kszonek Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Moj problem polega na tym, ze mam partycje podstawową z XP, nie przydzielone mijsce, i dyski logiczne. Na dyskach mam wszystkie iso, mp3 itd, a chce dodac to co nie przydzielone do partycji z XP. Zrobiłem kopie zapasowa dysku kreatorem z XP. Yu pojawił sie problem, bo nie wiem czy i jak po formacie i zroobieniu tej parycji moge przywrocic tego backupa. Chce tez zainstalowac 98 na partycje podstawowa, wiec moze cos spod niego. Prosze o pomoc jak ktos cos takiego robił. pzdr Edytowane 9 Maja 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) PowerQuest Partition Magic powinieneś móc dodać to co nie przydzielone do partycji z XP. Pamiętaj też że jak chcesz mieć dwa systemy(98 i Xp) najpierw musisz zainstalować Windowsa XP a dopiero możesz jako drugi Windows 98. Odwrotnie nie działa. Całkiem logiczne biorąc pod uwage fakt że jak powstawał 98 nie bylo jeszcze XP:). Poza tym obydwa systemy muszą być zainstalowane na osobnych partycjach. Edytowane 9 Maja 2005 przez piekara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) PowerQuest Partition Magic powinieneś móc dodać to co nie przydzielone do partycji z XP. Pamiętaj też że jak chcesz mieć dwa systemy(98 i Xp) najpierw musisz zainstalować Windowsa XP a dopiero możesz jako drugi Windows 98. Odwrotnie nie działa. Całkiem logiczne biorąc pod uwage fakt że jak powstawał 98 nie bylo jeszcze XP:). Poza tym obydwa systemy muszą być zainstalowane na osobnych partycjach. 1436438[/snapback] dokladnie Partition magic powinnien ci pomoc. bez reinstalki dodasz pozostale miejsce jezeli znajduje sie obok na dysku. a co do tych systemow to jest odwrotnie. 98 niema boot loadera ktory bedzie dzialal z XP. najpierw instalujesz 98 a pozniej XP. Xp dodaje boot loadera do sektora poczatkowego. twoja metoda tez sie da ale trzeba pozniej uruchamiac instalke Xp zeby naprawiac sektor startowy dysku. Edytowane 10 Maja 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 dokladnie Partition magic powinnien ci pomoc. bez reinstalki dodasz pozostale miejsce jezeli znajduje sie obok na dysku. a co do tych systemow to jest odwrotnie. 98 niema boot loadera ktory bedzie dzialal z XP. najpierw instalujesz 98 a pozniej XP. Xp dodaje boot loadera do sektora poczatkowego. twoja metoda tez sie da ale trzeba pozniej uruchamiac instalke Xp zeby naprawiac sektor startowy dysku. 1436781[/snapback] Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Oczywiście luki_pc ma racje. W sumie to instalowałem kiedyś właśnie tak jak mówił więc nie wiem skąd ten błąd:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 (edytowane) A jaka wersja partition magic moze to zrobić? Czytałem ze dopiero od wersji 8.............. Edytowane 16 Maja 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 6/7/8 kazda powinna dać radę(6 chyba nie wszystko obsługuje przy NTFS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...