patryk1 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Co jakiś czas mam taki problem: - System sam się wiesza, - po restarcie znajduje "nowe" urządzenie - karte dźwiękową, która nie działa prawidłowo, - instaluje sterowniki - brak zasobów, Mam napisane, że muszę wyłączyć jedno z urządzeń w systemie. Skorzystałem z pliku pomocy ale jak ja lamer mam znaleźć współdzielone zasoby urządzeń w rzędach cyferek????? Co robić? Wyłączyłem chip dźwiękowy na płycie głównej więc konfliktu tutaj nie ma. Mam kartę Sound Blaster 128 PCI oraz [ciach!]ianego Windows XP Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co jakiś czas mam taki problem: - System sam się wiesza, - po restarcie znajduje "nowe" urządzenie - karte dźwiękową, która nie działa prawidłowo, - instaluje sterowniki - brak zasobów, Mam napisane, że muszę wyłączyć jedno z urządzeń w systemie. Skorzystałem z pliku pomocy ale jak ja lamer mam znaleźć współdzielone zasoby urządzeń w rzędach cyferek????? Co robić? Wyłączyłem chip dźwiękowy na płycie głównej więc konfliktu tutaj nie ma. Mam kartę Sound Blaster 128 PCI oraz [ciach!]ianego Windows XP Pro. 1413097[/snapback] Spróbuj przełożyć kartę do innego slotu PCI, wyłącz w BIOSie COM1, COM2, LPT (jeśli nie używasz). Może wystarczy. W ostateczności przeinstaluj windę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 lista współdzielonych urządzeń jest w zakładce informacje o systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 lista współdzielonych urządzeń jest w zakładce informacje o systemie 1414470[/snapback] No tak, ale jak juz napisałem " ... ale jak ja lamer mam znaleźć współdzielone zasoby urządzeń w rzędach cyferek????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 jakie rzędy cyfr?? dajesz wg IRQ i masz na którym co jest ,albo w menadżerze urządzeń są wyswietlane choćby wg IRQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Właśnie o tym mówie, co mi po tym że wyświetli się ta lista??? Ja tam błędów nie widzę, no i te "współdzielone zasoby" będą jakoś zaznaczone czy co? Bo jak już mówie - dla mnie to niezrozumiała lista, nie wiem co dalej a na tym kończy się "pomoc" (buhahaha) Windowsa XP :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) 1.informacje o systemie>zasoby sprzętowe>przerwania 2.menadżer urządzeń>widok>zasoby wg połączeń Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez andrewthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Drugi sposób, jak już pisałem, sprawdzałem - nic mi ten spis nie mówi. Ale z poziomu informacji o systemie jeszcze nie próbowałem. Teraz karta działa dobrze (sama się naprawiła, nie wiem jak :( ) ale niedługo zowu taki błąd się pojawi więc odrazu spytam - w Informacjach o Systemie napewno będzie jakiś alert (bo teraz jest OK) że "Creative Sound ..." nie ma zasobów czy coś takiego, i teraz co dalej? Bo jak rozumiem "jakoś" będzie dzieliło zasoby z innym urządzeniem, które trzeba wyłączyć. Jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...