Skocz do zawartości
down_load:)

Brak 2 Mb/s Na Neostradzie Po Przejściu Na Tęopcje

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 640 bez limitu..

Z moich obliczen wynika ze moge sciągnać 217GB na miecha. (7GB/doba x 31dni)(przy max. speed)

217GB ni jak sie ma do 35GB w tej super szybkiej 2048 :lol:

Ja wole sobie wolniej sciągnąć to co mam ściągnąć niż wcale nie ściągać bo się limit skończył.

Bo za tym TPSA śsie i jeśli ktoś może niech bierze kablówke bez limitu (wawa to Aster) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q napisał(a):

Ja mam 640 bez limitu..

Z moich obliczen wynika ze moge sciągnać 217GB na miecha. (7GB/doba x 31dni)(przy max. speed)

217GB ni jak sie ma do 35GB w tej super szybkiej 2048  :lol:

Ja wole sobie wolniej sciągnąć to co mam ściągnąć niż wcale nie ściągać bo się limit skończył.

Bo za tym TPSA śsie i jeśli ktoś może niech bierze kablówke bez limitu (wawa to Aster)  :lol:

1433516[/snapback]

ok ale przeciez jak przekroczy sie lmit 35Gb to nei odcinają neta :lol: tylko zmniejszaja przepustowosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz napisał(a):

ok ale przeciez jak przekroczy sie lmit 35Gb to nei odcinają neta  :lol:  tylko zmniejszaja przepustowosc :)

1433527[/snapback]

Racja ale dogoń z tą zmiejszaną prędkością te 217GB :razz:

Ja ściągam bardzo dużo (każdy plik waży prawie 4.7GB) i ten limit jest dla mnie śmieszny. Jak by 100GB była na stałe to bym zmienił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co kto lubi...

Pragne tylko zwrocic uwage, ze 217GB/miesiac nie sciagniesz zadna miara, bo nie dasz rady utzrymac maksymalnej przepustowosci 24/7.

No i wypadaloby tez troche seedowac, a nie tylko ciagnac bez opamietania :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Co kto lubi...

Pragne tylko zwrocic uwage, ze 217GB/miesiac nie sciagniesz zadna miara, bo nie dasz rady utzrymac maksymalnej przepustowosci 24/7.

No i wypadaloby tez troche seedowac, a nie tylko ciagnac bez opamietania :P

1433890[/snapback]

Jasne, że nie! Ale za to limit 35GB sciągne w połtora doby przy tej 2048 neo!!

A przy 640 transfer na poziomie 100GB jest jak najbardziej realny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisalem - co kto lubi.

Ja miesiecznie sciagam 20-25GB wiec mnie ten limit nie boli. A w razie czego mam 100GB gorki ;)

Tak z czystej ciekawosci: co Ty sciagasz, ze wychodzi tego 100GB/miesiac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Kto co lubi. Ja nie ściagne powyżej 35 Gb. Więc czmu mi sie wmawia, że neo 2048 beznadziejne?

A i do silverfasta: Głąb chce płacić więcej? Neo 2048 przy umowie na 24 miesiące kosztuje mniej niż neo 640 na 12 miesięcy. Zdaje sie że około 1 zł mniej. Czy 1,5zł. Jakoś tak. Pozdrawiam.

I przypomnijcie mi, jeśli moglibyście. Czy na neo 640 jest 50 MB na serwerze neostrady i daromy dostęp do sterfy gier? Bo Ciekaw jestem czy miałem a nie korzystałem. Chociaz eni gram w gry, ale tak chce wiedzieć czy na 640 tez miałem.

Edytowane przez down_load:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie ktorzy sciagaje wszystkie mozliwe biny z super szybkich serwow gratuluje . Bo chyba tylko tak mozna osiagnac takie ilosci posciaganych danych . Moj rekord w sciaganiu bylo 40giga na starej starej neto jeszcze 512 ale to komp chodzil przez caly miesiac 24/7 ale sciagnolem . Tyle ze rachunek za prad byl tak duzy ze w nastepnym miesiacu mialem delikatny limit . Reasumujac moze z tej strony sprobujcie spojrzec . Sciaganie to nie jest tylko oplata za lacze lecz rowniez prad . A polowa ludzi ktorzy tu siedza posiada dosyc mozne pradozerne maszyny . Wiec ta bezlimitowa neo wyniesie was wiecej niz limitowa + dodatkowe gb z karty . Od kiedy mam nowe lacze czasami komp zostaje wylaczony na noc , a jak juz cos sie sciagac podlaczam laptopa na ktorego mnie stac pomimo ze mam super drogie lacze :) .

ps. W windzie pokazuje mi 2,4 MB/s ale sciagam po normalnych predkosciach to dobrze czy zle :? .

Edytowane przez zwei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

telefon.pl napisał(a):

TPSA dedykujemy: gigabitowe łacza internetowe 

Podczas gdy w Polsce szczytem marzeń jest łącze o przepustowości 3 megabitów (download), firma Hong Kong Broadband Network wprowadziła dziś oficjalnie na rynek ofertę z szerokopasmowymi łączami o przepustowości 1 gigabita.

Jest to pierwsza tego rodzaju oferta na świecie. Firma obsługuje w kraju 800 tysięcy użytkowników i wszyscy oni mogą skorzystać z nowej oferty. W odróżnieniu od powszechnie stosowanych w Polsce asymetrycznych łączy DSL czy kablowych, w których na download (dane przesyłane w kierunku użytkownika) przydziela się zwykle dużo wyższą przepustowość - do kilku megabitów - niż na upload, nowe łącze HKBN jest symetryczne, czyli z prędkością 1 Gb/s można dane zarówno pobierać, jak też wysyłać.

Pakiet, w ramach którego klienci uzyskają dostęp do nowych przepustowości, nazywa się HKBN Premium bb1000 i ma kosztować 215 USD miesięcznie. Ceny łączy o przepustowości 100 Mbit ("HKBN Mass Market bb100") i 10 Mbit ("HKBN Entry Point bb10") wynoszą odpowiednio 34 i 16 dolarów miesięcznie.

Według dzisiejszych kursów ceny w złotówkach wynoszą odpowiednio:

696,60 zł za 1 Gb

110,16 zł za 100 Mb

51,98 zł za 10 Mb

źródło: IDG

Taki newsik :)

Ja posiadam Neo 640 dzielone na 3 osoby i z tego co widzę na liczniku tepsy miesięcznie ściągamy około 15 - 20 giga. Nikt z nas nie rwie się na filmy, gry czy mużykę. Internetu używamy do www i radia które gra non stop. Tak więc powiedzcie szczerze, w moim przypadku lepszym rozwiązaniem jest 2 mbit ponieważ i tak nie wykorzystamy tych 35 giga miesięcznie (a gratis dostaniemy 100 na dzień dobry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czekam az mi w chello (classic - 2048/384) zwieksza limit przynajmniej do takiego poziomu jaki oferuje neo w opcji 2Mbit. Obecne 25 GB ledwo starcza a czasami i nie i ostatnie dni (zwykle dwa dni) mam przyciete kilka razy w roku. Ale 35 GB, tak jak oferuje telepies to by mi spokojnie starczylo :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze i ja dodam cos od siebie. W moim miescie jest siec liczaca 500 iles tam osob, zarzadza nia tylko 1 administrator, siec posiada lacza Polpak (razem chyba 6Gb/s). Dodatkowo stoi hub DC. I powiem Wam tak.

Place 40zł Netto miesiecznie za 256 kb/s. Stronik laduja sie w mgnieniu oka, nie ma zadnych ograniczen, mam zewnetrzne stale IP, kilka serwerow gier w sieci. Praktycznie odpalam azureusa, przegladam www, slucham radia i nie widze jakiegos pogorszenia w otwieraniu stron, itp. Nawet jak gram w cs`a na serwerach z netu to moge miec wlaczone p2p (srednie pingi 30). Dodatkowo umowa na czas nieokreslony. Na DC mam prawie wszystkie nowosci, wiec nie musze czekac caly dzien, az mi sie jakis nowy film z p2p zassie. Dlatego uwazam, ze neo to se mozna w d*** wsadzic, tego posta wysyla wlasnie z kafejki z nad morza (chyba maja dsla patrzac po modemie) i nie bardzo mi sie podoba jak ten net chodzi. Aha i jeszcze dodam, ze ostatnia awaria byla chyba jakis rok temu, wtedy jak byl taki wicher, ze slupy poprzewracal, ale zostala naprawiona w 2 dni chyba. Nigdy nie zamienie tego netu, patrzac jak kumple z innych miast dzialaja na neo :lol: Godne pozalowania !!!

Edytowane przez Felek20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Felek wszystko by bylo OK tylko ze u mnie na neo tez stronki laduja sie blyskawicznie, transfer mam praktycznie zawsze w granicach 240KB/s, pingi cudowne i mam pewnosc ze bede tak mial 24h/dobe. A jak u ciebie admin dopakuje na tego polpaka 3x wiecej userów niz jest to wogle mozliwe to wtedy bedziesz pisal inaczej.

Wiem to z autopsji :) Narazie moze jest malo chetnych na neta w twojej miescinie ale poczekaj jeszcze pol roku :) Obym nie mial racji tfu tfu ale w 99% takich przypadków konczy sie to wlasnie w taki sposob :)

Admin nie wielbłąd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polak nie kaktus pic musi, zawsze tak jest a potem rodzice sie dziwia, ze maja nerwowe dzieci, poki nikt nie narzeka to beda wam dokladac uzytkownikow. 6 Gb? to ile on ma tych polpakow?

Edytowane przez pan_w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze sprostowanie lacze 6 megabitów/s - pomylilem sie :]. Po drugie zastanow sie... 500x40=20000zł LOL Polpaki kosztuja po 1500zł od 2Mb/s. policzcie sobie i co nie starczy mu, po trzecie w miescie jest takie 3 i konkurencja jest perfect. Po czwarte co mu zalezy przy 200 userach nawet dokupic 5 takich Polpakow ??? I jeszcze jedno jakos siec sie zaczynala od 8 osob, w tym ja i teraz jakos jest coraz lepsza, nie coraz gorsza. Mysle, ze sie mylicie, bo ten net jest od 2 lat, a admin se siedzi, nie pracuje i mu wystarcza hajsu wiec nie bedzie na tyle glupi. Pozdro !!!

A tpsa, to ja wiem jak chodzi i nie musicie mnie tu przekonywac. Dsl Polpaka to juz jest cos, ale neo czy dsl (praktycznie jedna chwala oprocz zmiennego IP i limitu) to zawsze bedzie gowno, dopoki tpsa bedzie monopolista. POZDRO !!

Edytowane przez Felek20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm przeciez Polpak i DSL to tez TePsa wiec od tej firmy tak czy siek sie nie uwolnisz:D

A skoro liczysz 500 osób na 6 megabitowe łącze to niewiem czy model 16kbps bedzie wolniejszy od tego. Jesli jeszcze w sieci trafia sie zasysacze którzy na DC czy torrentach siedza 24h/dobe to łącze zapchane moment.

Miejmynadzieje ze wasz admin nie jest zachlanny.. Mój był i ładował poł miasta na 1 Polpaka 2Mbit

A co do wyliczenia tych kosztów to 20000zł to wcale nie tak duzo. Ty wziołes pod uwage tylko koszt dziwrżawy łącza a jak doliczyc do tego presonel, serwery, sprzet, wynajem lokali, okablowanie itp. itd.. to juz tak duzo tych pieniedzy nie zostaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jest DSL TP i Polpak DSL (ale olbrzymia roznica cenowa). Po drugie jezeli admin jest madry potrafi filtrowac pakiety p2p i puszczac w oddzielna klase, po trzecie u nas jest na p2p odzielne lacze. No, a co do okablowania, serwerow, to raczej co miesciac kabli i sprzetu nie zmienia, a jak juz pisalem siecia zarzadza sam. Serwerowania jest w nieuzywanej kotlowni w bloku. Wiec 20000 dla oplacenia lacz, podatkow i ewentualnej modernizacji sieci i naprawy awari, to wiesz wedlug moich obliczen to wystarczy na niezle utrzymanie duzej rodziny to co zostanie.

Pozdrawiam, ten watek uwazam za zamkniety, bo raczej nie przekonam Was, ze konkretne, zaufane i dobrze administrowane sieci miejskie to nalepsze wyjscie w Polsce.

Pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi