Skocz do zawartości
all15

Cd-rw 52/32/52 Dvd 16x Lg Gcc-4521b

Rekomendowane odpowiedzi

Post jest nieco długi ale proszę o cierpliwość i przeczytanie do końca. Starałem się opisać problem jak tylko się dało stad tez ta objętość. Przepraszam tez za ciągłe powtarzanie słowa "podłączenie" i jego odmiany ale bez tego nie napisałbym tego topicu.

Ostatnio kupiłem Combo CD-RW 52/32/52 DVD 16x LG GCC-4521B. I już po zakupie miałem problem. Czytnik mi się ruszał. Pierwsze co pomyślałem ze to może wina zasilacza. Próbowałem na moim komputerze z zasilaczem 360V Chieftec oraz na komputerze obok z co prawda zasilaczem 300v Megabajt ale są tam bardzo słabe komponenty wiec spokojnie ciągnie je bez zgrzytu. Okazało się ze nie działał. Wiec pojechałem z napędem do serwisu. Tam na moich oczach podpinają go i rany Boskie! Chodzi! Wiec wracam do domu i podłączam a tutaj znowu zdziwienie gdyż nie działa! Podłączam do tego drugiego komputera z tym gorszym zasilaczem a tam o dziwo działa! Więc próbuje tak kilka razy ( w sensie wyłączenia napięcia lub Powera na komputerze) i okazuje się ze czytnik losowo włącza się! Czasami odpala sie za 10 razem a czasami za 2 !! Sprawa jest dziwaczna. Wiec postanowiłem podłączyć w ten sam sposób u mnie. Kilka razy próbowałem z włączeniem aż udało się. I tak pracowałem na nim z 2 tygodnie ale 3 dni temu po wyłączeniu komputera czytnik już nie ruszył. Nawet kilkakrotne włączanie i przełączanie taśm itp. nie pomogło. Dzisiaj podłączyłem ten napęd do kompletnie gołego zasilacza( sam zasilacz +napęd DvD ), którego mam w szafce( to już 3 zasilacz, na którym testowałem Combo!!!). I okazuje się ze za 1 razem wystartował ale już po kolejnych wyłączeniach/włączeniach zasilania nie poszedł!!

I teraz sam już nie wiem czy ten napęd jest uszkodzony czy tez cos z napięciem. Ale czy możliwe jest ze aż 3 zasilacze nie obsłużą go??? Przecież takie napędy nie „żrą” tyle vatów !!! Na koniec dodam ze miałem cały czas nagrywarke w komputerze (starsza bo 16X) i wszystko idealnie działało.

Co mam zrobić: HELP!!??!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie dziwna sprawa moim skromnym zdaniem uszkodzony jest napęd.Najleiej by było jakbyś zaniósł całego kompa do serwisu i niech chłopaki sprawdzają co jest nie tak,albo po prostu wymień napęd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Dołączam sie do topiku bo kupiłem sobie taki napęd na Allegro i nie wiem jak to jest, ale nie chce mi poprawnie czytać tłoczonych plyt DVD.

Obraz cały czas się "krzaczy", ogólnie filmu nie da się obejrzeć.

Poza tym wszystko w najlepszym porządku, tzn plyty DVD z danymi - brak problemów

Płyty cd audio, cd dane itp - brak problemów

Nagrywanie cd i cdrw - brak problemów

A jeżeli chodzi o tłoczone oryginalne filmy na DVD - padaka, a kupiłem sobie combo, żeby móć zrobić sobie kopię zapasową moich filmów i chciałbym je kopiować bezpośredni z płytki na płytkę.

Dodam że litek 1653S bez problemu czyta płyty, z którymi nie radzi sobie LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi