Tranquility Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) Witam! Zastanawiam się nad kupnem LCD i chciałem się spytać czy ten LCD SAMSUNG 19" TFT screen SyncMaster 913N (8ms) - jest "dobrym" LCD do multimedi, gry,filmy, internet, itp ? ma ktoś ten model i może się wypowiedzieć ? lub może polecicie inny ? P.S. znalazłem taką ofertę http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/85525/art/...yncmaster.html# Edytowane 6 Maja 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Wydaje mi sie ze to bardzo dobry wybór. Szybki panel na TN znakomicie sie nadaje do gier i filmów. Jedynie brak DVI w tym monitorze jest wada ale bez tego da sie przezyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Już kilkakrotnie o nim pisałem na tym subforum- zawsze pozytywnie ;) Jeśli zauważysz JAKIEKOLWIEK smużenie to możesz osobiście przyjechać do mnie i mnie obić ;) Granie z frameratem przekraczającym nieraz 100fps w najnowsze gierki nie stanowi żadnego problemu. Obraz jest stabilny, kolory nasycone- słowem bez zastrzeżeń jeśli chodzi o multimedia. Jakość wykonania, ergonomia osd też na piątkę. Kupuj, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Dzięki za odpowiedź :) mam jeszcze pare pytań jeśli można :wink: ... 1.Czy ten Samsung oprócz dobrego czasu reakcji ma równie dobry obraz ? np zdjęcia itp. ? 2. Co myślicie o (w porównaniu z tym Samsungiem) 19" LG Flatron L1980U 3. Czy omawiany Samsung jest najlepszym wyborem ? czy może powyższy LG albo coś z Iiyamy, Nec-a, SOny czy innych ? 4. Jeśli jest jakiś lepszy 19" LCD od tego Samsunga to jaki to model ? oczywiście w rozsądnej różnicy cenowej :wink: 5. Który jest lepszy LCD SAMSUNG 19" TFT screen SyncMaster 913N (8ms) czy 19" Samsung SyncMaster 193P silver 20ms ? 6. Jeśli możecie to napiszcie w kolejności pod względem jakości jaki jest najlepszy 19" LCD do grania, filmów, internetu zdjęć hehe czyli ogólnie najbardziej zbliżony do CRT... P.S. na LCD bym miał coś ok 3000 - 3500 zł... ale im mniej zapłace/przepłace tym lepiej :wink: Edytowane 5 Maja 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Szperajać po bezkresnych zasobach internetu natknąłem się na dość ciekawy topic o monitorach LCD... http://forums.overclockers.co.uk/showthrea...readid=17299216 Przeczytawszy topic ( o wybranych LCD oraz odpowiedzi) doszedłem do wniosku że najlepszy wybór to chyba Viewsonic VX912 Co Wy o tym sądzicie, ma ktoś go może ? P.S. mały update :wink: lepsza wersja VX912 to ViewSonic VP912S i chyba na tą się zdecyduje... ma ktoś może VP912 i może się wypowiedzieć ? Edytowane 6 Maja 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...