Skocz do zawartości
sudzio

Czy Ten Zasilacz Wystarczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zmienic kilka czesci w kompie. Zamierzam wsadzić Bartona 2500 na Abicie NF-7 2x256 mb Ram na dualu i radeon 9600 Pro. Czy mój zasilacz uciągnie to wszystko na standardowych ustawieniach (zadnego podkręcania)?

Jest to L&C B350/ATX - 350 W

Gdyby to cos dało to moge tę tabelke co jest na nim przyklejona przerysować.

A gdybym chciał tego bartona na 3200 podkręcic i dodać kilka mhz readeonowi to czy nadal by uciągnoł ?

z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L&C = very hardcore power supply ;] to jest gorsze od codegena nawet kolo niego nie lezalo wiekszosc kompow popalonych jakie mialem okazje widziec zasilane byly ze tego psu

1396245[/snapback]

hehe Jak kupowałem obódowe z tym zasilaczem to gość w sklepie twierdził że to w miare dobry zasilacz w przeciwieństwie do codegenów :P

Naprawde jest taki beznadziejny ? Ma ktoś moze taki :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe uciagnac uciagnie, ale jak dlugo? jak mialem taki szit i gralem sobiw w nfs i tylko poczulem smrodzik i komp sie wylaczyl. Dobrze ze tylko zasilka poszla, hehe. Za 110 zl masz ModeCom 350gtf taki jak ja mam i jest miodzio i o nic sie nie obawiam ;)

Chyba ze lubisz ryzykowac i na nowe mobo skladac albo jeszcze cos ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie te zasilacze najczesciej w mojej okolice pala kompy codegeny po po prostu same sie pala a to jeszcze zabiera swojego kompa ;] - mialem to kiedys i ciesze sie teraz ze sie go pozbylem .... badziew jakich malo odradzam naprawde wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na tym modeconie za 110zł da rade tego kompa podkręcic ?

Nie wiem czy to logic. Nigdzie takiego napisu nie było :P

1396294[/snapback]

Mam takiego juz od dwoch latek i jedynie wymienilem w nim wentylator. Napiecia trzyma bardzo dobrze na tych ustawieniach co w podpisie.

Grzechu_1990@ a moze polecisz mu cos drozszego ??? :mur: Pozatym jak napisal Sudzio, on chce kupic plyte na n-forcie a jak wiadamo proce mobilne sie kasznaia, tzn nie mozna zmienaic mnoznika pod winda itp wiec dla mnie styarata kasy...

Edytowane przez Shantillas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ze jestescie troszke przewrazliwieni z tymi zasilaczami. Nie kazdy od razu musi miec mercedesa. W sumie spalil mi sie jeden no-name ale nic sie nie zepsulo, al teraz lece na eagle 350W i tez jest dobrze: GF6800GT; PIV 3GHz; trzy twardziele (razem 300GB); nagrywarka DVDi pomniejsze duperele i nie narzekam, napiecia stabilne, nic sie nie wiesza. Z tymi zasilkami tak jak z wszystkim: zawsze cos sie uszkodzi. Taka juz jest ta elektronika i juz.

Edytowane przez krzyfal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego juz od dwoch latek i jedynie wymienilem w nim wentylator. Napiecia trzyma bardzo dobrze na tych ustawieniach co w podpisie.

Grzechu_1990@ a moze polecisz mu cos drozszego ???  :mur:  Pozatym jak napisal Sudzio, on chce kupic plyte na n-forcie a jak wiadamo proce mobilne sie kasznaia, tzn nie mozna zmienaic mnoznika pod winda itp wiec dla mnie styarata kasy...

1396446[/snapback]

jak to?? to co jest lepsze od n-forca dla sA??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chce zmienic kilka czesci w kompie. Zamierzam wsadzić Bartona 2500 na Abicie  NF-7 2x256 mb Ram na dualu i radeon 9600 Pro. Czy mój zasilacz uciągnie to wszystko na standardowych ustawieniach (zadnego podkręcania)?

Jest to L&C B350/ATX - 350 W

Gdyby to cos dało to moge tę tabelke co jest na nim przyklejona przerysować.

A gdybym chciał tego bartona na 3200 podkręcic i dodać kilka mhz readeonowi to czy nadal by uciągnoł ?

z góry thx

1396237[/snapback]

Twój zestaw nie pobiera nawet 170W energii (THG robiło pomiar max poboru prądu przez zestaw z P4 3,2 HT oraz GF 6800 Ultra i wyszło, że w stresie pobierało toto około 285 W), więc może L&C starczy ... generalnie nie chodzi tutaj o pobór prądu, lecz o żywotność zasilacza, który może odejść do krainy wiecznych łowów zabierając ze sobą jakąś część komputera jako "totem" na przyszłe życie. Te zasiłki nie wiadomo czemu padają ... są jak tykająca bomba zegarowa, lub niewybuch pod centrum handlowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanie jaki zasilacz jest dobry w przystepnej cenie....wydaje mi sie ze do 100 zł bo wiem ze sa modecomy itd....no ale tyle kasy nie mam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanie jaki zasilacz jest dobry w przystepnej cenie....wydaje mi sie ze do 100 zł bo wiem ze sa modecomy itd....no ale tyle kasy nie mam :(

1396826[/snapback]

Przejrzałem troszke fora i testy i doszłem do wniosku ze najlepszy zasilacz za około 100 zł to Modecom 350 GTF ... no i tego własnie zamierzam kupic :P Tobie tez radze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi