Skocz do zawartości
tomcyk

Możliwości odblokowanego 1600+

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie jaki jest góorny pułap STABILNEGO chodzenia proca ...bo juz jest odblokowany i widze ze powyzej 1700mhz niezbyt chce pracowac.............Chodzi mi Tylko o 1600+......

Np dając 12.5X 144mhz = ZWIS albo dajac 12x144mhz tez niezbyt(wykłada sie w 3dmarku :evil: :evil: :evil: :evil: )

Z goory dzięki za odpowiedzi i rady

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko ze napieciami tez sie bawilem.....

to spróbuj podnieść trochę dla Cpu i pamięci, ale myślę że lepiej było by dać magistralę na 166 i mnożnik na 10, choć jak już pamięci na 144 nie wyrabiają to może być kicha, widzę ze masz noname. Próbuj z napięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na fsb 155 chodzi Ci na jakim mnożniku?? a moze po prostu 11x144 to już kres możliwości Antka. spróbuj dalej podnosic fsb bez zmiany mnożnika, do momentu gdy zobaczysz aż sie coś kwasi. Tyle ze wysokie fsb grozi tym ze podzespoły mogą miec krótsza żywotność ( np twardziel ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VRX nie ma bodajze dzielnika 5 wiec moga ci inne rzeczy nie wytrzymywac ,ale max fsb jakie jestes w stanie osiagnac prosto sprawdzic ,zapodaj mnoznik dajmy na to 8 pamieci ustaw na 100 (i najwolnieshe timingi) podnies delikatnie napiecia wszelkie moshliwe (np AGP,chipsetu,ramu) i jedz z fsb do gory ,w ten sposob sprawdzisz max fsb i czy cie pamieci spowalniaja.Po ustaleniu max fsb sprawdz max pamieci stabilnie, potem ustaw fsb takie jakie ci maxymalnie wytrzymuja pamiatki i pobaw sie mnoznikiem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jaki jest góorny pułap STABILNEGO chodzenia proca ...bo juz jest odblokowany i widze ze powyzej 1700mhz niezbyt chce pracowac.............Chodzi mi Tylko o 1600+......

Np dając 12.5X 144mhz = ZWIS albo dajac 12x144mhz tez niezbyt(wykłada sie w 3dmarku :evil:  :evil:  :evil:  :evil: )

Z goory dzięki za odpowiedzi i rady

Szacuneczek

A jaka to seria procka jest? Na mojej plycie moglem tylko sprawdzic na fsb 140 MH i mnozniku 12,5 kompa wstaje i nawet chodzi, ale pamieci nie wyrabiaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek to Agoia wiec jest spoko...

Cos fajnego sie podziało bo 12x142mhz(podniesione napiecie na Cpu i zmniejszone timingi ramu) chodzi test 3dmamra zamkniety bez niczego...ale juz 12x144 =zwis:)

Chodzi o to ze nie zmieniajac mnoznika(default chyba 10) wyjechałem fsb maxymalnie na 155mhz...ale widzicie 12x144 =zwis wiec mniemam ze procek nie poojdzie wiecej jak 1700mhz----qwa nie wiem czemu:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAV !To rzeczywiście moze byc zasiłka (noname 300w) Temp idle 45-48st C , stress ok 50 st c

Wiec bede musiał dorwac i sprawdzic inna zasiłke:(:(:(:(:(

Tak apropo to tera mam na 100 stabilnie i jest na 1680mhz (~2000+)juz na 1700mhz czsami sie wiesza

(1680=11.5x146)i chyba pooki co tak zostanie:(

Szacuneczek

chyba ze ktos ma jeszcze jakies propozycje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...