paragon_ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam, mam takie pytanie : jak dla komponentu (np TImage) stworzonego dynamicznie w programie, reagować na odpowiednie zdarzenia (np OnDragOver) W przypadku nie-dynamicznych nie ma problemu, wystarczy użyć inspektora. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Delphi? przy tworzeniu gdy ustawiasz wszystkie włąsciwosci tworzonego komponentu dajesz twój_timage.OnDragOver:=jakas_procedura; I tworzysz sobie procedurę obsługujacą zdarzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paragon_ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zapomnialem napisać, chodzi o C++, próbowałem tak, ale coś jest nie tak, czy ja powiennem temu zdarzeniu przyporządkować adrss ten nowozdefiniowanej funkcji ? i czy ma mieć takie parametry, jak funkcja obsługi zdarzenia tworzona automatycznie za pomocą inpektora obiektów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...