gaz Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Które programy do tweakowania i optymalizacji windowsa, rejestru, pamieci, defragmentacji, poprawy szybkosci itd najczesciej uzywacie, które oferuja najwiecej najlepszych rozwiazan ? Jak narazie zobaczylem XP-Antispy do usuwania niepotrzebnych elementow systemu oraz TuneXP do ustawień pamieci i plików. Ale może są jeszcze lepsze `kombajny` :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Najlepszy 'kombajn' jaki znam to regedit.exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Które programy do tweakowania i optymalizacji windowsa, rejestru, pamieci, defragmentacji, poprawy szybkosci itd najczesciej uzywacie, które oferuja najwiecej najlepszych rozwiazan ? Jak narazie zobaczylem XP-Antispy do usuwania niepotrzebnych elementow systemu oraz TuneXP do ustawień pamieci i plików. Ale może są jeszcze lepsze `kombajny` :> 1433152[/snapback] Tweak XP .... wersja 3 wyszla niedawno :D Edytowane 8 Maja 2005 przez Onio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 NLite a potem registry editor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Steganos Tuning 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 X-Tweaker? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Rzaden. Najlepiej się w to nie bawić. Z doświadczenia (nie tylko swojego) wiem że na dłuższą mete to tylko przeszkadza i potrafi nawet zamulić system. Ale jeżeli bardzo chcesz to spróbuj Tweak Xp albo najlepiej zainwestuj w pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Żaden? No nie wiem... Ja uzywam TweakXP. Nie zamula systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuliano Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 do systemu polecam tune up utilities 2004 (ma min. defrag rejestru) defragmentacja dysku - Raxco Perfect Disk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to tak regedit, usługi, mózg i defragmentator i wiedza co mozna wywalić a cio nie i bedzie dobrze a programy do tuningu do przede wszystkim regedit :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Z tym regeditem to ja rozumiem, ze np sgj to wie co robi, ale wiekszosc (w tym ja) to sie nie orientujemy za bardzo... Wiec nie badzcie tacy madrzy, nie udawajcie, ze tylko regedit jest Wam potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Też nierozumiem poco grzebać w rejestrze skoro inni to zrobili i ułatwili zwykłym użytkownikom. Regedit jest rozwiązaniem ostatecznym - kiedy wszystko inne zawiedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...