem na kompie oprocz mojego konta (administrator) drugie konto dla mojej dziewczyny(bo lubi full kolory i dziwne tapety ja tego wytzrymac nie moge:) i problem polega na tym ze np jak ja cos zainstaluje to to pojawia sie u niej(u mnie of coz tez) i jak ona cos zainstaluje to ja tez to mam (chodzi o skrot na pulpicie i w menu start) nie wystepuje to tylko w przypadku gdy program/gra podczas instalacji pyta sie czy zainstalowac dla wszystkich uzytkownikow czy dla pojedynczego, wiekszosc prog/gier sie nie pyta wiec czy mozna to jakos zmienic z poziomu windowsa gdzies to ustawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Niestety ale większość gier została zrobiona dla wcześniejszych wersji windowsa. W momencie kiedy instaluja się na XP to linki leca do katalogu All Users. Automatycznie to tu prawie nic ni zrobisz, ale mozesz w razie czego przekopiowac linki z all do jej katalogu i będziesz mial porządek. Teoretycznie mozna w polisach zablokować dostęp do katalogu all dla twojej dziewczyny ale instalki się potrafią równo wywalić więc tego sposobu Ci nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgadzam się z kolegą. Ale nowsze programy w czasie instalcji pytają się, czy dany program zainstalować tylko dla danego użytkownika (np.: dla Ciebie) albo dla wszystkich. Niestety ale większość gier została zrobiona dla wcześniejszych wersji windowsa. W momencie kiedy instaluja się na XP to linki leca do katalogu All Users. Automatycznie to tu prawie nic ni zrobisz, ale mozesz w razie czego przekopiowac linki z all do jej katalogu i będziesz mial porządek. Teoretycznie mozna w polisach zablokować dostęp do katalogu all dla twojej dziewczyny ale instalki się potrafią równo wywalić więc tego sposobu Ci nie polecam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...