Skocz do zawartości
v1t4n

Celeron 1000mhz - Ile Udalo Sie Wam Wykrecic?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posiadam zestaw:

MOBO: Acorp 6BX/VIA83

CPU: Celeron II 1000MHz

Grafa: GF2 MX 400

RAM: PC133, 128MB & PC100, 64MB

Zasilacz: NoName (:D:D) 250W

BIOS Award 6VIA83 BIOS Ver:1.0 06/28/2000

Udalo mi sie wykrecic na nim 1120MHz, czyli 120MHz wiecej niz normalnie niby malo, ale... CZY KTOS KIEDYS WIDZIAL GORSZA PLYTE GLOWNA??

Regulacja FSB (wlaswciwie to mozliwe wartosci): 100, 103, 112, 124 [MHz].

Zakres mnoznika: od 3 do 7.5 co 0,5

Regulacja napiecia jest juz rzecza z odleglej galatkyki...:(.

Mnoznik na procku zablokowany wiec w dol nie pojdzie nawet do tego 7,5 tymbardziej ze boje sie o HDD (o PCI Lock'u to w ogole mozna pomarzyc...).

Na FSB 124MHz nie rusza wiec u mnie zostaje tylko 112MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:  :lol:  tak lepiej sie nie dało - trzeba było jeszcze rive tnt zapodać i 32 sdram

1406483[/snapback]

Nie no, jesteście zaje*****. To że ktoś ma słaszy sprzęt od was nie upoważnia do naśmiewania się z niego :mur: Nawet jeśliby miał DX2 33MHz i 8MB SIMM.

Chociaż sam temat nie jest chyba do końca zgdny z założeniami tego forum :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podales ktory to model Celerona. Wersje 1000MHz byly dostepne zarowno z serii Coopermine (wyzsze napiecie, gorzej sie kreca) jak i Tualatin. U mnie na plycie glownej od MSI 6337LE5 na chipsecie i815 maksylanie udalo mi sie osiagnac 1260MHz z Coopermine'a. Dziala to juz na granicy stabilnosci, ale pewnie fakt, ze mam nieco ukruszony rdzen (na rogach) rowniez ma z tym cos wspolnego. W 100% stabilnie wszystko dziala przy 1210MHz, FSB 120. Nie mam pojecia jak ustawione sa czestotiwosci magistral, ale wyglada na to, ze urzadzenia jakos wytrzymuja ;) Coz moge powiedziec, moja plyta glowna rowniez nie powala mozliwosciami. Brakuje opcji sterowania dzielnikami, opcja zmiany napiecia nie dziala. Mozliwe, ze u ciebie problemem jest RAM (ta kosc 100MHz). Ja mam dwie kostki 133MHz, ktore w rzeczywistosci pracuja stabilnie nawet z magistrala rzedu 142MHz ;)

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tualatina 1000 i płyte Clayton i idzie na 12*120 czyli 1440, nie wie ktoś jak zmienić temu napięcie żeby wycisnąć 1,6Ghz :D jakieś lutowanie.... aha zauważyłem że nie potrzeba mu wentylatora do normalnej pracy przy 1000 a ja se qpiłem niedawno jakiś taki miedziany i to byczy...:|, więc musze coś z tego wycisnąć;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja na starym kompie miałem podobną konfiguracje tylko zasiłke Coledgena 300W i mobo ECS 6V coś tam. I wykręciłem do kładnie tyle co ty. Więcej sie nie dało poprostu. Komp sie nie włączał i musiałem bios resetować. Z tych procków więcej nie wyciągniesz . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wy jacys nienormalni jesteście!!!Może wstęp na forum,to w ogóle powinien być od 1,5 ghz na procu i min 256 mb ram??? :mur:  :mur:  :mur:

1427325[/snapback]

Taaa..... Ty byś sie ledwo prześlizgnął, tak sie składa że mam w chacie tego Clerona i p4 a stary w biórze A64, nie odpalam p4 do gadulca bo po co mi tyle mocy,i rachunki za prąd;) a do a64 ni mam wstępu:|. Więc jak komp chodzi dniami to na Celeronie puszczam rzeczy typu konwersja wideo:] mimo wszystko chciałbym jeszcze coś wyciągnąć z nigo<lol>

Wstaje przy 125*12 a muzyczna działa zawsze(bo przy 125 to jak sie jej zachce:|) przy 110*12:|

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa..... Ty byś sie ledwo prześlizgnął, tak sie składa że mam w chacie tego Clerona i p4 a stary w biórze A64, nie odpalam p4 do gadulca bo po co mi tyle mocy,i rachunki za prąd;)  a do a64 ni mam wstępu:|. Więc jak komp chodzi dniami to na Celeronie puszczam rzeczy typu konwersja wideo:] mimo wszystko chciałbym jeszcze coś wyciągnąć z nigo<lol>

Wstaje przy 125*12 a muzyczna działa zawsze(bo przy 125 to jak sie jej zachce:|) przy 110*12:|

1427417[/snapback]

ty,ale wyjasnij mi jedna rzecz-po co ty to piszesz????????chcesz zaszpanić,tym co masz w domu???a juz totalanie nie rozumiem wkrętów w stylu "ty byś ledwo się prześlizgnął"-PIER....SIE W ŁEB CZŁOWIEKU-FORUM JEST PO TO,ŻEBY PYTAĆ,A NIE PO TO,ŻEBY ROBIĆ LUDZIOM ZJAZDY Z POWODU SPRZĘTU,JAKI POSIADAJĄ.

P.s:ja to tez sie pewnie nie powinienem odzywac,bo mój sprzet nie daje prawa głosu... :mur: :mur: :mur:

p.s2:biuro sie piszę przez "u zwyłle",a nie"kreskowane"

Edytowane przez Rezker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty,ale wyjasnij mi jedna rzecz-po co ty to piszesz????????chcesz zaszpanić,tym co masz w domu???a juz totalanie nie rozumiem wkrętów w stylu "ty byś ledwo się prześlizgnął"-PIER....SIE W ŁEB CZŁOWIEKU-FORUM JEST PO TO,ŻEBY PYTAĆ,A NIE PO TO,ŻEBY ROBIĆ LUDZIOM ZJAZDY Z POWODU SPRZĘTU,JAKI POSIADAJĄ.

P.s:ja to tez sie pewnie nie powinienem odzywac,bo mój sprzet nie daje prawa głosu... :mur:  :mur:  :mur:

p.s2:biuro sie piszę przez "u zwyłle",a nie"kreskowane"

1428579[/snapback]

Pisze po to żeby sie zapytać czy nie wycisne czegoś wiecej:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi