DawnOfSun Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam, Mam taki problem... Próbowałem do mojego 6200, wrzucić bios z 6600! Ten sam producent, te same pamięci... Cały czas wysypuje mi błąd GPU mismatch czy jakoś tak! Krew mnie zajele :( Próbowałem rózne komendy... nvflash -f plik -u -p nvflash plik nvflash /f plik nvflash plik -u -p itd. W sumie załatwiłem pełno kombinacji komend, jakie tylko znalazłem w necie... :( Myślałem że to wina nvflash'a ale próbowałem róznych wersji. 4.x nie widzą mojej karty, więc próbowałem 5.0 nic, 5.10, 5.11, 5.12, czy 5.13! Cały czas ten sam błąd :( Czyżby się nie dało zrobić update biosu w karcie Inno3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 da sie...ja tez tak mialem..Posciagaj z roznych stron nvflasha a w koncu znajdziesz ten tkzw. "dzialający". Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A gdzie Ty znalazłeś "działający"? Na MKVTech jest dużo, ale sprawdzałem i nic... na guru3d też nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 EH. Wiecie musisz odblokować zapis biosu. TZ. w nowszej wersji nvflash czyli 5.06 piszesz tak: a:/ncflash --protectonoff i restart kompa i jak włączysz to już powinieneś nie mieć problemu. JA przy GeForce 5900 XT z tym walczyłem i wkońcu to rozgryzłem :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 No cóz... a problem pozostał ;) Zrobiłem jak mówiłeś... zabiezpiecznie off... i dalej to samo! Próbowałem na najnowszej wersji 5.13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Nowe GF6200 sa juz na GPU NV44, a 6600 jest na NV43 - moze to tu jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Oczywiście próboałeś równiez "nvflash -4 -5 -6 <bios.rom>" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 -5 -6 bios.rom :> Mój jest na nv43, więc nie powinno być problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...