Skocz do zawartości
expi

Jaki Komputer? 64 Bit Czy Nasz 32 Bitowy Kolega?

Czy wolalbys komputer 32-bitowy czy 64-bitowy?  

110 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wolalbys komputer 32-bitowy czy 64-bitowy?

• 1. 64 bit
      91
    • 2. 32 bit
      11
    • 3. Nie wiem
      2
    • 4. A o co chodzi?
      6

Rekomendowane odpowiedzi

a ja widze to tak :

a64 bo

1) roznice cenowe zaczynaja sie zacierac miedzy platformą 64bit a 32 bit (nf2 - nf4 np.)

2) nowe serje 64bitowych prockow to zupelnie nowe konstrukcje w mniejszych procesach technologicznych = ciszej i wieksze mozliwosci OC i tak jak powiedzial przedmowca to nie jest ATHLON XP z obsluga emt64....

3) microsoft umozliwia posiadaczom win XP prof (niestety tylko wersji box) darmowy upgrade z 32 bit na 64 bit ....

4) duzo bardziej przyszlosciowa platforma...

Jedynym dla mnie rozsadnym kupnem "32bit" to sempron na s754 bo swietnie sie kreca i zawsze istnieje mozliwosc kupna 64bitowego procka i sprzedarzy wczesniej zakupionego sprzetu nie tracac 70% z jego wartosci...

Do tych co polecaja teraz 32 bity to mialbym takie pytanie za ile sprzedadza 32bit procek jak powychodza programy na 64 bit ???

a roznica miedzy sempem na s754 a s.A wyniesie teraz ok.200 zl max...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powim tak: -moj P3 -500 nawet kladzie tego A 64 :lol:

Sam zdecyduj co chcesz i pomysl ze ta platforma jest przyszloscia. Juz gry beda coraz lepsze wychodzic w wersji 64 bitowej. Zostaje nam czekac na nasz kochany system w rodzimym jezyku :P

Bill Gates again :lol: :lol:

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz kompy z 64 bitowym prockiem sa drogie. Poczekajmy jeszcze z rok(no moze pół).Wtedy zacznie sie 64 bitowe szaleństwo.

Czego nie teraz? Wydaje mi sie ze jest jeszcze zbyt mało aplikacji(gier,programów) które opieraja sie a 64 bitowej technologii.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzien dzisiejszy 32 bitowy. Na 64 bity jeszcze przyjdzie czas a poki co lepiej poczekac. Takie jest moje zdanie.

1419500[/snapback]

Myśle tak samo narazie ta technologia jest za droga dla mnie i brak aplikacji poczekamy zobaczymy.A kto wie jakie bedo procki za rok moze 2 ?? Ostatnio jeszcze Winchester dobrze się krecił a teraz Venice ... a za rok ???

1) roznice cenowe zaczynaja sie zacierac miedzy platformą 64bit a 32 bit (nf2 - nf4 np.)

Płyty głowne tak ale nie proce..... to chce 64 bita takiego 1800+ za 250 ;) najepiej Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos kupuje kompa co rok to moze pakowac sie w 32 bity (za rok z dostepnoscia softu 64 bitowego nie bedzie problemu), ale znajac nasza szara rzeczywistosc to kompa ktorego zakupimy ma nam starczyc na kilka lat (dla wiekszosci userow nie liczac spokrewnionych z Kulczykiem i inne wyjatki ;) ) Ewenementem przy pakowaniu sie obecnie w 32 bity jest sempron na S754 i pozniej upgrade do 64 bitow o czym pisal juz letrev.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi