Skocz do zawartości
Krz22

Problem Z Odtwarzaniem Napisow Na Tv!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam taki dosc dziwny problem mianowicie:po zainstalowaniu najnowszych(badz troche starszych )sterow do Gforce 4 440 na telewizorze (potpiety do wyjscia tv out) nie otwarzane sa zadne napisy z programow do otwarzania filmow divix a na monitorze tak.Ustawiona opcja to klonowanie obrazu i powinno wszystko co na monitorze byc rownierz na tv przynajmniej tak mi sie wydaje:/

Moge dodac ze po zainstalowaniu duzo duzo starszych sterow chyba 44.36 wszystko jest git.Prosze o pomoc bo nie moge wytrzymac tego ze mam sterowniki do karty graficznej z 2002 roku!!!!

Edytowane przez Krz22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem tzn napisy wyświetlały się zawsze tylko na monitorze, ale nie przy "klonowaniu" tylko "poszerzaniu" o dodatkowy pulpit. Rozwiązałem to ustawiając atrybut "primary" nie na monitorze, tylko na dodatkowym wyświetlaczu czyli TV. Ta opcja jest zakopana gdzieś w zaawansowanych ustawieniach wyświetlania obrazu na dwu wyświetlaczach. Poza tym wiek sterowników o niczym nie świadczy, bo do starych kart w tych najnowszych sterach to producent żadnych poprawek (najczęściej) nie daje. Jeżeli dobrze działają te starsze to po co robić zamieszanie (no chyba że np gry ci z nimi nie chodzą, albo są wyraźnie wolniejsze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A włączyłeś wideo pełnoekranowe?

Jak włączyć pełnoekranowe wideo na TV

1. Właściwości ekranu => Ustawienia => Zaawansowane => MX440 =>nView

2. Tutaj wybierasz "Klon" i zatwierdzasz

3. Poniżej nView pojawi się nowa zakładka "Wideo pełnoekranowe"

4. W menu rozwijanym "Urządzenie pełnoekranowe" wybierasz ekran pomocniczy (czyli TV)

5. Na TV oglądasz film a przy monitorku możesz używać jakiś innych mało obciążających programów np. Word

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi