swieriusz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Mam pytanie do wszystkich, którzy mogą mi poradzić dlaczego po kupnie dysku twardego 160 GB ( samsung ) nie widzę go w systemie windows XP. W początkowej informacji w biosie dysk wykrywa, ale w systemie już go nie widzę ( podłączony na slave ). Próbowałem już różnych rzeczy np po odpaleniu Partition magic z dosu, widzę go jako dysk dynamiczny, ale nie mogę nic zrobić, ani przekonwertować, ani przeprowadzić żadnej na nim innej operacji. Myślałem, że może winę ponosi stary bios, ale jak już wspomniałem w biosie dysk wykrywa. Ponadto płyta główna nie jest taka stara ( SOLTEK sl-75drv5 ) a mój znajomy z podobnym sprzętem i też nowym dyskiem nie ma żadnych problemów. Jaka może więc być przyczyna i co mam zrobić żeby swój nowy dysk wykorzystać????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 sata czy ata ? Jeśli sata to stery zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 j.w do stata przydalyby sie sterki, to jest najprawdopodobniejsza przyczyna, plyta powinna spokojnie obsluzyc taki dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@slov Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Co wy ludzie wygadujecie :mur: ??? Człowieku najprostszy sposob to zainstaluj SP2 -------> otworz Panel Sterowania----> Narzedzia administracyjne------>Zarzadzanie komputerem------>Zarzadzanie dyskami i tam bedziesz widział swoje brakujace gigabajty :D naciskasz na ten obszar dajesz prawy przycisk myszy i formatuj. I co ??? :lol: kurcze jednak ten dysk ma naprawde 160 GB!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swieriusz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Co wy ludzie wygadujecie :mur: ??? Człowieku najprostszy sposob to zainstaluj SP2 -------> otworz Panel Sterowania----> Narzedzia administracyjne------>Zarzadzanie komputerem------>Zarzadzanie dyskami i tam bedziesz widział swoje brakujace gigabajty :D naciskasz na ten obszar dajesz prawy przycisk myszy i formatuj. I co ??? :lol: kurcze jednak ten dysk ma naprawde 160 GB!!! 1397325[/snapback] Kurcze faktycznie ! To własnie ten sposób teraz tylko sformatować odpowiednio :) fajnie DZIEKI ZA RADE tobie głównie, ale i wszystkim którzy mieli swoje pewnie też dobre w innych przypadkach rady pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...