Skocz do zawartości
Gość wwojtek26

Barton 3200 Vs Athlon 64

Rekomendowane odpowiedzi

Parę dni temu udało mi się okazyjnie kupić płytę Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 nVidia nForce3 Ultra i od tamtej (początkowo chciałem sprzedać tą płytkę) pory nieustannie chodzi mi po głowie jedno pytanie:

Czy dokupić do niej procka?

jeśli zmienię teraz procka (mam bartona 3200) na athlona 64 3000-przy założeniu że nie będę używał 64bit aplikacji-stracę na wydajności?

Komputer służy mi głównie do kompresji video

poza tym jeśli już miałbym kupować athlona 64 3000 to w jakiej wersji winchester czy może newcastle?

Za poradę będę bardzo wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś przeczytałem że jest trochę problematyczny-zwiechy-restarty-za sprawą wspomnianego zabezpieczenia cieplnego.A jak to się ma do płyty ga k8ns ultra?Chociaż to głupie pytanie, bo przecież w polsce z pewnością niewielu go ma, o ile wogóle ktoś ma

Edytowane przez wwojtek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz moj opis jezlei pamietasz moj ostatni to bylem na abicie nf7 asusie a7n8x, a7n8x-x, soltekach i epoxach i powiem tak na tym gigabycie i na tym procku mam lepsza wydajnosc o niebo! i powiem ze warto zainwestowac w ta platforme po ppierwsze jest przyszlosciowa, po drugie jest niesamowicie szybka, po trezcie jest bardzo tania w porownaniu do p4! czyli masz juz moja odp a powiem ze na tamtych plytach mialem amd barton 2500+ 1,45v mobile@220x12=2640Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam to na in4.pl byl test i male porownanie prockow bodajze p4 3200 athlona 3200+ i a64 3200+. Zobacz tam.

tu jest link: 1411083[/snapback]

jak juz in4 zrobiło recenzje gf 6200 od tamtej pory nie moge sie na nich patrzec, podkrecali colorfula 6200 spod sterowników i bład im wywalało, i stwierdzili ze karta sie wcale nie podkreca. dostałem ta karte na testy i jest wrecz przeciwnie kreci sie elegancko tylko ze nie spod steroników :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi