Skocz do zawartości
Jaro830628

Jakimi Programami

Rekomendowane odpowiedzi

proste pytanko !napewno dla wielu ! jakim programem mam sprawdzac ram w celu ustawienia najlepszych timingów ? i na co mam zwracac uwage przy dobieraniu odpowiedniego ustawienia?i to samo pytanie do grafy!czym sprawdzac i na co patrzec w przypadku podkrecania grafy czym sie kierowac przy dobieraniu najlepszych ustawień! w czym ma sie uwidocznic efekt podkrecania ! dzieki pozdrawiam :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz wiecej widze takich ludzi na forum i nie tylko na forum :sad: W wielkim skrocie wyglada to tak...cos slyszalem o podkrecaniu wiem ze moge przyspieszyc dzialanie komputera poprzez manipulacje gdziestam i teraz najlepsze :lol: prosze o podanie gotowego przepisu, a najlepiej zeby zrobil to za mnie jakis program :mur:

Ludzie co Wy chcecie :mur: nie masz pojecia o podkrecaniu i chcesz sie w to bawic :? Zanim zaczalem bawic sie w podkrecanie duuuuzo czytalem,nie mialem neta to przewracalem dzisiatki gazet...Ty masz internet i nawet nie chce Ci sie poswiecic czasu na szukanie daj spokoj z podkrecaniem bo szukanie optymalnych ustawien zajmuje baaardzo duzo czasu a Ci sie bardzo spieszy :-|

Nie ma proramu ktory o/c zrobi za Ciebie,zreszta co to za przyjemnosc wyreczac sie programem <_<

Przepraszam zo ostry ton mojej wypowiedzi chce zebys mnie dobrze zrozumial :wink: pozdrawiam

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zeby podawac mi gotową pigułke która wszystko załatwi ! jeśli znasz program dzieki któremu dowiem sie jakie ustawienia timingów są najlepsze czemu poprostu nie napisac :D

to tylko kilka liter i koniec :D ale widze ze checi do pomocy brakuje! miales za to chwile zeby sie :mur: :mur: :mur: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zeby podawac mi gotową pigułke która wszystko załatwi ! jeśli znasz program dzieki któremu dowiem sie jakie ustawienia timingów są najlepsze czemu poprostu nie napisac :D

to tylko kilka liter i koniec  :D ale widze ze checi do pomocy brakuje! miales za to chwile zeby sie    :mur:  :mur:  :mur:    :rolleyes:

1421731[/snapback]

heh, ty nie szukasz gotowego przepisu na podkrecenie swojego kompa tylko jego najlepszych ustawien, czyli... gotowego przepisu na podkrecenie - logika, podobnie teoria podkrecania, nie jest twoja domena :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aymen ! nie pisz ze najlepsze ustawienia to to samo co gotowy przepis

tylko jego najlepszych ustawien, czyli... gotowego przepisu na podkrecenie - logika

to nie jest logiczne :D wczytaj sie prosze w to co napisałes ! szukam the best of performens :D a nie przepisu !

a co do ciebie chemiczny ali

Zasada jest taka, ustawiasz najanizsze timingi przy ktorych komp startuje

było wcześniej powiedzane w jakimś poście o timinagach ze błedem jest szuaknie jak najniższych timingów bo nie są prawidłowe ! np2-2-2-8lepiej jest ustawic 3-3-3-9

Ostatnia cyferka teoretycznie powinna być równa sumie trzech poprzednich

widze ze sie nie skupiamy na mojej porśbie wiec moze lepiej zamknąc tą pogawędke !! jesteście najmądrzejści :rolleyes:

bez urazy pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz wiecej widze takich ludzi na forum i nie tylko na forum :sad:  W wielkim skrucie wyglada to tak...cos slyszalem o podkrecaniu wiem ze moge przyspieszyc dzialanie komputera poprzez manipulacje gdziestam i teraz najlepsze  :lol: prosze o podanie gotowego przepisu, a najlepiej zeby zrobil to za mnie jakis program :mur:

Ludzie co Wy chcecie :mur: nie masz pojecia o podkrecaniu i chcesz sie w to bawic :?  Zanim zaczalem bawic sie w podkrecanie duuuuzo czytalem,nie mialem neta to przewracalem dzisiatki gazet...Ty masz internet i nawet nie chce Ci sie poswiecic czasu na szukanie daj spokuj z podkrecaniem bo szukanie optymalnych ustawien zajmuje baaardzo duzo czasu a Ci sie bardzo spieszy :-|

Nie ma proramu ktory o/c zrobi za Ciebie,zreszta co to za przyjemnosc wyreczac sie programem <_<

Przepraszam zo ostry ton mojej wypowiedzi chce zebys mnie dobrze zrozumial :wink: pozdrawiam

1419539[/snapback]

Cyztaj wiecej, moze poprawisz bledy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a co do ciebie chemiczny ali

było wcześniej powiedzane w jakimś poście o timinagach ze błedem jest szuaknie jak najniższych timingów bo nie są prawidłowe ! np2-2-2-8lepiej jest ustawic        3-3-3-9...

1422176[/snapback]

Cos Ci sie pomieszalo,szukanie najnizszych timing'ow jest pozadane i zapewnia optymalne osiagi...Jedyne co to parametr tras trzeba ustawic pod swoj sprzet bo suma pozostalych nie zawsze jest najlepszym wyjsciem :wink: pozdrawiam

Cyztaj wiecej, moze poprawisz bledy...

1422208[/snapback]

Bledy poprawione :D

BTW. Nie ma w polskim jezyku takiego slowa jak Cyztaj :lol:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aymen ! nie pisz ze najlepsze ustawienia to to samo co gotowy przepis

to nie jest logiczne  :D wczytaj sie prosze w to co napisałes ! szukam the best of performens :D a nie przepisu !

1422176[/snapback]

tylko ze to znaczy ze szukasz gotowego ustawienia kompa na max podkrecenie - czyli tego co zajmuje ludziom tyle czasu (odnalezienie odpowiedniej konfiguracji parametrow), jak nadal tego nie rozumiesz to wroc do dzialu dla poczatkujacych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie po to prosze o pomoc zeby mnie na wstepie krytykowac ! i nic mi sie nie pomieszło !

Jakos tak dziwnie sie przyjelo, ze wszyscy jak leci staraja sie ustawiac jak najmniejsze liczby jesli chodzi o konfigurowanie pamieci.Przykladowo co niektorzy odpowiadaja z duma ,ze pamieci im pracuja na timingach 2-2-2-2,3-2-2-2 ,albo 5-2-2-2 ,a to wcale nie sa poprawne ustawienia.

Zasada jest jedna:

Pamięć pracuje najszybciej, jeśli tRAS równe jest sumie CL, tRCD i tRP.Czyli po ludzku oznacza to ,ze najwieksza liczby ma byc rowna sumie pozostalych

to linek poczytaj jak masz chęć!

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=52396

nic mi sie nie pomyliło

chemiczny ali

Zasada jest taka, ustawiasz najanizsze timingi przy ktorych komp startuje i mierzysz stabilnosc np. prime95 lub superpi na 32MB jezeli jest stabilnie to ok. Ot cala filozofia

zarzucono mi ze niewile wiem :-| OK każdy sie uczy przez całe życie ! skoro potraktowany zostałem jako osoba mało wiedzaca to czemu mi podajesz niepełne iformacje! uważasz ze to zdanie jest mało ważne ??

Pamięć pracuje najszybciej, jeśli tRAS równe jest sumie CL, tRCD i tRP

za zamieszanie przepraszam !

NIE MA TAKIEGO PROGRAMU!!! Zasada jest taka, ustawiasz najanizsze timingi przy ktorych komp startuje i mierzysz stabilnosc np. prime95 lub superpi na 32MB jezeli jest stabilnie to ok. Ot cala filozofia  pozdrawiam

i o to mi chodzi jak ustawie te najniższe timingi to jak mam sprawdzic czy rzeczywiście wtedy pamiec chodzi najszybciej? zmienialem timingi zgodznie ze wskazówkami ale everest nie poakzywał ze zwieksza sie ich przepustowość ! chce miec to uwidocznione w liczbach ze te nizsze napewno chodzą szybciej od tych wiekszych !! chyba ze mam wam wierzyc na słowo

Edytowane przez Jaro830628

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie po to prosze o pomoc zeby mnie na wstepie krytykowac !  i nic mi sie nie pomieszło !

to linek poczytaj jak masz chęć!

1422564[/snapback]

Wydajność sprawdzasz Everestem, Aida32 i SiSoftwareSandra, stabilność Memtestem SuperPi i Prime95.

To że ostatnia powinna być równa trzem poprzednim to moim zdaniem tylko teoria, w praktyce raczej wszyscy wiemy że Cl2 2-2-8 będzie wydajniejsze niż Cl3 3-3-9 chociaż 2 2-2-6 będzie jeszcze bardziej wydajniejsze i pokrywa się z teorią to nie koniecznie nasze pamiątki to uciągną :lol: a np jeszcze można by zrobić Cl2.5 2-2-8 co napewno będzie wydajniejsze niż Cl3 3-3-9 a z teorią się nie pokrywa.

pozdro :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi