Lisek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 http://www.tweak.pl/galerie/nowy_zasilacz/ Tutaj wrzuciłem fotki. Jak widać jest to samoróbka :) Tylko obudowe odmalować i już go widze jak odjazdowo wyglądać ;) sobie jeszcze woltomierz zmienie i amperomierz dorzuce, jakies takie w starszym stylu i będzie cacy :) Postawie prywatną elektrownie i w ogóle będzie lux. Zaraz spróbuje to podłączyć do komputera, trzymajcie kciuki :) PS. Fajny transformator - właśnie zauważyłem że jest nawijany płaskownikiem, a nie drutem - toż tym będzie można spawać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 http://www.tweak.pl/galerie/nowy_zasilacz/ Tutaj wrzuciłem fotki. Jak widać jest to samoróbka :) Tylko obudowe odmalować i już go widze jak odjazdowo wyglądać ;) sobie jeszcze woltomierz zmienie i amperomierz dorzuce, jakies takie w starszym stylu i będzie cacy :) Postawie prywatną elektrownie i w ogóle będzie lux. Zaraz spróbuje to podłączyć do komputera, trzymajcie kciuki :) PS. Fajny transformator - właśnie zauważyłem że jest nawijany płaskownikiem, a nie drutem - toż tym będzie można spawać All zalezy w takim wypadku od izolacji. Jak przegrzejesz = zwarcie miedzyzwojowe = doopa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 All zalezy w takim wypadku od izolacji. Jak przegrzejesz = zwarcie miedzyzwojowe = doopa :? Heheh, z tym spawaniem to ja żartowałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 GL HF :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 All zalezy w takim wypadku od izolacji. Jak przegrzejesz = zwarcie miedzyzwojowe = doopa :? Heheh, z tym spawaniem to ja żartowałem :wink: Wiem Lisq :D BTW, jestes pewny ze to dobryzasilaczyk ??? Na skrzynce pisze ze raczej uszkodzony i zły 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 wolno mi sie wczytuje coś.. jak narazie to tylko jakies majty widze :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 BTW, jestes pewny ze to dobryzasilaczyk ??? Na skrzynce pisze ze raczej uszkodzony i zły Jestem :) Bo to stara skrzynka jest po prostu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 wolno mi sie wczytuje coś.. jak narazie to tylko jakies majty widze :lol: :lol: :lol:Wypraszam sobie :) To moj ulubiony dresik z jednym paskiem :wink: (na więcej mnie nie stać :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 fajny ten psu chociaz twoj transformator przy moich wyglada dosc licho ;) juz ich nie uzywam na rzecz fc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Lisku- powiem ci ze bardzo madrym pomyslem byloby dodadnie kondensatorow ok. 20-50k uF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 No i mamy kolejny etap za sobą :D i kolejny przed sobą :? Efekt jest taki, że pompka oraz blok nie wyrabiają (eheim 600l + danger den maze 2-2). Efekt jest taki, że chłodnica ma temp pokojową i rzecz jasna ciecz też :) Ale już po dotknięciu do bloku robi się gorąco. Biedaczysko nie nadąża odprowadzać ciepła z Peltierów. Teraz wchodzi w gre zmiana pompki na 1200l też eheim'a rzecz jasna, albo wymiana bloku z czym może być gorzej. Co do reszty to mam tak. Regulacja ok 8-12V, potem przerwa i 16-24V. Dam 12 jest OK, potem przerzuce na 16 temperatura spada później zarzuce 18V i już idzie w góre. Chyba będe musiał pożyczyć lodówke od ojca z firmy która tak stoi i sie kurzy :D Teraz skrobie kaske na nową pompkę... ehh :) Co za życie, hyhy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 wolno mi sie wczytuje coś.. jak narazie to tylko jakies majty widze :lol: :lol: :lol:Wypraszam sobie :) To moj ulubiony dresik z jednym paskiem :wink: (na więcej mnie nie stać :? ) Ja bym tego nawet jako szmaty nie użył :lol: a ta zasiłka dobra, bo napisy na niej mówia co innego? Jaka mam moc max? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 hej - stary ma taki zasilacz - no troche lepiej wyglada - na 35A ale wyjsciowa nie wiem jaka ma - tez plaskownik - buda jeszcze wieksza od tego a ja musze sobie cos takiego zalatwic wlasnie do peltkow bo jeszcze nie podlaczylem:( qrde :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 a nie lepiej wykrecic akumulator z samochodu rodzicow :-) taki akumulator to daje z 400A :-) to bys podpiol nie jednego peltierka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 sztoto sasilacz s tramfaju 8O :P ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 skad wytrzasnales taki zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Chyba jednak przerost formy nad trescia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...