Skocz do zawartości
bambi_p

Epox 8rda3i Vs Abit Nf7 -która Lepsza Którą Kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Ten model epoxa jest bardzo slaby. 2 testowane egzemplarze i po pierwsze bardzo nierowne oc, klopoty z mnoznikami wyzszymi niz 10, problemy z wykrywaniem dyskow ponizej 40 gb. Nie mowie ze wszystkie te plyty sa takie slabe ale te 2 sprawialy problemy. Niemniej jak juz sie wszystko poustawialo to nie bylo klopotow ze stabilnoscia. Pomysl moze na 8rda+ jezeli koniecznie chcesz epoxa. Tylko koniecznie rev 2.2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to teraz szal przechyla się na strone NF7 , dzięki za rady i czekam na opinie innych. Może jeszcze wspomne że płytka bedzie działać z sempronem 2400+, oraz 512MB ramu, 400MHz Twinmos 2,5 , a reszta zostaje ze starego czyli malutki dysk stara TNT2 no i zasilacz 200W (który ma na 12V 8A czytałem gdzieś że powinien mieć koło 15A) - jak myślicie uciągnie czy mi coś wybuchnie??

Edytowane przez bambi_p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz min jakis Modecom np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14072 , dla dobra swojego komputera nawet nie prubuj tego badziewia podlaczac

Odnosnie tego Epoxa, mialem mozliwosc testowac... i jest Ok :] dyski wykrywal, nienajgorszy przy O/C, i z mnoznikiem pow. 10 tez raczej problemow nie mial. Chodz porownujac z tym Abitem i tak cienko wypada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Epox fakt jest niezly, ale problematyczny mam bartka 3200 i nie hcodzil na magistrali 400 mhz ... instalacja nie szla nawet wieszal sie w koncu przylepilem do chipsetu wiatrak od p133 i spoko chodzi ale ... musialem podpiac WC zeby dalo sie zamknac obudowe echh a oc lepiej nie mowic abit to abit ale sporo mozna na nim wykrecic kumpel ma i spoko chodzi tylko kondziolki wymienial bo przy oc zrobily sie balonowate jak bym mial juz kupowac i oc ostre to tylko dfi

ale to tylko moje zdanie

pozdrawiam ed

ps taa i te ciakie zasilanie ... i mylne wskazania V i C dodatkowo malo biosow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz Chieftec GPS-300AB-100L 300W będzie wystarczający, czy może jest jakiś lepszy w tej cenie (100-120zł), zastanawiam sie jeszzce nad Mode Com ATX-350GTF - 350 W albo HuntKey BS3000 Whisper

Edytowane przez bambi_p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...