Skocz do zawartości
Lisek

Mam już nowy zasilacz do Peltier'ów :)

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.tweak.pl/galerie/nowy_zasilacz/

Tutaj wrzuciłem fotki. Jak widać jest to samoróbka :) Tylko obudowe odmalować i już go widze jak odjazdowo wyglądać ;) sobie jeszcze woltomierz zmienie i amperomierz dorzuce, jakies takie w starszym stylu i będzie cacy :) Postawie prywatną elektrownie i w ogóle będzie lux.

Zaraz spróbuje to podłączyć do komputera, trzymajcie kciuki :)

PS. Fajny transformator - właśnie zauważyłem że jest nawijany płaskownikiem, a nie drutem - toż tym będzie można spawać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tweak.pl/galerie/nowy_zasilacz/

Tutaj wrzuciłem fotki. Jak widać jest to samoróbka :) Tylko obudowe odmalować i już go widze jak odjazdowo wyglądać ;) sobie jeszcze woltomierz zmienie i amperomierz dorzuce, jakies takie w starszym stylu i będzie cacy :) Postawie prywatną elektrownie i w ogóle będzie lux.

Zaraz spróbuje to podłączyć do komputera, trzymajcie kciuki :)

PS. Fajny transformator - właśnie zauważyłem że jest nawijany płaskownikiem, a nie drutem - toż tym będzie można spawać

All zalezy w takim wypadku od izolacji.

Jak przegrzejesz = zwarcie miedzyzwojowe = doopa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

All zalezy w takim wypadku od izolacji.

Jak przegrzejesz = zwarcie miedzyzwojowe = doopa  :?

Heheh, z tym spawaniem to ja żartowałem :wink:

Wiem Lisq :D

BTW, jestes pewny ze to dobryzasilaczyk ???

Na skrzynce pisze ze raczej uszkodzony i zły 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy kolejny etap za sobą :D i kolejny przed sobą :?

Efekt jest taki, że pompka oraz blok nie wyrabiają (eheim 600l + danger den maze 2-2). Efekt jest taki, że chłodnica ma temp pokojową i rzecz jasna ciecz też :) Ale już po dotknięciu do bloku robi się gorąco. Biedaczysko nie nadąża odprowadzać ciepła z Peltierów. Teraz wchodzi w gre zmiana pompki na 1200l też eheim'a rzecz jasna, albo wymiana bloku z czym może być gorzej.

Co do reszty to mam tak. Regulacja ok 8-12V, potem przerwa i 16-24V. Dam 12 jest OK, potem przerzuce na 16 temperatura spada później zarzuce 18V i już idzie w góre. Chyba będe musiał pożyczyć lodówke od ojca z firmy która tak stoi i sie kurzy :D Teraz skrobie kaske na nową pompkę... ehh :) Co za życie, hyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wolno mi sie wczytuje coś.. jak narazie to tylko jakies majty widze :lol: :lol: :lol:

Wypraszam sobie :) To moj ulubiony dresik z jednym paskiem :wink: (na więcej mnie nie stać :? )

Ja bym tego nawet jako szmaty nie użył :lol:

a ta zasiłka dobra, bo napisy na niej mówia co innego? Jaka mam moc max?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej - stary ma taki zasilacz - no troche lepiej wyglada - na 35A ale wyjsciowa nie wiem jaka ma - tez plaskownik - buda jeszcze wieksza od tego

a ja musze sobie cos takiego zalatwic wlasnie do peltkow bo jeszcze nie podlaczylem:(

qrde :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...