p3dzi0r Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 mam juz bloczek (wyfrezowany slimak kwadratowy) i pompke , kupie plexi i zbuduje zbiorniczek na pompke. Muj bloczek ma kanaliki 6mm to jakie rurki kupić ?(średnica) . i blok nie ma dachu , czym najlepiej przykleic mu dach ? (dach bendzie abo z miedzi abo z plexi) narazie pochodzi bez chłodnicy bo prockiem bedzie celek566 i on malo ciepla wydziela :). Dzieki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Rurki najlepiej jak najwieksze, czyli ok bedzie z 12mm ID. "Dach" tylko i wylacznie z miedzi, chyba ze uzyjesz grubej plexi (tak z 10mm) i bedziesz uwazal... wielokrotnie "dachy" z plexi juz pekaly :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 ok ? , ale jak do freza 6 mm wlozyc koncuwke 12 mm ? , tzn na srodku bloku moge wlozyc 10 mm ale na koncu gdzie slimak sie konczy 6mm , bo na srodku jest duze wyciecie :), trza to by bylo pokazac. i gdzie mozna kupic jakies reduktory ??? , znaczy sie 6 mm>12 mm???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 tylko miedz - ja mam rurki 10mm i spox dziala wszystko a kanalikow nie mam wcale!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Jesli nie dostaniesz takich redutkorow, zrbo mniejsze zlaczki i potem przylacz do nich wieksze weze. 6->12 nie widzialem, ale mozna tez samemu zrobic, lub kupic jakiestam i je przerobic... Koncowki 12mm byc nie musza, ale wlot i wylot powinny byc mozliwie spore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...